Broccoli kan hersenregeneratie stimuleren, suggereert nieuw onderzoek

Broccoli kan hersenregeneratie stimuleren, suggereert nieuw onderzoek

Luister naar dit artikel

Decennia lang werd aangenomen dat hersenregeneratie niet mogelijk was. Maar een toenemend aantal onderzoeken onthult nu dat gewone voedingsmiddelen zoals broccoli verbindingen bevatten die het herstel en de vernieuwing van zenuwweefsel kunnen stimuleren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Sinds Santiago Ramón y Cajal, de vader van de neurowetenschappen, verklaarde “niets mag worden geregenereerd” in het volwassen brein, werd het idee dat je beschadigd hersenweefsel kunt herstellen of regenereren uitgesloten door dit centrale dogma. Maar overtuigend bewijs voor hersenregeneratie begon in de jaren zestig aan de oppervlakte te komen met een rapport van MIT-wetenschapper Joseph Altman dat de hippocampus van volwassen ratten en cavia’s en de cortex van katten inderdaad een proces onderging dat neurogenese wordt genoemd, dwz de groei en ontwikkeling van zenuwweefsel .

In de decennia die volgden, begon er steeds meer bewijs te verzamelen dat de hersenen zich in een voortdurend dynamische staat van zelfherstel en zelfregeneratie bevinden, waarbij ze vertrouwen op neurale stamcellen om beschadigd en verouderd weefsel te vervangen en te repareren. Het is duidelijk dat in een tijdperk van wijdverbreide neurodegeneratieve ziekten waarvan de conventionele medische wereld beweert dat ze ongeneeslijk zijn, deze ontdekking bemoedigend is. Als de hersenen kunnen regenereren, is het zaak erachter te komen hoe interferentie met dit proces te voorkomen en/of methoden te vinden om het aangeboren zelfgenezend vermogen te vergroten en te ondersteunen.

In een eerder rapport hebben we gekeken naar onderzoek naar een verbinding die wordt aangetroffen in kurkuma, bekend als aromatisch-tumeron. Dit in vet oplosbare bestanddeel lijkt een ideale kandidaat te zijn om het natuurlijke regeneratieve proces van de hersenen te versterken.

Maar dit is slechts krassen op de oppervlakte. We hebben meer dan 45 natuurlijke stoffen geïndexeerd met vermeende neuritogene eigenschappen

De nieuwste toevoeging aan deze lijst is sulforafaan, een ongelooflijk krachtig zwavelhoudend biomolecuul dat wordt aangetroffen in kruisbloemige groenten. Onze sulforafaandatabase bevat onderzoek naar de potentiële therapeutische waarde ervan in ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Genesis getiteld “Effecten van sulforafaan op de proliferatie en differentiatie van neurale stamcellen“, onthult dat sulforafaan significante verbeterende eigenschappen kan hebben tegen de onderliggende pathologische stoornissen die worden aangetroffen bij veelvoorkomende neurodegeneratieve ziekten zoals verhoogde oxidatieve stress, ontsteking, verstoord calcium homeostase en neuronale dood. De auteurs van de studie theoretiseerden dat sulforafaan deze factoren kan verminderen, samen met het stimuleren van neurale stamcellen (NSC) activiteit. Er bestaat al een uitgebreide hoeveelheid literatuur die aangeeft dat sulforafaan de volgende gunstige farmacologische werkingen heeft:

  • Up-regulatie van nucleaire factor erythroid 2-gerelateerde factor 2 (Nrf2), die aangeboren antioxidantmechanismen verhoogt.
  • Onderdrukking van interleukine-1b (IL-1b), om zijn ontstekingsremmende effecten uit te oefenen.

In tegenstelling hiermee probeerde de nieuwe studie te evalueren of sulforafaan in staat is om neurale stamcellen te beschermen en te reguleren op een manier die neuroprotectieve eigenschappen verleent. Het probeerde ook te bepalen of de therapeutische eigenschappen van sulforafaan op de een of andere manier afhangen van de Wnt-signaleringseigenschappen, die zijn geïdentificeerd als een belangrijke moleculaire route die betrokken is bij weefselregeneratie.

De veelbelovende studieresultaten

Ten eerste bepaalden de onderzoekers het optimale concentratiebereik van sulforafaan bij het bevorderen van de groei van neurale stamcellen (NSC) zonder neuronen te beschadigen. De onderzoekers stelden vast dat “concentraties van minder dan 5 mM geen cytotoxische effecten induceerden, maar eerder de groei van NSC’s bevorderden.”

Ten tweede hebben de onderzoekers vastgesteld dat sulforafaan inderdaad genen in de WnT-signaleringsroute heeft gewijzigd.

Ten slotte stelden de onderzoekers vast dat het blootstellen van NSC’s aan sulforafaan resulteerde in hun differentiatie tot neuronen, wat een krachtige ondersteuning bood aan de hypothese dat sulforafaan hersenherstel zou kunnen stimuleren.

De onderzoekers concludeerden:

“Samenvattend hebben we aangetoond dat de van kruisbloemige afgeleide SFN NSC-proliferatie en -differentiatie effectief kan stimuleren door genen in de Wnt-signaleringsroute te modificeren. Vanwege de lipofiele eigenschappen en het lage molecuulgewicht heeft SFN een hoge biologische beschikbaarheid als oraal toegediend medicijn (Houghton, Fassett, & Coombes, 2013). SFN vertegenwoordigt een van voedsel afgeleide verbinding die met succes is vertaald van laboratoriumbank naar klinieken. (Bahadoran et al., 2012). Verwacht mag worden dat SFN een kortere klinische weg naar de markt zal zien. Onze gegevens geven aan dat SFN niet alleen een Nrf2-inductor is, maar ook een Wnt-activator, die SFN in een categorie plaatst die verschilt van andere fytochemicaliën. De effecten van SFN bij het herstellen van Wnt-signalering bieden een schat aan mogelijkheden voor de behandeling van stamcelgerelateerde ziekten die worden gekenmerkt door onderdrukte Wnt-signalering. Verdere klinische studies zijn nodig om de neuroprotectieve effecten van SFN bij patiënten te bevestigen.”

Ik geloof dat dit onderzoek overtuigend bewijs levert dat de consumptie van sulforafaanbevattende voedingsmiddelen therapeutische waarde kan hebben bij degeneratieve hersenaandoeningen. Aangezien sulforafaan een van nature voorkomend biomolecuul is dat sinds onheuglijke tijden deel uitmaakt van het menselijke dieet, is het waarschijnlijk dat de regelmatige consumptie ervan via culinaire praktijken fysiologisch significante hoeveelheden levert in een leveringssysteem – voedsel – dat veilig en effectief is bij het voorkomen van ziekte. Het is ook een verbazingwekkende eigenschap van dit biomolecuul dat het een potentiële waarde heeft bij het voorkomen en/of behandelen van ongeveer 200 verschillende gezondheidsproblemen. Dit betekent dat de nevenvoordelen van het consumeren ervan orden van grootte hoger zijn dan je zou verwachten als je het gewoon voor een specifiek probleem zou willen consumeren. Dat is het verbazingwekkende aan genezing met hele voedingsmiddelen: hun gezondheidsvoordelen zijn te groot om te verstikken in slechts een of twee toepassingen.

Wat is de beste manier om sulforafaan binnen te krijgen?

Terwijl alle kruisbloemige groenten aanzienlijke hoeveelheden sulforafaan bevatten, hebben de spruiten van broccoli meerdere orden van grootte hogere concentraties van sulforafaan dan de volwassen broccoliplant, gram per gram.

Bronnen: GreenMedInfo

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wetenschappers ontwikkelen glas gemaakt van hout dat op bijna alle mogelijke manieren beter presteert dan traditioneel glas
Next Gezonde mensen testen is stom

You might also like

Natuurlijk genezen

Godendrank van de Vikingen kan ons helpen ziektes te bestrijden

Luister naar dit artikel De Vikingen hadden al een wapen tegen superbacteriën die vandaag de dag resistent zijn tegen antibiotica. Studies laten zien dat mede, ook bekend als godendrank, het

Natuurlijk genezen

Taro heeft een uniek vermogen om ‘toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Luister naar dit artikel Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook bekend als albi, arbi, talo, dalo, kalo, aba

Natuurlijk genezen

Veroorzaakt te veel of te weinig magnesium dementie?

55-plussers met een laag of hoog magnesiumgehalte in hun bloed hebben vaker dementie dan ouderen met gemiddelde waarden. Het risico op dementie is bij een afwijkend magnesiumgehalte dertig procent hoger.