Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Luister naar dit artikel

Kurkuma is een gele specerij die uit india komt. Je zult het vast wel kennen als je is Indiaanse curry’s hebt gemaakt. Maar wat je misschien ontgaan is dat kurkuma al meer dan 4.500 jaar als medicijn gebruikt wordt. Ja je hoort het goed: al 4.500 jaar! Het werd gebruikt bij onder andere wonden, blauwe plekken of andere huidaandoeningen, inclusief pokken en gordelroos.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Kurkuma is lekker in combinatie met rijst, soepen, ei en smoothies. Maar daar gaat het vandaag niet om! Je kan het mengen met andere huishoudelijke ingrediënten om zalfjes te maken voor de behandeling van acné tot ontstekingsremmers!

1. Wondjes en sneetjes genezen
Kurkuma is een kruid die bacteriële infecties bij open wonden voorkomt net als ontstekingen en kan zelfs je pijn verlichten! Het helpt ook bij de vorming van nieuwe huidcellen, Zo kan je huid sneller genezen en laat het minder snel een erge litteken achter. Om dit zo te gebruiken kan je kurkuma direct in poeder vorm op de wond aanbrengen.

2. Gezichtsreiniging en behandeling van acné
Om van kurkuma een gezichtsreinger te maken heb je dit nodig:
– 1/4 theelepel kurkuma,
– 1/4 theelepel neemolie (gemaakt van een tropische boom uit India), maar ter vervanging kan je ook organische melk gebruiken en 1 tot 3 druppels kokosolie of lavendelolie.

Je kan dit masker vooral gebruiken tegen acné. Dit komt omdat kurkuma een anti-bacteriële werking heeft, wat goed tegen acne helpt. Er wordt aanbevolen deze pasta 30 minuten op je gezicht te laten zitten voor het volle effect.

3. Ontstekingen afremmen
Het actieve element Curcumine is gekend voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Doordat dit de actieve element is kan je kurkuma goed gebruiken voor de behandelijk van reuma tot de ziekte van Crohn. Er word dan aangeraden om thee op basis van kurkuma te drinken om ontstekingen af te remmen. Om deze thee te maken, kook je vier kopjes water en voeg je een theelepel kurkuma toe. Laat het geheel tien minuten trekken en dan is de thee klaar om gedronken te worden.

4. Eczeem behandelen
Wat je nodig heb om eczeem tegen te gaan is een mix van kokosolie en kurkuma. AL na 1 dag zie je resultaat en na 5 dagen zal de eczeem in de meeste gevallen weg zijn.

7. Orale hygiëne en gezondheid bevorderen
Deze kruid kan zelfs je mondhygiëne verbeteren! misschien geloof je dit niet maar toch is het zo! Vooral in de strijd tegen cariës en gaatjes blijkt het zeer goed te werken!. MAak je eigen mondspoeling doormiddel van het mengen van kurkumapoeder met warm water. Je kan wat mint toevoegen voor een prettige smaak.

8. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Helpt je huid jong en vitaal te blijven door middel van dit mengsel. Een eetlepel kikkererwtenbloem met 1/4 theelepel kurkuma en 2 theelepels melk. Meng dit vervolgens goed samen tot een mooi mengsel.De melk verstevigt de huid en vertraagt de vorming van rimpels. Wrijf het mengsel op de huid en laat het tien minuten drogen. Daarna spoel je het masker af met lauw water.

Deel deze tip met je familie en vrienden op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Boter maakt van koffie een toverdrank
Next Met DEZE tips voorkom je die vervelende muggenbulten!

You might also like

Natuurlijk genezen

Ook altijd last van een koortslip? Met DIT middeltje ben je er binnen 1 dag volledig vanaf! Geweldige truc!

Luister naar dit artikel Er zijn veel mensen die ontzettend veel last hebben van een vervelende koortslip. In de winter- en herfstperiode heeft men hier meer last van. Het probleem

Natuurlijk genezen

Het geheim van een lang, gezond en fit leven – is elke dag een handvol walnoten?

Luister naar dit artikel Ouders, als u wilt dat uw kinderen een lang, gezond en actief leven hebben, zorg er dan voor dat de keukenkast altijd gevuld is met walnoten.

Natuurlijk genezen

7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

Luister naar dit artikel Over het algemeen beschouwen de meeste mensen selderij niet als een ‘nutritionele krachtpatser’. Natuurlijk, aan de andere kant – het afgelopen jaar is selderij sap trending