*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Kurkuma is een gele specerij die uit india komt. Je zult het vast wel kennen als je is Indiaanse curry’s hebt gemaakt. Maar wat je misschien ontgaan is dat kurkuma al meer dan 4.500 jaar als medicijn gebruikt wordt. Ja je hoort het goed: al 4.500 jaar! Het werd gebruikt bij onder andere wonden, blauwe plekken of andere huidaandoeningen, inclusief pokken en gordelroos.

Kurkuma is lekker in combinatie met rijst, soepen, ei en smoothies. Maar daar gaat het vandaag niet om! Je kan het mengen met andere huishoudelijke ingrediënten om zalfjes te maken voor de behandeling van acné tot ontstekingsremmers!

1. Wondjes en sneetjes genezen
Kurkuma is een kruid die bacteriële infecties bij open wonden voorkomt net als ontstekingen en kan zelfs je pijn verlichten! Het helpt ook bij de vorming van nieuwe huidcellen, Zo kan je huid sneller genezen en laat het minder snel een erge litteken achter. Om dit zo te gebruiken kan je kurkuma direct in poeder vorm op de wond aanbrengen.

2. Gezichtsreiniging en behandeling van acné
Om van kurkuma een gezichtsreinger te maken heb je dit nodig:
– 1/4 theelepel kurkuma,
– 1/4 theelepel neemolie (gemaakt van een tropische boom uit India), maar ter vervanging kan je ook organische melk gebruiken en 1 tot 3 druppels kokosolie of lavendelolie.

Je kan dit masker vooral gebruiken tegen acné. Dit komt omdat kurkuma een anti-bacteriële werking heeft, wat goed tegen acne helpt. Er wordt aanbevolen deze pasta 30 minuten op je gezicht te laten zitten voor het volle effect.

3. Ontstekingen afremmen
Het actieve element Curcumine is gekend voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Doordat dit de actieve element is kan je kurkuma goed gebruiken voor de behandelijk van reuma tot de ziekte van Crohn. Er word dan aangeraden om thee op basis van kurkuma te drinken om ontstekingen af te remmen. Om deze thee te maken, kook je vier kopjes water en voeg je een theelepel kurkuma toe. Laat het geheel tien minuten trekken en dan is de thee klaar om gedronken te worden.

4. Eczeem behandelen
Wat je nodig heb om eczeem tegen te gaan is een mix van kokosolie en kurkuma. AL na 1 dag zie je resultaat en na 5 dagen zal de eczeem in de meeste gevallen weg zijn.

7. Orale hygiëne en gezondheid bevorderen
Deze kruid kan zelfs je mondhygiëne verbeteren! misschien geloof je dit niet maar toch is het zo! Vooral in de strijd tegen cariës en gaatjes blijkt het zeer goed te werken!. MAak je eigen mondspoeling doormiddel van het mengen van kurkumapoeder met warm water. Je kan wat mint toevoegen voor een prettige smaak.

8. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Helpt je huid jong en vitaal te blijven door middel van dit mengsel. Een eetlepel kikkererwtenbloem met 1/4 theelepel kurkuma en 2 theelepels melk. Meng dit vervolgens goed samen tot een mooi mengsel.De melk verstevigt de huid en vertraagt de vorming van rimpels. Wrijf het mengsel op de huid en laat het tien minuten drogen. Daarna spoel je het masker af met lauw water.

Deel deze tip met je familie en vrienden op Facebook.

Previous Boter maakt van koffie een toverdrank
Next Met DEZE tips voorkom je die vervelende muggenbulten!

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoofdpijn behoort tot het verleden als je deze 3 ingrediënten mixt. Ik kon het amper geloven

Vele mensen lijden aan aanhoudende en chronische hoofdpijnen. Al snel worden deze pijnen veel meer als slechts een ergerlijke belasting. Bij velen wordt het zo erg dat hun dagelijks leven

Natuurlijk genezen

Longkanker: stoppen met roken regenereer Beschermende longcellen – Nieuw onderzoek

We weten dat stoppen met roken een uitstekende manier is om uw risico op het ontwikkelen van longkanker te verminderen. Maar tot nu toe wisten experts niet helemaal zeker waarom

Natuurlijk genezen

Dit Gebeurt Er Met Je Lichaam Als Je 3 Dadels Per Dag Eet. Ik Had Geen Idee!

Doordat dadels aan veel producten toegevoegd worden, maar ook als geheel gegeten worden is het belangrijk om te weten: zijn dadels gezond? En wat gebeurt er als je er 3