*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Last van pijnlijke handen en gewrichten bij het opstaan? DIT helpt tegen de pijn!

Kurkuma is een gele specerij die uit india komt. Je zult het vast wel kennen als je is Indiaanse curry’s hebt gemaakt. Maar wat je misschien ontgaan is dat kurkuma al meer dan 4.500 jaar als medicijn gebruikt wordt. Ja je hoort het goed: al 4.500 jaar! Het werd gebruikt bij onder andere wonden, blauwe plekken of andere huidaandoeningen, inclusief pokken en gordelroos.

Kurkuma is lekker in combinatie met rijst, soepen, ei en smoothies. Maar daar gaat het vandaag niet om! Je kan het mengen met andere huishoudelijke ingrediënten om zalfjes te maken voor de behandeling van acné tot ontstekingsremmers!

1. Wondjes en sneetjes genezen
Kurkuma is een kruid die bacteriële infecties bij open wonden voorkomt net als ontstekingen en kan zelfs je pijn verlichten! Het helpt ook bij de vorming van nieuwe huidcellen, Zo kan je huid sneller genezen en laat het minder snel een erge litteken achter. Om dit zo te gebruiken kan je kurkuma direct in poeder vorm op de wond aanbrengen.

2. Gezichtsreiniging en behandeling van acné
Om van kurkuma een gezichtsreinger te maken heb je dit nodig:
– 1/4 theelepel kurkuma,
– 1/4 theelepel neemolie (gemaakt van een tropische boom uit India), maar ter vervanging kan je ook organische melk gebruiken en 1 tot 3 druppels kokosolie of lavendelolie.

Je kan dit masker vooral gebruiken tegen acné. Dit komt omdat kurkuma een anti-bacteriële werking heeft, wat goed tegen acne helpt. Er wordt aanbevolen deze pasta 30 minuten op je gezicht te laten zitten voor het volle effect.

3. Ontstekingen afremmen
Het actieve element Curcumine is gekend voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Doordat dit de actieve element is kan je kurkuma goed gebruiken voor de behandelijk van reuma tot de ziekte van Crohn. Er word dan aangeraden om thee op basis van kurkuma te drinken om ontstekingen af te remmen. Om deze thee te maken, kook je vier kopjes water en voeg je een theelepel kurkuma toe. Laat het geheel tien minuten trekken en dan is de thee klaar om gedronken te worden.

4. Eczeem behandelen
Wat je nodig heb om eczeem tegen te gaan is een mix van kokosolie en kurkuma. AL na 1 dag zie je resultaat en na 5 dagen zal de eczeem in de meeste gevallen weg zijn.

7. Orale hygiëne en gezondheid bevorderen
Deze kruid kan zelfs je mondhygiëne verbeteren! misschien geloof je dit niet maar toch is het zo! Vooral in de strijd tegen cariës en gaatjes blijkt het zeer goed te werken!. MAak je eigen mondspoeling doormiddel van het mengen van kurkumapoeder met warm water. Je kan wat mint toevoegen voor een prettige smaak.

8. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Helpt je huid jong en vitaal te blijven door middel van dit mengsel. Een eetlepel kikkererwtenbloem met 1/4 theelepel kurkuma en 2 theelepels melk. Meng dit vervolgens goed samen tot een mooi mengsel.De melk verstevigt de huid en vertraagt de vorming van rimpels. Wrijf het mengsel op de huid en laat het tien minuten drogen. Daarna spoel je het masker af met lauw water.

Deel deze tip met je familie en vrienden op Facebook.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Boter maakt van koffie een toverdrank
Next Met DEZE tips voorkom je die vervelende muggenbulten!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Graag Delen: Wetenschappers genezen kanker, maar niemand heeft interesse!

Canadese onderzoekers hebben een eenvoudige remedie gevonden voor kanker, maar grote farmaceutische bedrijven zijn niet geïnteresseerd. Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Edmonton, Canada hebben vorige week kanker genezen,

Natuurlijk genezen

Met dit natuurlijke product kun je je oogproblemen natuurlijk oplossen en zo je zicht aanzienlijk verbeteren!

Onze ogen zijn een belangrijke zintuiglijk orgaan. Ze zijn een belangrijk onderdeel in onze hersenen en nemen onze omgeving waar. Echter is dit zintuig zeer gevoelig en zijn effectiviteit neemt

Natuurlijk genezen

Wat is de juiste slaaphouding voor elk van deze gezondheidsproblemen?

U weet allemaal dat slapen een significant effect heeft op uw gezondheid, toch? In het algemeen slaapt een mens gemiddeld 25 jaar in zijn leven, of 7-9 uur per nacht.