Je lichaam waarschuwt al snel voor een magnesiumtekort – Dit is het geheim wat maar weinig mensen weten!

Je lichaam waarschuwt al snel voor een magnesiumtekort – Dit is het geheim wat maar weinig mensen weten!

Luister naar dit artikel

Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het beïnvloedt meer dan 300 enzymen, het helpt cellen, spieren en zenuw functies. Verder helpt het bij het reguleren van de bloeddruk en helpt het bij het metabolisme van eiwitten en calcium. Het is erg belangrijk dat je voor de optimale prestatie van deze vitale functies, genoeg van deze essentiële mineralen binnen krijgt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een magnesiumtekort in het lichaam komt relatief vaak voor, en kan leiden tot vele ziekten. Hieronder staan de 13 symptomen van een magnesiumtekort in het lichaam beschreven.

Waarom is het zo moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen?

Voorheen was het veel makkelijker om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen te krijgen.

Volgens Rune Eliasson, een expert in fysiologie, zijn de minerale niveaus in de afgelopen jaren drastisch gedaald als gevolg van de industriële landbouw.

Hij claimt onder andere dat in de VS de voedingswaarde van appels in de afgelopen 80 jaar gedaald is met maar liefst 82 procent!

Een andere oorzaak van het magnesiumtekort is het feit dat in de afgelopen jaren het voedingspatroon van vele mensen verandert is. Mensen vandaag de dag eten zelden bonen, zaden, vis, noten en groene bladgroenten, wat allemaal soorten voedsel zijn die een hoog magnesium gehalte hebben.

13 tekenen dat je een magnesiumtekort hebt.

1. Spierkrampen.
Als je vaak last hebt van spierkrampen, en dan met name in je kuiten. Dan kan het een waarschuwing van je lichaam zijn dat je een magnesiumtekort hebt.

Probeer een beetje magnesium in je systeem te krijgen voordat je gaat slapen. Dit kan wonderen verrichten voor je nachtrust en je spieren.

2. Astma.
Onderzoek toont aan dat de ademhaling verbeterd kan worden, wanneer de magnesium niveaus in het bloed verhoogd worden.

Het zeer gerespecteerde medische tijdschrift “The Lancet”, heeft een onderzoek gepubliceerd die een sterke correlatie tussen een verhoogde inname van magnesium en verminderde astma symptomen aantoonde.

3. Gevoelloosheid.
Gevoelloosheid wordt meestal omschreven als een naar stekelig en tintelig gevoel. Dit gevoel kan een teken zijn dat je lichaam meer magnesium nodig heeft.

4. Migraine.
Mensen die lijden aan migraine hebben vaak last van een magnesiumtekort, waardoor de spanning van de spieren word vergroot.

Extra magnesium kan misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid verminderen bij mensen die lijden aan migraine.

5. Constipatie.
Magnesium is nodig om ervoor te zorgen dat de darmen normaal kunnen functioneren.

Een tekort aan magnesium kan lijden tot constipatie, omdat het lichaam dit mineraal nodig heeft om de ontlasting te verzachten en om vloeistof te absorberen.

6. Aritmie.
Een onregelmatige hartslag kan veroorzaakt worden door een tekort aan magnesium.

Volgens sommige onderzoekers kan magnesium een onregelmatige hartslag tegengaan, en kan het de bloedvaten beschermen.

7. Depressie.
Magnesium kan een cruciale rol spelen in de hersenfuncties en de stemming van mensen. Deskundige geloven dat de lagere niveaus magnesium in het voedsel vandaag de dag de oorzaak zijn van de vele gevallen van depressie en geestelijke ziekten. Een Amerikaans onderzoek uit 2015 van meer dan 8800 mensen toonde aan dat mensen onder de 65 jaar die een lagere inname van magnesium vertoonde 22 procent meer kans hadden op een depressie.

8. Slaapproblemen.
Heb je moeite met in slaap vallen en word je vaak wakker midden in de nacht?

Dan kan dat een teken zijn van een magnesiumtekort. Een manier om beter te kunnen slapen is om de magnesium inname te verhogen. Een Amerikaans onderzoek suggereert dat een verhoging van de inname van magnesium kan helpen bij het voorkomen van slaapproblemen.

9. Zoetekauw.
Als je lichaam heel erg verlangt naar magnesium kan dat makkelijk worden verward met het verlangen naar chocolade of snoep. Zorg voor een regelmatige inname van magnesium door middel van rauwe noten, zaden en vruchten. Hierdoor zal je je verlangen naar zoetigheid kunnen verminderen.

10. Hoge bloeddruk.
Vandaag de dag is hypertensie een erg groot probleem voor de volksgezondheid in de westerse samenleving.

Magnesium kan fungeren als een natuurlijke calciumantagonisten, wat een soort bloeddruk medicijn is.

In een grootschalig Brits onderzoek uit 2013 kwam naar voren dat patiënten met een normale bloeddruk veel voordelen kunnen halen uit het verhogen van de magnesium inname.

11. Gewrichtspijn.
Veel mensen ervaren pijn in hun gewrichten, sommige meer dan andere.

Voor sommige mensen kan het verhogen van de magnesium inname de gewrichtspijn verlichten, en omdat het verhogen van de inname amper bijwerkingen heeft is het zeker het proberen waard!

12. Chronische vermoeidheid.
Magnesium wordt meestal aanbevolen voor mensen die lijden aan chronische vermoeidheid, of in het algemeen zich zwak voelen.

Een Braziliaans onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van de magnesium inname niet alleen het uithoudingsvermogen van atleten vergroot, maar ook oudere mensen helpt bij chronische ziekten.

13. Calciumtekort.
Magnesiumtekort kan lijden tot een tekort aan calcium. Dit komt omdat het lichaam magnesium nodig heeft om calcium te absorberen.

Hoe kun je de magnesium inname verhogen?
Magnesium supplementen kunnen worden gekocht bij de apotheek of in een vitamine winkel.

Er zijn verschillende soorten supplementen in omloop: Magnesium chloride (smaakt bitter, maar is de meest aanbevolen), magnesium citraat (een betere optie als je last hebt van brandend maagzuur), magnesium sulfaat (perfect te gebruiken bij een warm bad).

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen is 280 milligram en voor mannen 350 milligram. Vergeet niet je arts te raadplegen voordat je gebruik maakt van deze supplementen.

Voedingsmiddelen met een hoog magnesium gehalte.

– Cocoa: Pure chocolade heeft bijna 500 milligram magnesium per 100 gram.
– Donkere bladgroenten: Snijbiet, sla en spinazie.
– Fruit: Bananen, abrikozen, avocados, perziken en pruimen.
– Noten en granen: Amandelen, cashewnoten en walnoten.
– Peulvruchten: Bonen en linzen.
– Granen: Bruine rijst en havermout.
– Aardappelen.
– Pompoen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ze smeerde wat appelazijn op haar huid, en het resultaat had ze zelf nooit zien aankomen!
Next Dit is de vrucht die ervoor zorgt dat je lever 20 jaar jonger word! dit is verbazingwekkend!

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit zijn de grootste en vreemdste symptomen van vitaminetekort!

Luister naar dit artikel Jouw lichaam geeft vaker signalen af die tekenen dat je meer aandacht aan jouw gezondheid moet geven. Luisteren naar je eigen lichaam is een kunst die

Natuurlijk genezen

Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

Luister naar dit artikel Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) is een chronisch spijsverteringsprobleem dat wordt gekenmerkt door vaak terugkerende symptomen zoals zure reflux en brandend maagzuur. Spijsverteringsproblemen, zoals GERD, worden vaak veroorzaakt

Natuurlijk genezen

Je hebt slechts 2 ingrediënten en 2 minuten tijd nodig om voorgoed van okselhaar van af te zijn.

Luister naar dit artikel Vooral voor vrouwen is okselhaar hoogst onaangenaam en vervelend, dus proberen ze er zich dagelijks van te ontdoen. Maar er is een extreem eenvoudige manier om