*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Meer dutten kan je liefdesleven verbeteren, stress verminderen en nog veel meer

Meer dutten kan je liefdesleven verbeteren, stress verminderen en nog veel meer

Moderne en drukke levensstijlen hebben ons chronisch van slaap onthouden, en power dutjes zijn dus zeer nuttig en zelfs noodzakelijk geworden.

Dutten verhoogt de functie van de hersenen, verbetert de stemming, behandelt vermoeidheid en verbetert onze probleemoplossing, verbaal geheugen, perceptueel leren, objectleren en statistische leervaardigheden.
Bovendien, verlagen dutjes stress, helpen gewichtsverlies, verbeteren de gezondheid van het hart en verlagen de bloeddruk.

De National Sleep Foundation verdeelt dutjes in drie verschillende categorieën:

Gewoonte dutten is een routine van dutten op dezelfde tijd, elke dag, zoals jonge kinderen in de middag of volwassenen na de lunch.

Geplande dutjes (ook bekend als voorbereidende dutjes) is een manier om vermoeidheid en vermoeidheid te voorkomen en gaat gepaard met een dutje doen voordat iemand daadwerkelijk slaperig wordt.
Nood dutten behandelt vermoeidheid en slaperigheid en treedt op wanneer men zich plotseling erg moe voelt en niet verder kan gaan met de activiteit waaraan hij op dat moment bezig was.

Griekse onderzoekers ontdekten dat volwassen mannen die 3 keer per week dutten een 37% lager risico op overlijden hadden als gevolg van hartgerelateerde ziekten in vergelijking met anderen die geen dutje deden.

Dit zou het hoge aantal hartaanvallen in de VS en het VK kunnen verklaren, waar mensen niet erg voorstander van dutten zijn. Aan de andere kant is dutje een onderdeel van de cultuur in veel landen, zoals de siësta in Spanje.

Vincent Walsh, professor menselijk hersenonderzoek aan het University College London, legt uit dat de industriële revolutie de enige reden is waarom we geobsedeerd zijn geraakt door al onze slaap de nacht in te persen in plaats van één of twee slaap periodes per dag.

Veel mensen genieten van het herstartvermogen van dutjes, en de Japanners hebben zelfs een woord voor strategisch slapen op het werk: “inemuri”, wat ruwweg kan worden vertaald als “slapen terwijl ze aanwezig zijn.”

Bovendien sliep Sir Winston Churchill slechts vier uur ‘s nachts tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar hij stond erop om twee uur’ s middags te slapen.
Albert Einstein was ook geneigd om overdag dutjes te doen.

Pete Hamill zei ooit dat het beste van dutjes is dat je twee ochtenden op een dag hebt.

Een dutje bleek ook fysiologische voordelen te bieden en de verjonging te stimuleren. Een NASA-onderzoek uit 1995 heeft bevestigd dat dutjes van 40 minuten hebben geleid tot verbetering van de waakzaamheidsprestaties van 16% in de mediane reactietijd tot 34% in het verval van piloten.

Hier zijn enkele voordelen van dutjes:

20 Minuten dutje – Het verhoogt het geheugen, mentale alertheid en motorische vaardigheden

20 tot 30 minuten dutje – het verbetert de creativiteit
30 tot 60 minuten dutje – het verbetert beslissingsvaardigheden

60 tot 90 minuten dutje – Dit is het meest heilzame dutje, omdat het zorgt voor REM-slaap (Rapid Eye Movement), de hersenen reset en de vaardigheden voor probleemoplossing drastisch verbetert.

Geniet daarom elke dag van een kort dutje!

Bronnen:

educateinspirechange.org
medium.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous De wetenschap zegt dat slapen in een koude kamer beter is voor je gezondheid
Next Hoe de spijsvertering te verbeteren met bietenkwas

About author

You might also like