Meer dutten kan je liefdesleven verbeteren, stress verminderen en nog veel meer

Meer dutten kan je liefdesleven verbeteren, stress verminderen en nog veel meer

Luister naar dit artikel

Moderne en drukke levensstijlen hebben ons chronisch van slaap onthouden, en power dutjes zijn dus zeer nuttig en zelfs noodzakelijk geworden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dutten verhoogt de functie van de hersenen, verbetert de stemming, behandelt vermoeidheid en verbetert onze probleemoplossing, verbaal geheugen, perceptueel leren, objectleren en statistische leervaardigheden.
Bovendien, verlagen dutjes stress, helpen gewichtsverlies, verbeteren de gezondheid van het hart en verlagen de bloeddruk.

De National Sleep Foundation verdeelt dutjes in drie verschillende categorieën:

Gewoonte dutten is een routine van dutten op dezelfde tijd, elke dag, zoals jonge kinderen in de middag of volwassenen na de lunch.

Geplande dutjes (ook bekend als voorbereidende dutjes) is een manier om vermoeidheid en vermoeidheid te voorkomen en gaat gepaard met een dutje doen voordat iemand daadwerkelijk slaperig wordt.
Nood dutten behandelt vermoeidheid en slaperigheid en treedt op wanneer men zich plotseling erg moe voelt en niet verder kan gaan met de activiteit waaraan hij op dat moment bezig was.

Griekse onderzoekers ontdekten dat volwassen mannen die 3 keer per week dutten een 37% lager risico op overlijden hadden als gevolg van hartgerelateerde ziekten in vergelijking met anderen die geen dutje deden.

Dit zou het hoge aantal hartaanvallen in de VS en het VK kunnen verklaren, waar mensen niet erg voorstander van dutten zijn. Aan de andere kant is dutje een onderdeel van de cultuur in veel landen, zoals de siësta in Spanje.

Vincent Walsh, professor menselijk hersenonderzoek aan het University College London, legt uit dat de industriële revolutie de enige reden is waarom we geobsedeerd zijn geraakt door al onze slaap de nacht in te persen in plaats van één of twee slaap periodes per dag.

Veel mensen genieten van het herstartvermogen van dutjes, en de Japanners hebben zelfs een woord voor strategisch slapen op het werk: “inemuri”, wat ruwweg kan worden vertaald als “slapen terwijl ze aanwezig zijn.”

Bovendien sliep Sir Winston Churchill slechts vier uur ‘s nachts tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar hij stond erop om twee uur’ s middags te slapen.
Albert Einstein was ook geneigd om overdag dutjes te doen.

Pete Hamill zei ooit dat het beste van dutjes is dat je twee ochtenden op een dag hebt.

Een dutje bleek ook fysiologische voordelen te bieden en de verjonging te stimuleren. Een NASA-onderzoek uit 1995 heeft bevestigd dat dutjes van 40 minuten hebben geleid tot verbetering van de waakzaamheidsprestaties van 16% in de mediane reactietijd tot 34% in het verval van piloten.

Hier zijn enkele voordelen van dutjes:

20 Minuten dutje – Het verhoogt het geheugen, mentale alertheid en motorische vaardigheden

20 tot 30 minuten dutje – het verbetert de creativiteit
30 tot 60 minuten dutje – het verbetert beslissingsvaardigheden

60 tot 90 minuten dutje – Dit is het meest heilzame dutje, omdat het zorgt voor REM-slaap (Rapid Eye Movement), de hersenen reset en de vaardigheden voor probleemoplossing drastisch verbetert.

Geniet daarom elke dag van een kort dutje!

Bronnen:

educateinspirechange.org
medium.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De wetenschap zegt dat slapen in een koude kamer beter is voor je gezondheid
Next Hoe de spijsvertering te verbeteren met bietenkwas

You might also like

Natuurlijk genezen

Wat gebeurt er met de hersenen als je essentiële oliën verspreidt

Luister naar dit artikel Velen worden gediagnosticeerd met ADHD, depressie, angst en slaapstoornissen. In 2013 heeft een onderzoek naar medische uitgaven vastgesteld dat 1 op de 6 Amerikanen dagelijks psychiatrische

Natuurlijk genezen

Wist je dat je de schildklier kan genezen met kokosolie? Doe gewoon dit…

Luister naar dit artikel We kunnen de schildklier de schuld geven. Het houdt eigenlijk verband met veel problemen in het lichaam. Deze dagen lijden meerderheid van de westerse bevolking aan

Natuurlijk genezen

Ze Doet Zout In Een Sok En Legt Het In Een Pan. Wat Ze Vervolgens Doet? Briljant!

Luister naar dit artikel Helaas krijgen we allemaal wel eens te maken met oorpijn. Het is een vervelende kwaal waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Steun Naturotheek: Alleen via