Wat gebeurt er met de hersenen als je essentiële oliën verspreidt

Wat gebeurt er met de hersenen als je essentiële oliën verspreidt

Luister naar dit artikel

Velen worden gediagnosticeerd met ADHD, depressie, angst en slaapstoornissen. In 2013 heeft een onderzoek naar medische uitgaven vastgesteld dat 1 op de 6 Amerikanen dagelijks psychiatrische medicijnen gebruiken. Bijgevolg bezoeken 90.000 volwassenen en talloze kinderen jaarlijks de eerste hulp voor bijwerkingen van deze medicijnen, waaronder verhoogde depressieve of angstige symptomen, hersenmist, verwarring, hartkloppingen, duizeligheid, spierspasmen, epileptische aanvallen, tics en psychose.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ondanks deze bijwerkingen en de vele black box-waarschuwingen, waaronder overlijden door zelfmoord, blijven velen ze gebruiken. Het wordt tijd dat we beginnen met het aanpakken van de grondoorzaken van deze emotionele problemen, zoals een slecht dieet, trauma, het lekkende darmsyndroom, toxiciteit en voedingstekorten. Het is ook belangrijk dat iedereen de kracht van plantengeneeskunde erkent. Hier bekijken we de helende voordelen van etherische oliën.

Het is geen pseudowetenschap

Essentiële oliën stimuleren het limbisch systeem – het deel van de hersenen dat betrokken is bij geheugen, stemming, motivatie en gedrag. En wetenschappelijke studies tonen aan dat de zuiverste etherische oliën krachtige plantaardige medicijnen zijn die een breed scala aan emotionele wellness-toepassingen hebben, waaronder depressie.
Bij inhalatie-aromatherapie kan de ingeademde lucht die essentiële oliën bevat niet alleen het circulatiesysteem bereiken via het bloedcapillaire netwerk in de neus en de bronchiën in de longen, maar ook de hersengebieden rechtstreeks stimuleren via het reukepitheel. Essentiële oliën activeren mechanismen in de hersenen via het reuksysteem. Het werkingsmechanisme van etherische oliën toegediend door inhalatie omvat stimulatie van de reukcellen in het neusepitheel, ongeveer 25 miljoen cellen, verbonden met de reukbol. Na stimulatie wordt het signaal overgedragen naar het limbisch systeem en de hypothalamus in de hersenen via de reukbol en het reukorgaan. Zodra de signalen de olfactorische cortex bereiken, vindt afgifte van neurotransmitters, bijvoorbeeld serotonine plaats, wat resulteert in het verwachte effect op emoties in verband met het gebruik van etherische olie
Toegang tot de volledige studie voor meer informatie, vindt u hier.

Volgens de National Association of Holistic Aromatherapy is etherische olie de olie die uit een plant wordt gewonnen door zorgvuldige stoomdestillatie, harstappen en koudpersen. Essentiële oliën worden gewonnen uit vele delen van de plant, waaronder bloemen, blaft, stengels, bladeren, wortels en fruit.

16 Essentiële oliën voor gezondheid van de hersenen

Bergamot: verhoogt het gevoel van vreugde en verhoogt de energie.

Karwij: kalmerende werking, stimuleert positief denken, energie en harmonie.

Cederhout: verbetert kalme gevoelens, veroorzaakt slaap, moedigt gevoelens van geluk aan.

Kamille: ontspannend, helpt de zenuwen te kalmeren, verbetert de slaap.

Clary Sage: heft de stemming op, vermindert stress, geeft iemand een gevoel van veiligheid.

Copaiba: een prachtig alternatief voor CBD-olie. Het bevat antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is fantastisch voor symptomen van ADHD en autisme. Het biedt neurologische, immuun- en spijsverteringsondersteuning.

Venkel: verhoogt de motivatie en verbetert het zelfrespect.

Wierook: verdrijft negatieve gevoelens en bevordert focus en kalmte.

Lavendel: helpt om kalmte te brengen, de geest op te vrolijken en helpt bij slapeloosheid. “Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat lavendelolie een effectief medicijn kan zijn bij de behandeling van verschillende neurologische aandoeningen.”

Sinaasappel en Mandarijn: verhoogt gevoelens van vreugde, alertheid en kalmte.

Pepermunt: is stemmingsverhogend, verbetert de focus en vermindert hoofdpijn.

Sandelhout: verbetert de mentale helderheid en induceert kalmte.

Tijm: ontspant lichaam en geest, verslaat depressie en verhoogt de stemming en het geheugen.

Vanille: behandelt effectief obsessieve compulsieve stoornis (OCS) en verslaat depressie.

Vetiver: vermindert stress, nodigt uit tot slapen, verbetert geduld, verhoogt concentratie en emotioneel evenwicht.

Ylang Ylang: verhoogt de stemming en het energieniveau en vermindert angstgevoelens.

Veilig gebruik van oliën

Kwaliteit is belangrijk: biologische oliën van gerenommeerde bedrijven of van eigen bodem zijn de beste. U wilt dat pure, organische en authentieke oliën de kans op bijwerkingen verminderen.

Verdun bepaalde oliën: die rijk aan aldehyden (bijv. Citronellal, citral) en fenolen (bijv. Kaneelaldehyde, eugenol) moeten altijd worden aangebracht met een dragerolie zoals amandel, kokosnoot of avocado. Het mengen van irriterende oliën met anderen om een ​​mengsel te creëren, kan ook een negatieve reactie verminderen.

Toepassing: olie kan op de huid worden aangebracht of worden verspreid zonder relatief risico. Sommige etherische oliën zijn in te nemen. Het innemen van oliën wordt echter niet aanbevolen, tenzij op advies van een gekwalificeerde kruidkundige of dergelijke. Anekdote: het past nooit bij iedereen. De meeste op olie gebaseerde mengsels op basis van aromatherapie zullen tussen 1 en 5 procent verdunningen zijn, wat typisch geen veiligheidsrisico vormt. Naarmate men de verdunning verhoogt, kunnen mogelijke dermale (huid) reacties plaatsvinden afhankelijk van de individuele etherische olie; en het gebied waarin de olie wordt aangebracht. Men kan gevoelig zijn voor een bepaalde etherische olie, net zoals ze gevoelig kunnen zijn voor een specifiek voedingsmiddel. Zorg dus dat u altijd voorzorgsmaatregelen neemt.

Niet één maat past voor iedereen: een bepaalde olie kan ontspanning voor de ene veroorzaken, en kan de tegenovergestelde reactie veroorzaken voor de andere. We moeten niet vergeten dat we allemaal bio-individuen zijn. Mensen met specifieke allergieën voor ambrosia en andere planten moeten voorzichtiger zijn met een soortgelijke reactie op oliën.

Leeftijd is belangrijk: baby’s en jonge kinderen kunnen gevoeliger zijn voor de potentie van etherische oliën. Bepaalde oliën moeten worden vermeden, sterk verdund of onder begeleiding van een deskundige worden gebruikt. Om reacties te voorkomen, wordt het aanbrengen van verdunde oliën op de voetzolen vaak aanbevolen bij jongere kinderen.

Bijzondere voorzichtigheid is geboden met potentieel giftige etherische oliën zoals Berk en Wintergreen die beide veel methylsalicylaat bevatten, Eucalyptus die veel 1,8 cineol bevat en pepermunt die veel menthol bevat. Oudere cliënten kunnen meer huidgevoeligheden hebben, dus een verminderde concentratie / verdunning kan aangewezen zijn.

Tot Slot:

Er bestaan ​​andere methoden en interventies die kunnen helpen bij de behandeling van aandoeningen waarbij artsen alleen medicijnen lijken voor te schrijven. Essentiële oliën zijn een van de vele voorbeelden, en een goed voorbeeld van hoe we allemaal echt dingen voor onszelf moeten onderzoeken in plaats van te vertrouwen op zogenaamde “experts”.

(WAARSCHUWING: wees voorzichtig met het verspreiden van etherische oliën rond huisdieren. Onderzoek ze eerst. Velen zijn te krachtig voor dieren en kunnen toxiciteit en zelfs de dood veroorzaken.)

Bronnen:

Collective Evolution

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het anti-angst sap recept dat selderij, spinazie, appels en gember gebruikt
Next Kokosolie tegen Striae

You might also like

Natuurlijk genezen

Met deze 4 ingrediënten maak jij een elixer dat al het slijm uit je longen verwijder en je immuunsysteem versterkt!

Luister naar dit artikel De griep is in het land! Lopende neuzen en slijmerige kelen zijn ons deel. Of je nu aan je bureau met een berg zakdoekjes zit, of

Natuurlijk genezen

Natuurlijke en effectieve remedies voor astma

Luister naar dit artikel Astma is een chronische ademhalingsaandoening die ademhalen bemoeilijkt. Het kan ook dodelijk zijn en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 180.000 sterfgevallen per jaar veroorzaken. Gelukkig zijn

Curcumine

Ayurvedische tip voor verbetering van het immuunsysteem

Luister naar dit artikel Het is half september, maar geheel in de lijn van Ayurveda, waarbij preventie benadrukt wordt, schrijf ik deze blog ter voorbereiding op het nieuwe seizoen: Herfst/Winter