Move Over boerenkool, Jalapenos zijn DE gezondheidsvoeding waar je nog nooit van hebt gehoord!

Move Over boerenkool, Jalapenos zijn DE gezondheidsvoeding waar je nog nooit van hebt gehoord!

Luister naar dit artikel

Als u van pittig eten houdt, zult u blij zijn te weten dat uw voorliefde voor een kleine kick in uw maaltijden meer voor u doet dan alleen maar u laten zweten. Jalapenos hebben een aantal verrassende gezondheidsvoordelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dus Maak plaats boerenkool! Er is een nieuw superfood in de stad en het brengt de warmte terug naar de voedingswereld.

Jalapenos: een superfood vol voedingsstoffen

Om te beginnen, hier is de macronutriëntenanalyse van Jalapeno-paprika’s:

Calorieën: 4
Vet: 0 gram
Koolhydraten: 1 gram
Eiwitten: 0,1 gram
Vezel: 0,4 gram [1]
Deze pittige kleine pepers bevatten veel vitamine A, vitamine C en kalium en bevatten ook bètacaroteen, een antioxidant die kan helpen schade aan uw cellen te voorkomen. Ze zijn rijk aan foliumzuur, vitamine K en B-vitamines [1].

Dat gezegd hebbende, wat kunnen Jalapenos echt doen?

Ze kunnen u helpen af ​​te vallen

Jalapenos bevatten een kleine verbinding genaamd capsaïcine, wat hen hun pittige kick geeft [2]. Je kunt het rauw, gekookt, als gedroogd poeder of zelfs als supplement eten [2].

Capsaïcine kan u helpen een gezond gewicht te behouden of zelfs om af te vallen. Hoe? Het heeft te maken met hoe je lichaam vet opslaat.

Je hebt twee soorten vet: wit en bruin. Wit vet is waar u overtollige energie (ook bekend als calorieën) opslaat om later te gebruiken. Hoe meer calorieën je hebt opgeslagen, hoe meer wit vet je hebt. Bruin vet is gevuld met mitochondriën. Het is bruin omdat het veel ijzer bevat. Het verhoogt het aantal calorieën dat je verbrandt, wat warmte produceert en je bloed verwarmt, waardoor je hele lichaam warm blijft [3].

Vanwege het calorie verbrandende karakter kan het hebben van meer bruin vet je helpen afvallen. Er zijn een paar manieren waarop u het bruine vet dat u op uw lichaam heeft, kunt activeren, zoals in de kou staan. Als dat voor jou niet heel leuk klinkt, kun je een soortgelijk effect bereiken door hete pepers te eten. Het consumeren van capsaïcine helpt je lichaam om bruin vetweefsel op dezelfde manier te activeren als koude temperaturen [4].
Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die capsaïcinoïden consumeren bij hun maaltijden ongeveer 74 minder calorieën aten dan ze normaal zouden doen [5].

Hete Pepers kunnen helpen om kanker te bestrijden

Als gewichtsbeheersing niet genoeg was om je te overtuigen om wat kruiden toe te voegen aan je volgende maaltijd, overweeg dan dit: capsaïcine heeft in laboratoriumonderzoek aangetoond dat het meer dan veertig soorten kankercellen doodt zonder je gezonde cellen te schaden [6].

Deze krachtige verbinding kan helpen voorkomen dat kankercellen groeien en delen, kan de vorming van bloedvaten rond tumoren vertragen en kan zelfs voorkomen dat kanker zich naar andere delen van uw lichaam verspreidt [7].

Er moet meer onderzoek worden gedaan om te begrijpen hoe capsaïcine effectief kan worden gebruikt als een therapeutische interventie voor kanker, maar het opnemen van meer pittige pepers zoals jalapenos in uw normale dieet kan hiervan profiteren.

Jalapenos als pijnstiller

Als je niet van pittig eten houdt en het consumeren van hete pepers een pijnlijke ervaring is, klinkt dit misschien belachelijk voor je. Maar maak je geen zorgen, je hoeft de peper niet op te eten om hier de vruchten van te plukken.

Bij uitwendig gebruik blokkeert capsaïcine de pijnreceptoren overal waar het wordt toegepast. In het begin voel je je misschien een beetje verbrand, maar dat gaat snel over in pijnverlichting [8].
Voordat je een jalapenopeper over je huid wrijft, vertraag je. Van lotions en pleisters is aangetoond dat ze helpen bij gordelroos, diabetische zenuwpijn, artritis en zelfs migraine bij gebruik in de vorm van een spray, maar de wetenschap is nog steeds onbekend of jalapenos al dan niet wordt gegeten of rechtstreeks op de huid wordt aangebracht voor hetzelfde effect [9]. Vergeet niet dat als u van jalapenos geniet en u last heeft van migraine, de ingemaakte variëteit vermijdt. Dit soort voedsel kan soms migraine bij mensen veroorzaken vanwege hun hoge tyraminegehalte.

Voorkom maagzweren

Er werd ooit ten onrechte aangenomen dat gekruid voedsel de oorzaak was van maagzweren. Nieuw onderzoek heeft echter anders aangetoond.

Er zijn een aantal redenen waarom u een maagzweer kunt krijgen. U kunt een overgroei van H.pylori-bacteriën in uw maag hebben, te veel maagzuur of onvoldoende bloedtoevoer naar uw maag. Als u te veel NSAID-pijnstillers (zoals Advil) gebruikt, of als u een zware roker bent, veel drinkt of veel stress ervaart, loopt u ook een risico op het ontwikkelen van een zweer [10].

Capsaïcine kan je maag beschermen door ontstekingen te verminderen en zelfs helpen sommige van de H.pylori-bacteriën in je maag te doden [11].

Hoewel capsaïcine een aantal preventieve effecten kan hebben als het gaat om maagzweren, is het het beste om voorzichtig te zijn bij het eten van gekruid voedsel als je er al een hebt.

Jalapenos zijn goed voor je hart

Diabetes is een van de grootste risicofactoren voor hartziekten. Studies hebben aangetoond dat mensen die vijf gram capsaïcine eten vóór een koolhydraatrijke maaltijd minder suiker in hun bloed hebben [12].

Hete Pepers bestrijden infecties

Mensen gebruiken al tientallen jaren kruiden en specerijen om te voorkomen dat voedsel gaat bederven. Het is dan ook geen verrassing dat het eten van dezelfde stoffen ook infecties in ons lichaam kan helpen bestrijden.

Hoewel veel van dit onderzoek is alleen in laboratoriumonderzoek gedaan en er is meer onderzoek nodig is om volledig te begrijpen hoe ze als medicijn kunnen worden gebruikt, is er enig bewijs dat suggereert dat capsaïcine de groei van door voedsel overgedragen bacteriën en gisten kan helpen vertragen en kan helpen zelfs bij het bestrijden van andere soorten infecties zoals keelontsteking, tandbederf en chlamydia [9].

Voeg wat kruiden toe aan je leven

Je hoeft geen hele, rauwe jalapenos weg te werken om de voordelen van capsaïcine te krijgen (we raden dat eigenlijk af). Een beetje van die super peper binnen krijgen is zo eenvoudig als een paar plakjes jalapenos bovenop je volgende taco gooien, of ze in een pot chili roeren. Het zit ook niet alleen in hete pepers!

Probeer wat olie met chili toe te voegen voor een hart-gezonde brooddip, of leg ze in het zuur en gooi ze op een hamburger. Het toevoegen aan salsa is natuurlijk een geweldige manier om een ​​beetje kruiden en een beetje gezondheid toe te voegen aan je volgende filmavond.

Niet geweldig met pittig eten? Begin klein – naarmate je het geleidelijk in je dieet begint op te nemen, zul je een tolerantie opbouwen voor hoeveel kruiden je aankan. Een beetje gaat een lange weg, en je hoeft geen hele pot ingemaakte jalapenos te eten om de vruchten te plukken.

Bronnen:

 1. https://www.webmd.com/food-recipes/health-benefits-jalapenos#1
 2. https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/ut1025spec
 3. https://www.webmd.com/diet/features/the-truth-about-fat
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24100669
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24246368
 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22563012
 7. http://ar.iiarjournals.org/content/36/3/837.full.pdf
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21278678
 9. https://www.healthline.com/nutrition/jalapeno-health-benefits#pain-relief
 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16621751
 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760719
 12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760719

theheartysoul.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 2 krachtige ingrediënten die het lichaam reinigen van parasieten en nieuwe energie geven
Next Wanneer u gedurende een week elke dag selderij eet, ontvangt uw lichaam deze 14 gezondheidsvoordelen

You might also like

Algemeen

Coca-Cola en Nestlé privatiseren de grootste waterreserve in Zuid-Amerika

Luister naar dit artikel Particuliere bedrijven zoals Coca-Cola en Nestlé zijn naar verluidt bezig met de privatisering van de grootste waterreserve, bekend als de Guarani Aquifer, in Zuid-Amerika. De watervoerende

Algemeen

Landelijke hoofdluisbestrijding van start !

Luister naar dit artikel De scholen zijn weer begonnen, maar ook op het werk wordt het weer drukker. Na alle felicitaties en geknuffel is er een hoofdrolspeler die letterlijk de

Algemeen

Man verandert gedegradeerd land in een enorm bos!

Luister naar dit artikel De documentaire Man besteedt 30 jaar aan het veranderen van gedegradeerd land in massief bos – Fools & Dreamers laat zien dat toen Hugh Wilson gedegradeerd