Neem een glas (gouden) melk: wat is kurkuma-melk en wat zijn de gezondheidsvoordelen ervan?
april 28, 2019 6227 Views

Neem een glas (gouden) melk: wat is kurkuma-melk en wat zijn de gezondheidsvoordelen ervan?

Luister naar dit artikel

Kurkuma is een ongelooflijke specerij met veel gezondheidsvoordelen. In feite wordt het zelfs gebruikt om gouden melk te maken, een zuiveldrank met ontstekingsremmende eigenschappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gouden melk: een antioxidantrijke drank die goed voor je is

Gouden melk bevat kurkuma en wordt zowel warm als koud geserveerd. Afhankelijk van uw voorkeur, kan kurkuma melk worden gemaakt van amandel, cashew, kokosnoot, of koemelk.

De drank kan ook andere ingrediënten bevatten zoals zwarte peper, kaneel, gember en honing. Van zwarte peper wordt aangenomen dat het het vermogen van uw lichaam om curcumine, de belangrijkste bioactieve stof van kurkuma, te absorberen, versterkt.

Curcumine wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn krachtige antioxiderende eigenschappen. Antioxidanten zijn verbindingen die celschade voorkomen om het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress. Antioxidanten helpen uw cellen te functioneren en onderzoeken hebben aangetoond dat diëten vol antioxidanten het risico op ziekte en infecties kunnen helpen verlagen.

Kurkuma-melk is een traditionele drank die wordt geconsumeerd in India. Het wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde tegen verkoudheid, hoest en slapeloosheid.

Hieronder is een lijst van de zeven gezondheidsvoordelen van kurkuma melk.

Het kan de spijsvertering en de darmgezondheid verbeteren

De curcumine in kurkuma heeft ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen, waardoor kurkuma melk de perfecte drank is voor mensen die hun algehele spijsverteringsgezondheid willen verbeteren. De drank kan ook helpen colorectale kanker te voorkomen.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Prevention Research meldde dat het dagelijks consumeren van curcumine gedurende 30 dagen het aantal laesies in de dikke darm van rokers met 40 procent verminderde. Dit is belangrijk omdat dit soort laesies carcinomateus kan worden.

Curcumine kan ook inflammatoire darmaandoeningen aanpakken, zoals colitis en het prikkelbare darm syndroom. Gember toevoegen aan kurkuma-melk is ook goed voor de darm, omdat het de maagledigingstijd kan versnellen, wat op zijn beurt helpt om een ​​opgeblazen gevoel en misselijkheid te verminderen.

Het kan pijnlijke gewrichten verlichten

Ontsteking is een belangrijke bijdragende factor in de gewrichtspijn veroorzaakt door artritis. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de curcumine in kurkuma de pijn verlicht die mensen met artrose ervaren.

Curcumine heeft ook krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en in sommige gevallen is de verbinding zelfs effectiever dan niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen.

Als je een atleet bent, probeer dan gouden melk te drinken om de pijn na de training te kalmeren.

Het is goed voor je hart

Hartziekte blijft de nummer één doodsoorzaak in het westen.

Sommige onderzoeken hebben gemeld dat het drinken van gouden melk je hart gezond kan maken, vooral als je een voedzaam dieet volgt en regelmatig oefent. Curcumine en kurkuma kunnen uw hart beschermen door de endotheliale functie te verbeteren en ontstekingen en schade door vrije radicalen te verminderen.

Het verhoogt uw immuniteit

De ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen van Curcumine versterken uw immuunsysteem.

Het kan je geheugen scherp houden

Bepaalde degeneratieve hersenaandoeningen worden veroorzaakt door een afname van de van de hersenen afkomstige neurotrofe factor (BDNF), een sleutelhormoon dat uw hersenen helpt nieuwe neurale verbindingen te vormen.

Curcumine helpt BDNF-niveaus te verhogen. Het kan ook de bloed-hersenbarrière passeren. Een studie in Annals of Indian Academy of Neurology zei dat de hersenen baat hebben bij de ontstekingsremmende en antioxiderende activiteiten van curcumine. Curcumine kan zelfs helpen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Het kan je humeur helpen verbeteren

Kurkuma kan sommige van de symptomen van depressie verlichten. Studies hebben aangetoond dat de invloed van curcumine op BDNF-niveaus potentieel kan worden gebruikt bij de behandeling van depressie. Onderzoekers geloven dat het schadelijke hersenveranderingen kan terugdraaien die voorkomen bij mensen met een depressie.

Het kan je helpen in slaap te vallen

Kurkuma-melk helpt je lichaam en geest te regelen. Het drinken van gouden melk voordat je ‘s nachts naar bed gaat, zal je helpen ontspannen, zodat je sneller in slaap kunt vallen.

Melk bevat koolhydraten in de vorm van lactose. Het is aangetoond dat het consumeren van koolhydraten voordat je naar bed gaat voor de nacht, mensen helpt om beter te slapen.

Hoe kurkuma melk te maken

Als je wilt proberen thuis gouden melk te maken, volg dan het onderstaande recept. Pas het recept aan op basis van uw persoonlijke voorkeuren of gezondheidsbehoeften.

No-nonsense gouden melk

Dit basisrecept bevat zwarte peper voor wat specerijen. Zwarte peper verhoogt ook de gezondheidsvoordelen van kurkuma.

ingrediënten:

1 kopje melk
1 theelepel kurkuma poeder
Een snuifje zwarte peper
Een snufje gemalen kaneel (optioneel)
Een snufje kardemom (optioneel)
1 theelepel honing (optioneel)
1 theelepel kokosolie (optioneel)

Stappen:

Meng alle ingrediënten samen. Als je geen blender hebt, verwarm de ingrediënten dan in een steelpan en klop ze tot ze gecombineerd zijn. U kunt ook een aanrechtblender of een staafmixer gebruiken.
Verwarm het mengsel in een pan op het vuur. Laat de melk ongeveer 15 minuten pruttelen, maar laat hem niet koken.
Giet in een mok voor het serveren.

De smaak kan even wennen zijn, maar als je wilt genieten van de vele gezondheidsvoordelen, drink dan regelmatig kurkuma melk.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kruidenmengsel waarvan is aangetoond dat het inflammatoire huidaandoeningen verlicht
Next Onderzoek bekijkt mechanismen die de diepgaande gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet verklaren

You might also like

Natuurlijk genezen

Weet jij wat er zal gebeuren als je Kokoswater drinkt gedurende 7 dagen?

Luister naar dit artikel Kokoswater is rijk aan tal van voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Natuurlijk genezen

De 8 ongelooflijke gezondheidsvoordelen van roze zeezout!

Luister naar dit artikel Dit zout is een natuurlijke en belachelijk pure mineraal die roze is van kleur. Mensen gebruiken het al duizenden jaren als natuurlijk geneesmiddel. De roze zeezout,

Natuurlijk genezen

Als jij kurkuma aanbrengt op de huid heeft het DIT geweldige effect, wist jij dit?

Luister naar dit artikel Iedereen heeft het weer over kurkuma, dit komt door meerdere studies. Kurkuma wordt normaal gesproken vooral als smaakmaker bij curry gerechten gevoegd, maar het is ook