*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Negeer deze algemene symptomen niet. Dit kunnen vroege tekenen zijn van longkanker
mei 16, 2019 5370 Views

Negeer deze algemene symptomen niet. Dit kunnen vroege tekenen zijn van longkanker

Longkanker is de op een na meest voorkomende vorm van kanker bij zowel mannen als vrouwen en de belangrijkste oorzaak van de dood door kanker, volgens de American Cancer Society. Het zal je misschien verbazen te weten dat 20 procent van de longkankersterfgevallen voorkomt bij mensen die niet roken. De American Cancer Society legt uit dat luchtvervuiling, passief roken, radongas en kankerverwekkende stoffen zoals asbest en dieseluitlaat allemaal belangrijke risicofactoren zijn voor longkanker.

De beste verdediging tegen longkanker is de vroege tekenen en symptomen te kennen. Hoe vroeger longkanker werd gediagnosticeerd, hoe groter de kans op overleving en herstel. Lees verder om de vroege tekenen en symptomen van longkanker te leren.

1. Frequente ziekte. Als u een stijging in de frequentie van ziektes zoals verkoudheid, griep, bronchitis of longontsteking hebt opgemerkt, overleg dan met uw arts over de mogelijke oorzaken van uw depressieve immuunsysteem. Dr. William D. Kelley zegt dat, wanneer kanker zich vestigt in longweefsel en bronchiën, de longen vatbaarder worden voor ziekte.

2. Onverklaarbaar gewichtsverlies. Als u na het begin van de maaltijd niet meer geïnteresseerd bent in eten of een verzadigd gevoel hebt, neemt longkanker mogelijk uw eetlust af. Dr. Kelley beveelt aan om een ​​notitieboekje te bewaren om symptomen en mogelijke oorzaken vast te leggen, zoals voedselvergiftiging, voedselallergie, PMS bij vrouwen of gastro-intestinale aandoeningen. Als de oorzaak onverklaarbaar is, breng dan het probleem onder de aandacht van uw arts.

3. Vingerpijn. Verdikte, pijnlijke vingertoppen zijn een typisch symptoom van longkanker. Dit komt omdat longtumoren chemicaliën in de bloedbaan afgeven die de groei van botten en weefsels in de vingertoppen en onder de vingernagels stimuleren. Vertel uw arts over verdikking, zwelling of knuppels in de vingers.

4. Torsiepijn. Een aanhoudende saaie pijn in de borst, schouder, rug of buik kan het gevolg zijn van de druk van een longtumor. Volgens Dr. Kelley is pijn op de borst een symptoom bij één op vier longkankerpatiënten.

5. Grove stem. Als je stem een ​​beetje husky klinkt of als je pijn ervaart bij het slikken of praten – vooral als het gepaard gaat met aanhoudende hoest, piepende ademhaling of ophoesten van bloed – raadt NHS Choices je aan om je arts te bellen. Longkanker is een van de aandoeningen die hierop kunnen wijzen.

6. Kortademigheid. Dit is een veel voorkomend symptoom bij vrouwen dat te vaak verkeerd wordt gediagnosticeerd als een effect van leeftijd of inactiviteit. Volgens Very Well is kortademigheid echter een teken van adenocarcinoom, de meest voorkomende vorm van longkanker bij vrouwen.

7. Zwakte in de bovenste ledematen. Volgens Very Well kunnen zwakte in de bovenste ledematen, verlies van coördinatie en spierkrampen symptomatisch zijn voor paraneoplastisch syndroom, een aan longkanker gerelateerde aandoening waarbij hormoonachtige stoffen worden uitgescheiden door tumoren.

8. Borstgroei bij mannen. Een minder bekend symptoom bij mannelijke longkankerpatiënten is borstvergroting rond en onder de tepel. Dr. Kelley legt uit dat dit een symptoom is van paraneoplastisch syndroom, veroorzaakt door de afgifte van hormonen, eiwitten en andere stoffen in de bloedbaan.

Deel dit artikel op sociale media om het woord over tekenen en symptomen van longkanker te verspreiden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 6 huismiddeltjes om snel van aambeien af te komen
Next 9 tekens die een waarschuwing zijn die aangeeft dat de bloedvaten verstopt zitten

About author

You might also like

Algemeen

5 Yoga oefeningen voor een mooie huid

Een prachtige, soepele, stralende huid. Ooit afgevraagd hoe de schoonheden het doen om er stralend uit te zien? Een voorbeeld van zo’n schoonheid met een constante gloed op haar gezicht

Algemeen

Dit is waarom vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen.

Er is al een eeuwenlange strijd tussen vrouwen en mannen. Bij deze hebben wij uit betrouwbare bronnen dat vrouwen meer slaap nodig hebben als mannen. In dit geval moeten vrouwen

Algemeen

Haar Huis Ruikt Altijd Geweldig En Niemand Weet Waarom. DIT Is Haar Geheim!

Soms loop je iemands huis binnen en word je gewoon weggeblazen door de heerlijke geur die er hangt. De geur is niet te sterk maar ook niet te zacht. Hoe