*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Nieuwe verbinding van bosbessen kan ontstekingsstoornissen behandelen

Nieuwe verbinding van bosbessen kan ontstekingsstoornissen behandelen

Wetenschappers laten zien hoe een polyfenolische verbinding afgeleid van bosbes inflammatoire darmaandoeningen kan behandelen

Van verschillende planten en hun producten is bekend dat ze “bioactieve” ingrediënten bevatten die ziekten bij de mens kunnen verlichten. Deze “fytocompounds” bevatten vaak herstellende biologische eigenschappen, zoals kankerbestrijdende, antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Het begrijpen van hoe ze met het lichaam omgaan, kan dus leiden tot mogelijke behandelingsstrategieën tegen belangrijke immuunziekten.

Een team van onderzoekers van de Tokyo University of Science, geleid door prof. Chiharu Nishiyama, heeft de afgelopen jaren in deze richting gewerkt om nieuwe actieve componenten in functionele voedingsmiddelen te identificeren en hun effecten op het lichaam te begrijpen. Hun inspanningen hebben nu tot succes geleid: in hun laatste studie, gepubliceerd in The FASEB Journal, identificeerden de wetenschappers een polyfenolische verbinding genaamd ‘pterostilbeen’ (PSB) met sterke immunosuppressieve eigenschappen, waardoor het een potentiële therapeutische optie is voor chronische ontstekingsziekten, waaronder inflammatoire aandoeningen. darmziekte (IBD). Deze verbinding lijkt sterk op een andere fytocompound waarvan bekend is dat deze belangrijke medicinale effecten heeft, genaamd “resveratrol” (RSV).

Dr. Takuya Yashiro, de corresponderende auteur van dit rapport, legt het idee uit dat aanleiding was voor hun onderzoek:

“Van RSV, een polyfenol, was bekend dat het een uitgesproken immunomodulerend en ontstekingsremmend effect had op diermodellen van colitis ulcera. Daarom hebben we de mogelijkheid onderzocht van andere verbindingen die structureel vergelijkbaar zijn met RSV als een nieuw type behandeling voor IBD. “

Bij patiënten met IBD bevat de bekleding van het maagdarmkanaal langdurige zweren die worden veroorzaakt door chronische ontsteking als gevolg van een verhoogde immuunrespons in het lichaam. Dit omvat de overmatige productie van aan het immuunsysteem gerelateerde moleculen die ‘cytokines’ worden genoemd. Bovendien zijn twee soorten immuuncellen, “dendritische cellen” (DC’s) en “T-cellen”, ook betrokken: bij het begin van een immuunrespons produceren DC’s ontstekingscytokines en activeren ze T-cellen om een ​​afweerreactie op gang te brengen. Deze processen vormen samen een complex pad dat resulteert in een “hyper” immuunrespons. Om een ​​effectieve verbinding te vinden die het immuunsysteem kan onderdrukken, was het dus cruciaal om het op deze populatie immuuncellen te testen.

Om te beginnen bestudeerden de wetenschappers de effecten van een reeks plantaardige verbindingen op DC-gemedieerde T-celproliferatie. Hun eerste onderzoek leidde hen naar PSB, dat een sterkere immunosuppressieve activiteit vertoonde dan de andere kandidaten. Toen ze dieper groeven, ontdekten ze dat PSB-behandeling voorkomt dat T-cellen differentiëren in Th1 en Th17 (subtypes van T-cellen die de immuunrespons verhogen), terwijl ze hun differentiatie in regulerende T-cellen verhogen (een ander subtype waarvan bekend is dat het ontstekingen remt). Ze onthulden ook dat PSB-behandeling de productie van inflammatoire cytokines uit DCs remt door de DNA-bindende activiteit van een cruciale transcriptiefactor PU.1 te verzwakken. Toen ze PSB verder testten bij muizen met IBD, ontdekten ze dat orale inname van PSB de symptomen van IBD verbeterde. De studie bevestigde dus dat PSB een buitengewoon veelbelovend ontstekingsremmend middel is om IBD te bestrijden. Niet alleen dit: het wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor het een ideaal kandidaat-geneesmiddel is!

Door deze bevindingen hebben de wetenschappers nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd voor de behandeling van niet alleen IBD, maar ook andere ontstekingsaandoeningen. Dr. Yashiro concludeert: “Voor ziektepreventie is het belangrijk om de gunstige componenten in voedingsmiddelen te identificeren en het onderliggende mechanisme te begrijpen waarmee immuunresponsen en homeostase in het lichaam worden gemoduleerd. Onze bevindingen toonden aan dat PSB een sterke immunosuppressieve eigenschap heeft, wat de weg vrijmaakt voor een nieuwe, natuurlijke behandeling voor IBD. ”

Bronnen:

Tokyo University
Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Adequate vitamine D-spiegels verminderen complicaties en overlijden door COVID-19
Next De gezondheidsvoordelen van het juicen van watermeloen met de schil

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Met dit gezichtsmaskertje van eieren verwijder je mee-eters!

Ik vind het altijd heerlijk om allerlei nieuwe crèmes en zalfjes aan te schaffen. Helaas is mijn portemonnee hier wat minder blij mee. Wij hebben een verzorgingstip gevonden die je

Natuurlijk genezen

Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen

Kurkuma (Curcuma longa / Curcuma domestica) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase en Indonesische keuken. Het wordt toegevoegd aan kerriepoeders, mosterd en andere recepten. Deze specerij biedt geweldige helende

Natuurlijk genezen

Simon, COPD, Artrose, hij kan weer ademen en zijn armen bewegen.

Wederom een bewijs van de fenomenale werking van cannabis olie! Met dank aan stichting mediwiet: Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk? Wist u dat wij onlangs een nieuwe