*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Rauwe spinazie gekoppeld aan 5 belangrijke gezondheidsvoordelen

Rauwe spinazie gekoppeld aan 5 belangrijke gezondheidsvoordelen

Rauwe spinazie is een van de beste natuurlijke bronnen van luteïne, en deze natuurlijk voorkomende carotenoïde is jarenlang onderzocht op zijn vermogen om het gezichtsvermogen te helpen beschermen. U ziet, carotenoïden worden gevonden – in grote hoeveelheden – in de macula van uw oog, terwijl kleinere hoeveelheden worden gevonden in uw optische zenuw, netvlies en lens.

Met behulp van enkele andere antioxidanten blokkeert luteïne zichtbaar blauw licht, waarvan bekend is dat het schade aan uw ogen tot gevolg heeft, uw zicht beschermt en maculaire degeneratie afweert.

In de afgelopen jaren hebben onderzoeken echter uitgewezen dat eerder onderzoek slechts de oppervlakte van voordelen van luteïne voor de gezondheid heeft aangeboord. Uit één analyse bleek zelfs dat luteïne een aantal significante verminderingen van het risico op verschillende cardiometabolische aandoeningen zoals beroerte en hartaandoeningen biedt.

Luteïne kan weefsels beschermen tegen zowel ontsteking als oxidatieve stress, wat de reden lijkt te zijn dat het verschillende belangrijke gezondheidsvoordelen biedt.

De belangrijkste substantie in rauwe spinazie gaat veel verder dan de gezondheid van het oog om het risico op hart- en vaatziekten te helpen verminderen

Hoewel luteïne geel is, wordt het meestal aangetroffen in donkere, groene bladgroenten, zoals spinazie.

Een van de belangrijkste voordelen die het biedt, is het vermogen om het optreden van staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te verminderen, die beide de belangrijkste oorzaken van blindheid zijn. Recenter hebben onderzoekers echter vastgesteld dat de voordelen van luteïne veel verder gaan dan de gezondheid van het oog.

Een systematische review en analyse van 71 verschillende artikelen heeft zelfs verschillende extra gezondheidsvoordelen opgeleverd.

Studies hebben aangetoond dat personen met een hogere inname van luteïne een 12% lager risico op hartaandoeningen hadden, evenals een 25% lager risico op metabool syndroom en een 18% lager risico op een beroerte. Van luteïne is ook aangetoond dat het vanaf de kinderschoenen een essentiële rol speelt in de gezondheid van de hersenen.

Ouderen met milde cognitieve stoornissen blijken bovendien lagere concentraties luteïne te hebben.

Spinazie voorbereiden om het niveau van heilzame luteïne te maximaliseren

Dus nu we de meervoudige gezondheidsvoordelen kennen van het eten van spinazie en het krijgen van meer luteïne, wat is de beste manier om spinazie te bereiden om ervoor te zorgen dat u de maximale voordelen krijgt? Een recente studie onderzocht gemeenschappelijke bereidingsmethoden om te bepalen welke opties de beste resultaten bieden.

Eén bevinding – als spinazie op hoge temperaturen wordt gekookt, wordt veel van de luteïne in slechts twee minuten afgebroken. De beste keuze is om helemaal geen spinazie te verwarmen.

Als je zoveel mogelijk luteïne wilt krijgen, probeer dan een smoothie te maken met wat extra vet uit yoghurt, room of melk. Door spinazie in kleine stukjes te hakken, zoals in een smoothie, kan meer luteïne uit spinaziebladeren worden vrijgemaakt.

Het toevoegen van vet uit organische avocado’s of kokosnoten verhoogt de oplosbaarheid van luteïne in de vloeistof, zodat uw lichaam het beter kan opnemen wanneer u het eet. Dat gezegd hebbende, spinazie fijnhakken en aan salades toevoegen samen met een saladedressing – die wat vet bevat – is een andere uitstekende optie.

TIP: het favoriete smoothierecept van mijn vrouw is: een kopje koud bronwater, 1/2 een biologische avocado, theelepel biologische amandelboter, 1/2 kopje bevroren biologische bosbessen en een kopje biologische babyspinazie. En als je extra zoetheid wilt: voeg 1/2 van een bevroren biologische banaan of 1 biologische dadel toe.

Bronnen:

Previous 21 tekens dat er parasieten leven in je lichaam - Gebruik deze kruiden om ze te doden
Next Los slaapproblemen op met de voordelen van citroenmelisse

You might also like

Natuurlijk genezen

Walnoten vertragen leeftijd-gerelateerde gezondheidsproblemen

Dagelijkse walnoot consumptie zou een gunstig effect hebben als het gaat om het uitstellen van leeftijd gerelateerde gezondheidskwesties. Dit heeft een nieuwe studie aangetoond. De eerste bevindingen van de Walnuts

Natuurlijk genezen

5 voordelen van CBD-olie voor uw algehele gezondheid

CBD-olie heeft over de hele wereld een behoorlijke impact gemaakt en met de recente legalisatie in 2018 (door de verwijdering van Farm Bill van op hennep en hennep gebaseerde productbeperkingen)

Natuurlijk genezen

Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

Een tropische vrucht uit Zuidoost-Azië beschermt tegen borstkanker, zo blijkt uit een nieuwe studie. Onderzoekers van de Chinese Academie van Wetenschappen hebben ontdekt dat de vruchtwand van de mangistan, die