Rauwe spinazie gekoppeld aan 5 belangrijke gezondheidsvoordelen

Rauwe spinazie gekoppeld aan 5 belangrijke gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel

Rauwe spinazie is een van de beste natuurlijke bronnen van luteïne, en deze natuurlijk voorkomende carotenoïde is jarenlang onderzocht op zijn vermogen om het gezichtsvermogen te helpen beschermen. U ziet, carotenoïden worden gevonden – in grote hoeveelheden – in de macula van uw oog, terwijl kleinere hoeveelheden worden gevonden in uw optische zenuw, netvlies en lens.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met behulp van enkele andere antioxidanten blokkeert luteïne zichtbaar blauw licht, waarvan bekend is dat het schade aan uw ogen tot gevolg heeft, uw zicht beschermt en maculaire degeneratie afweert.

In de afgelopen jaren hebben onderzoeken echter uitgewezen dat eerder onderzoek slechts de oppervlakte van voordelen van luteïne voor de gezondheid heeft aangeboord. Uit één analyse bleek zelfs dat luteïne een aantal significante verminderingen van het risico op verschillende cardiometabolische aandoeningen zoals beroerte en hartaandoeningen biedt.

Luteïne kan weefsels beschermen tegen zowel ontsteking als oxidatieve stress, wat de reden lijkt te zijn dat het verschillende belangrijke gezondheidsvoordelen biedt.

De belangrijkste substantie in rauwe spinazie gaat veel verder dan de gezondheid van het oog om het risico op hart- en vaatziekten te helpen verminderen

Hoewel luteïne geel is, wordt het meestal aangetroffen in donkere, groene bladgroenten, zoals spinazie.

Een van de belangrijkste voordelen die het biedt, is het vermogen om het optreden van staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te verminderen, die beide de belangrijkste oorzaken van blindheid zijn. Recenter hebben onderzoekers echter vastgesteld dat de voordelen van luteïne veel verder gaan dan de gezondheid van het oog.

Een systematische review en analyse van 71 verschillende artikelen heeft zelfs verschillende extra gezondheidsvoordelen opgeleverd.

Studies hebben aangetoond dat personen met een hogere inname van luteïne een 12% lager risico op hartaandoeningen hadden, evenals een 25% lager risico op metabool syndroom en een 18% lager risico op een beroerte. Van luteïne is ook aangetoond dat het vanaf de kinderschoenen een essentiële rol speelt in de gezondheid van de hersenen.

Ouderen met milde cognitieve stoornissen blijken bovendien lagere concentraties luteïne te hebben.

Spinazie voorbereiden om het niveau van heilzame luteïne te maximaliseren

Dus nu we de meervoudige gezondheidsvoordelen kennen van het eten van spinazie en het krijgen van meer luteïne, wat is de beste manier om spinazie te bereiden om ervoor te zorgen dat u de maximale voordelen krijgt? Een recente studie onderzocht gemeenschappelijke bereidingsmethoden om te bepalen welke opties de beste resultaten bieden.

Eén bevinding – als spinazie op hoge temperaturen wordt gekookt, wordt veel van de luteïne in slechts twee minuten afgebroken. De beste keuze is om helemaal geen spinazie te verwarmen.

Als je zoveel mogelijk luteïne wilt krijgen, probeer dan een smoothie te maken met wat extra vet uit yoghurt, room of melk. Door spinazie in kleine stukjes te hakken, zoals in een smoothie, kan meer luteïne uit spinaziebladeren worden vrijgemaakt.

Het toevoegen van vet uit organische avocado’s of kokosnoten verhoogt de oplosbaarheid van luteïne in de vloeistof, zodat uw lichaam het beter kan opnemen wanneer u het eet. Dat gezegd hebbende, spinazie fijnhakken en aan salades toevoegen samen met een saladedressing – die wat vet bevat – is een andere uitstekende optie.

TIP: het favoriete smoothierecept van mijn vrouw is: een kopje koud bronwater, 1/2 een biologische avocado, theelepel biologische amandelboter, 1/2 kopje bevroren biologische bosbessen en een kopje biologische babyspinazie. En als je extra zoetheid wilt: voeg 1/2 van een bevroren biologische banaan of 1 biologische dadel toe.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 21 tekens dat er parasieten leven in je lichaam - Gebruik deze kruiden om ze te doden
Next Los slaapproblemen op met de voordelen van citroenmelisse

You might also like

Natuurlijk genezen

Met deze wortelsiroop verwijdert overtollig slijm en zijn vervelende hoestbuien binnen no-time verdwenen!

Luister naar dit artikel Heb je vaak last van overtollig slijm en hoestbuien? Wees niet getreurd wat deze zelfgemaakte siroop zal niet alleen een uitkomst bieden maar ook voor verlichting

Natuurlijk genezen

Dit mondwater verwijdert tandplak van je tanden in 2 minuten!

Luister naar dit artikel Wist je dat de gezondheid van je mond van groot belang is voor je algemene gezondheid? Het goed verzorgen van je mond, tanden, tandvlees en je

Natuurlijk genezen

Ze wrijft twee keer per week baking soda op haar voeten. Het resultaat is verbluffend

Luister naar dit artikel Zuiveringszout is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt, dat als een reinigingsproduct, een culinair ingrediënt en een natuurlijk medicijn kan worden gebruikt. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks