De gezondheidsvoordelen van het juicen van watermeloen met de schil

De gezondheidsvoordelen van het juicen van watermeloen met de schil


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Wat is er lekkerder dan een koude, knapperige, heerlijke rode rijpe watermeloen? Maar, vraagt u ​​zich misschien af, hoe zit het met de groene schil?

Oh, dus je zegt dat het niet bedoeld is om gegeten te worden? Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar je kunt er zeker sap van maken!

Gooi de groene schil van watermeloen niet weg

Mion en ik sapten jarenlang watermeloen met schil, en er is niets krachtiger dan het drinken van watermeloenensap met schil voor een optimale gezondheid. Behalve dat de schil verbazingwekkende voedingsstoffen bevat, die niet beschikbaar zijn in de meeste soorten fruit, smaakt de schil wanneer gemengd met de watermeloen, gecombineerd met ijs op een hete zomerdag, heerlijk!

De schil van een watermeloen is spectaculair rijk aan mineraalwater dat nergens anders te vinden is. Onthoud gewoon dat de watermeloen rijp moet zijn. In feite, hoe dieper het rood, hoe dieper de pigmenten – die de beste hoeveelheden lycopeen en bètacaroteen bevatten voor de gezondheid van de ogen.

Watermeloenschil krijgt goedkeuring van de dokter

Dit is wat je in de schil zult vinden: 

Watermeloenschillen bevatten een hoge dosis L-citruline – een aminozuur – dat helpt de bloedvaten te verwijden en de bloedcirculatie te verbeteren. De eenvoudigste manier om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van watermeloen, is door een heel stuk watermeloen te mengen met limoen. Voeg als je wilt wat verse munt en een beetje limoensap toe aan je sappige nieuwe watermeloenschilsap en je zult het geweldig vinden!

De buitenste rand van de watermeloenschil bevat een indrukwekkende concentratie aan voedingsstoffen. Dus, zeg ik, sap die schilletjes op en geniet van die eens verborgen voedingsstoffen.

Belangrijk om op te merken: de schil van de watermeloen vermindert de stroom natuurlijke suikers die je binnenkrijgt als je biologische watermeloenen gaat mengen of persen – dus dit is nog een goede reden om die heerlijke, voedzame watermeloenschillen op te persen.

Maak ook nooit sap van de schil voordat je eropuit gaat en een rijpe watermeloen koopt, tenzij deze biologisch is. God alleen weet welke soorten pesticiden of herbiciden worden gebruikt om conventionele rassen te kweken.

Hoe kies ik een hele goede watermeloen?

* Kies een meloen die zwaarder is dan andere.

• Zorg ervoor dat de meloen een gelige onderbuik heeft. Dit betekent dat het rijp is.

• Zoek er een die glad maar dof van kleur is.

• Probeer uiteraard alleen biologische te vinden die zaden bevatten. (Ze zijn het meest voedzaam)

Wat zijn de voordelen van het maken van sap van watermeloen?

• Geweldige vorm van hydratatie – vooral na het sporten of een saunasessie.

• Tijdens de menstruatie, als u zich opgeblazen voelt, is het een verbazingwekkend diureticum.

• Geweldig voor mensen met acne of puistjes op de huid.

• Waardevolle vorm van vloeistof – vooral als u in een droog klimaat leeft.

• Helpt de bloeddruk te verlagen.

• Nuttig om de nierfunctie te reguleren.

• Hydrateert ons lichaam beter dan water vanwege zijn natuurlijke mineralen.

• Verbetert de gezondheid van het oog.

Hier is een van mijn favoriete sap recepten:

Dit recept – gemengd of geperst – is geschikt voor 2 – 4 personen.

1/2 middelgrote watermeloen met schil (in lange stukken gesneden)

1 kopje verse munt

2 limoenen met schil (alleen biologisch)

Volg deze aanwijzingen voor een heerlijk drankje.

Pers eerst de munt uit, dan de limoenen en werk af met de meloen. Je kunt een takje munt op de rand van het glas doen voor een mooie garnering.

Voeg wat ijs toe en je hebt een geweldige tonic.

Zelfs als je deze ingrediënten mengt, zijn ze zeer heilzaam, en soms zelfs meer, omdat het voor bijna 100% uit water bestaat. De enige uitdaging is dat wanneer je de korst mengt (inclusief vlezige deel), deze een beetje bitter kan smaken, maar wanneer je de korst met het vruchtvlees perst, zal het veel beter smaken.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Nieuwe verbinding van bosbessen kan ontstekingsstoornissen behandelen
Next Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown

You might also like

Ontbijt

Leer hoe je heerlijk eigengemaakt brood maakt in een koekepan!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Gezonde Recepten

Ze doet verschillende soorten fruit in de oven om DEZE reden!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Bijgerechten

Simpele Griekse quinoasalade recept

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar