*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft
april 25, 2019 4415 Views

Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft

Bottenbouillon is voedzaam en is gemakkelijk verteerbaar als u ziek bent. Maar volgens een studie verwarmt bottenbouillon je niet alleen op een koude dag of help je je beter te voelen als je verkouden bent; bouillon gemaakt van hambot kan ook de gezondheid van uw hart verbeteren.

De studie, die werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, suggereert dat hambotten peptiden bevatten die cardioprotectieve eigenschappen kunnen hebben.

Wanneer dierlijke botten worden gekookt en verteerd, worden de eiwitten die ze bevatten, opgesplitst in kleinere stukjes die bekend staan ​​als peptiden.

Peptiden bezitten verschillende eigenschappen van intacte eiwitten. Ter illustratie, bepaalde peptiden van collageen fungeren als antioxidanten of remmers van ziektegerelateerde enzymen.

Botbouillon en cardiovasculaire gezondheid

In de studie baseren Leticia Mora en een team van onderzoekers Spaanse droge botten en gesimuleerde omstandigheden van koken en menselijke spijsvertering. De onderzoekers wilden bepalen of de hambotten een levensvatbare bron van nuttige peptiden zijn.

De wetenschappers voerden vervolgens een aantal tests uit om te zien of de botmonsters de activiteiten van verschillende enzymen verbonden aan cardiovasculaire aandoeningen konden blokkeren. Hun bevindingen lieten zien dat de botpeptiden, meestal van collageen- en hemoglobine-eiwitten, in staat waren cardiovasculaire ziektegerelateerde enzymen te remmen, zelfs na verwarming en gesimuleerde spijsvertering.

De onderzoekers meldden ook dat de behandelingen extra bioactieve peptiden vrijgaven, wat suggereert dat het gebruik van hambotten om bouillons en stoofschotels te maken de cardiovasculaire gezondheid aanzienlijk kan verbeteren.

De andere gezondheidsvoordelen van botbouillon

Botbouillon stimuleert niet alleen uw hartgezondheid. Hieronder zijn verschillende redenen waarom u botbouillon zou moeten drinken.

Het zit vol met essentiële vitamines en mineralen. Houd er rekening mee dat de voedingswaarde van uw bottenbouillon kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die u gebruikt. Dierlijke botten zitten vol met calcium, magnesium, fosfor, kalium en andere sporenelementen die nodig zijn om je botten op te bouwen en te versterken. Bindweefsel bevat glucosamine en chondroïtine, twee natuurlijke verbindingen die worden aangetroffen in kraakbeen en die de gezondheid van gewrichten ondersteunen. Beenmerg heeft vitamine A en K2, evenals mineralen zoals boor, ijzer, mangaan, selenium en zink. Het bevat ook omega-3 en omega-6 vetzuren.

Het is goed voor je spijsvertering. Botbouillon is niet alleen gemakkelijk te verteren, het kan ook helpen bij de vertering van ander voedsel. Botten die worden gebruikt in bouillon bevatten gelatine dat van nature vloeistoffen aantrekt en vasthoudt. Gelatine kan zich binden aan water in het spijsverteringskanaal en ervoor zorgen dat voedsel er gemakkelijker doorheen kan.

Het bevat voedingsstoffen die de gezondheid van de gewrichten kunnen verbeteren. Studies suggereren ook dat het consumeren van bottenbouillon kan helpen de symptomen van artritis te verminderen.

Het kan gewichtsverlies bevorderen. Ondanks dat het weinig calorieën bevat, kan bottenbouillon nog steeds de honger stillen. Volgens studies kan het regelmatig eten van op bouillon gebaseerde soep helpen de volheid te vergroten, de calorie-inname te verminderen en in de loop van de tijd tot gewichtsverlies te leiden.

Recept voor bottenbouillon

Botbouillon is veelzijdig. Je kunt het op zichzelf consumeren, of je kunt het gebruiken als een voedzame basis voor jus, soepen of stoofschotels.

Volg het recept hieronder als u een partij botbouillon wilt maken.

ingrediënten:

1 gallon (4 liter) water
2 eetlepels (30 milliliter) appelciderazijn
2 tot 4 pond (ongeveer 1 tot 2 kilogram) dierlijke botten
Zout en peper naar smaak

Stappen:

Plaats alle ingrediënten in een grote pan of slowcooker. Breng het mengsel aan de kook.
Laat sudderen en laat de bouillon 12 tot 24 uur koken. Door het mengsel langer te laten koken, wordt een smakelijkere en voedzamere bouillon geproduceerd.
Laat de bouillon afkoelen.
Zeef de bouillon in een grote bak en gooi alle resterende vaste stoffen weg.
Gebruik een verscheidenheid aan botten zoals voeten, knokkels, beenmerg en ossestaart om de meest voedzame bouillon te maken. Mix en match botten in dezelfde batch als je dat wilt.

Voeg azijn toe om alle waardevolle voedingsstoffen uit de botten in het water te “trekken”. Je kunt ook groenten toevoegen (bijv. Wortels, selderij, knoflook of uien), kruiden (zoals peterselie of tijm) of kruiden in stap één om de smaak van de bouillon te verbeteren.

Gebruik botten van biologisch vlees en voeg groenten toe om een ​​heerlijke en voedzame bottenbouillon te maken die je hart gezond kan maken.

Previous Een appel per dag houdt de dokter weg - en constipatie op afstand
Next Kruidenmengsel waarvan is aangetoond dat het inflammatoire huidaandoeningen verlicht

You might also like

Natuurlijk genezen

De vergissing met citroenwater die miljoenen mensen iedere ochtend maken

De gezondheidsvoordelen van citroen zijn alom bekend en worden erkend door zowel gewone mensen, als medische professionals. Dit is de reden waarom heel veel mensen begonnen zijn met het drinken

Natuurlijk genezen

Heb jij net als veel anderen een magnesiumtekort? Zo kom je erachter

Je bent moe en chagrijnig. Misschien heb je problemen met je hartritme of kun je niet goed in slaap komen. Dat kan allemaal komen door een tekort aan magnesium. Ons

Natuurlijk genezen

Dit zijn de redenen waarom je elke dag een dadel zou moeten eten!

Je verwacht het misschien niet maar dadels zijn één van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Dit komt omdat dadels veel gezonde ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten kunnen verschillende ziektes behandelen zoals: