*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft
april 25, 2019 4236 Views

Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft

Bottenbouillon is voedzaam en is gemakkelijk verteerbaar als u ziek bent. Maar volgens een studie verwarmt bottenbouillon je niet alleen op een koude dag of help je je beter te voelen als je verkouden bent; bouillon gemaakt van hambot kan ook de gezondheid van uw hart verbeteren.

De studie, die werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, suggereert dat hambotten peptiden bevatten die cardioprotectieve eigenschappen kunnen hebben.

Wanneer dierlijke botten worden gekookt en verteerd, worden de eiwitten die ze bevatten, opgesplitst in kleinere stukjes die bekend staan ​​als peptiden.

Peptiden bezitten verschillende eigenschappen van intacte eiwitten. Ter illustratie, bepaalde peptiden van collageen fungeren als antioxidanten of remmers van ziektegerelateerde enzymen.

Botbouillon en cardiovasculaire gezondheid

In de studie baseren Leticia Mora en een team van onderzoekers Spaanse droge botten en gesimuleerde omstandigheden van koken en menselijke spijsvertering. De onderzoekers wilden bepalen of de hambotten een levensvatbare bron van nuttige peptiden zijn.

De wetenschappers voerden vervolgens een aantal tests uit om te zien of de botmonsters de activiteiten van verschillende enzymen verbonden aan cardiovasculaire aandoeningen konden blokkeren. Hun bevindingen lieten zien dat de botpeptiden, meestal van collageen- en hemoglobine-eiwitten, in staat waren cardiovasculaire ziektegerelateerde enzymen te remmen, zelfs na verwarming en gesimuleerde spijsvertering.

De onderzoekers meldden ook dat de behandelingen extra bioactieve peptiden vrijgaven, wat suggereert dat het gebruik van hambotten om bouillons en stoofschotels te maken de cardiovasculaire gezondheid aanzienlijk kan verbeteren.

De andere gezondheidsvoordelen van botbouillon

Botbouillon stimuleert niet alleen uw hartgezondheid. Hieronder zijn verschillende redenen waarom u botbouillon zou moeten drinken.

Het zit vol met essentiële vitamines en mineralen. Houd er rekening mee dat de voedingswaarde van uw bottenbouillon kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die u gebruikt. Dierlijke botten zitten vol met calcium, magnesium, fosfor, kalium en andere sporenelementen die nodig zijn om je botten op te bouwen en te versterken. Bindweefsel bevat glucosamine en chondroïtine, twee natuurlijke verbindingen die worden aangetroffen in kraakbeen en die de gezondheid van gewrichten ondersteunen. Beenmerg heeft vitamine A en K2, evenals mineralen zoals boor, ijzer, mangaan, selenium en zink. Het bevat ook omega-3 en omega-6 vetzuren.

Het is goed voor je spijsvertering. Botbouillon is niet alleen gemakkelijk te verteren, het kan ook helpen bij de vertering van ander voedsel. Botten die worden gebruikt in bouillon bevatten gelatine dat van nature vloeistoffen aantrekt en vasthoudt. Gelatine kan zich binden aan water in het spijsverteringskanaal en ervoor zorgen dat voedsel er gemakkelijker doorheen kan.

Het bevat voedingsstoffen die de gezondheid van de gewrichten kunnen verbeteren. Studies suggereren ook dat het consumeren van bottenbouillon kan helpen de symptomen van artritis te verminderen.

Het kan gewichtsverlies bevorderen. Ondanks dat het weinig calorieën bevat, kan bottenbouillon nog steeds de honger stillen. Volgens studies kan het regelmatig eten van op bouillon gebaseerde soep helpen de volheid te vergroten, de calorie-inname te verminderen en in de loop van de tijd tot gewichtsverlies te leiden.

Recept voor bottenbouillon

Botbouillon is veelzijdig. Je kunt het op zichzelf consumeren, of je kunt het gebruiken als een voedzame basis voor jus, soepen of stoofschotels.

Volg het recept hieronder als u een partij botbouillon wilt maken.

ingrediënten:

1 gallon (4 liter) water
2 eetlepels (30 milliliter) appelciderazijn
2 tot 4 pond (ongeveer 1 tot 2 kilogram) dierlijke botten
Zout en peper naar smaak

Stappen:

Plaats alle ingrediënten in een grote pan of slowcooker. Breng het mengsel aan de kook.
Laat sudderen en laat de bouillon 12 tot 24 uur koken. Door het mengsel langer te laten koken, wordt een smakelijkere en voedzamere bouillon geproduceerd.
Laat de bouillon afkoelen.
Zeef de bouillon in een grote bak en gooi alle resterende vaste stoffen weg.
Gebruik een verscheidenheid aan botten zoals voeten, knokkels, beenmerg en ossestaart om de meest voedzame bouillon te maken. Mix en match botten in dezelfde batch als je dat wilt.

Voeg azijn toe om alle waardevolle voedingsstoffen uit de botten in het water te “trekken”. Je kunt ook groenten toevoegen (bijv. Wortels, selderij, knoflook of uien), kruiden (zoals peterselie of tijm) of kruiden in stap één om de smaak van de bouillon te verbeteren.

Gebruik botten van biologisch vlees en voeg groenten toe om een ​​heerlijke en voedzame bottenbouillon te maken die je hart gezond kan maken.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Een appel per dag houdt de dokter weg - en constipatie op afstand
Next Kruidenmengsel waarvan is aangetoond dat het inflammatoire huidaandoeningen verlicht

About author

You might also like