*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown

Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown

Een huis delen met een huisdier bleek een buffer te zijn tegen psychologische stress tijdens de lockdowns, blijkt uit een nieuw onderzoek.

De meeste mensen die aan het onderzoek deelnamen, zagen hun huisdieren als een bron van aanzienlijke steun tijdens de lockdown-periode. (23 maart – 1 juni 2020)

Uit het onderzoek – van de Universiteit van York en de Universiteit van Lincoln – bleek dat het hebben van een huisdier verband hield met het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid. Ongeveer 90 procent van de 6.000 deelnemers uit het VK had minstens één huisdier. De sterkte van de band tussen mens en dier verschilde niet significant tussen soorten, waarbij de meest voorkomende huisdieren katten en honden waren, gevolgd door kleine zoogdieren en vissen.

Meer dan 90 procent van de respondenten zei dat hun huisdier hen emotioneel hielp om te gaan met de lockdown en 96 procent zei dat hun huisdier hen hielp fit en actief te blijven.

68 procent van de eigenaren van gezelschapsdieren gaf echter aan zich zorgen te hebben gemaakt over hun dieren tijdens het afsluiten, bijvoorbeeld vanwege beperkingen op de toegang tot veterinaire zorg en lichaamsbeweging, of omdat ze niet zouden weten wie voor hun huisdier zou zorgen als ze ziek zouden worden.

Hoofdauteur, dr. Elena Ratschen van het Department of Health Sciences University of York zei: “Bevindingen van deze studie toonden ook potentiële verbanden aan tussen de geestelijke gezondheid van mensen en de emotionele banden die ze aangaan met hun huisdieren: metingen van de kracht van de band tussen mens en dier. waren hoger bij mensen die bij baseline lagere scores rapporteerden voor uitkomsten in verband met geestelijke gezondheid.

“We ontdekten ook dat in deze studie de sterkte van de emotionele band met huisdieren statistisch niet verschilde per diersoort, wat betekent dat mensen in onze steekproef zich gemiddeld even emotioneel dicht bij bijvoorbeeld hun cavia voelden als bij hun hond.

“Het is belangrijk ervoor te zorgen dat eigenaren van gezelschapsdieren tijdens de pandemie op de juiste manier worden ondersteund bij de zorg voor hun huisdier.”

Co-auteur, professor Daniel Mills van de School of Life Sciences van de University of Lincoln zei: “Dit werk is op dit moment bijzonder belangrijk omdat het aangeeft hoe het hebben van een gezelschapsdier bij u thuis een buffer kan vormen tegen een deel van de psychologische stress die gepaard gaat. met lockdown. Het is echter belangrijk dat iedereen ook de behoeften van zijn huisdier op prijs stelt, aangezien uit ons andere werk blijkt dat het niet voldoen aan deze behoeften een schadelijk effect kan hebben op zowel mensen als hun huisdieren. ”

Dr. Ratschen voegde toe: “ Hoewel onze studie heeft aangetoond dat het hebben van een huisdier enkele van de schadelijke psychologische effecten van de Covid-19 lockdown kan verzachten, is het belangrijk om te begrijpen dat deze bevinding waarschijnlijk niet van klinische betekenis is en geen enkele suggestie rechtvaardigt dat mensen huisdieren zouden moeten aanschaffen om hun geestelijke gezondheid tijdens de pandemie te beschermen. ”

Naar schatting bezit meer dan 40% van de Britse huishoudens ten minste één huisdier.

De studie toonde ook aan dat vogels kijken de meest populaire interactie met dieren die geen huisdieren waren. Bijna 55 procent van de ondervraagden meldde het kijken en voeren van vogels in hun tuin.

Bronnen: University of York

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous De gezondheidsvoordelen van het juicen van watermeloen met de schil
Next "Vegetarische" fastfood-opties zitten nog steeds vol met vet, calorieën en natrium, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

You might also like

Algemeen

Last van vieze geuren uit je gootsteen? Dit is de truc om die geuren te elimineren!

an een vieze lucht uit je gootsteen hebben allemaal wel eens last. Een gootsteen of wasbak die vies ruikt, een natte vaatdoek geur of erger. Daar kan je best wat

Algemeen

Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen

Darmkanker is een levensbedreigende aandoening die de dikke darm treft. Volgens de Mayo Clinic beginnen de meeste gevallen van darmkanker als een groep niet-kankerachtige cellen die adenomateuze poliepen worden genoemd

Algemeen

10 geniale redenen waarom je citroenen in de vriezer moet bewaren

Citroenen zijn geweldig voor je gezondheid: ze zijn ongelooflijk rijk aan vitamine C, hebben een breed scala aan andere voedingsstoffen en antioxidanten en voegen een heerlijke smaak toe aan zowel