Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown

Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown

Luister naar dit artikel

Een huis delen met een huisdier bleek een buffer te zijn tegen psychologische stress tijdens de lockdowns, blijkt uit een nieuw onderzoek.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De meeste mensen die aan het onderzoek deelnamen, zagen hun huisdieren als een bron van aanzienlijke steun tijdens de lockdown-periode. (23 maart – 1 juni 2020)

Uit het onderzoek – van de Universiteit van York en de Universiteit van Lincoln – bleek dat het hebben van een huisdier verband hield met het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid. Ongeveer 90 procent van de 6.000 deelnemers uit het VK had minstens één huisdier. De sterkte van de band tussen mens en dier verschilde niet significant tussen soorten, waarbij de meest voorkomende huisdieren katten en honden waren, gevolgd door kleine zoogdieren en vissen.

Meer dan 90 procent van de respondenten zei dat hun huisdier hen emotioneel hielp om te gaan met de lockdown en 96 procent zei dat hun huisdier hen hielp fit en actief te blijven.

68 procent van de eigenaren van gezelschapsdieren gaf echter aan zich zorgen te hebben gemaakt over hun dieren tijdens het afsluiten, bijvoorbeeld vanwege beperkingen op de toegang tot veterinaire zorg en lichaamsbeweging, of omdat ze niet zouden weten wie voor hun huisdier zou zorgen als ze ziek zouden worden.

Hoofdauteur, dr. Elena Ratschen van het Department of Health Sciences University of York zei: “Bevindingen van deze studie toonden ook potentiële verbanden aan tussen de geestelijke gezondheid van mensen en de emotionele banden die ze aangaan met hun huisdieren: metingen van de kracht van de band tussen mens en dier. waren hoger bij mensen die bij baseline lagere scores rapporteerden voor uitkomsten in verband met geestelijke gezondheid.

“We ontdekten ook dat in deze studie de sterkte van de emotionele band met huisdieren statistisch niet verschilde per diersoort, wat betekent dat mensen in onze steekproef zich gemiddeld even emotioneel dicht bij bijvoorbeeld hun cavia voelden als bij hun hond.

“Het is belangrijk ervoor te zorgen dat eigenaren van gezelschapsdieren tijdens de pandemie op de juiste manier worden ondersteund bij de zorg voor hun huisdier.”

Co-auteur, professor Daniel Mills van de School of Life Sciences van de University of Lincoln zei: “Dit werk is op dit moment bijzonder belangrijk omdat het aangeeft hoe het hebben van een gezelschapsdier bij u thuis een buffer kan vormen tegen een deel van de psychologische stress die gepaard gaat. met lockdown. Het is echter belangrijk dat iedereen ook de behoeften van zijn huisdier op prijs stelt, aangezien uit ons andere werk blijkt dat het niet voldoen aan deze behoeften een schadelijk effect kan hebben op zowel mensen als hun huisdieren. ”

Dr. Ratschen voegde toe: “ Hoewel onze studie heeft aangetoond dat het hebben van een huisdier enkele van de schadelijke psychologische effecten van de Covid-19 lockdown kan verzachten, is het belangrijk om te begrijpen dat deze bevinding waarschijnlijk niet van klinische betekenis is en geen enkele suggestie rechtvaardigt dat mensen huisdieren zouden moeten aanschaffen om hun geestelijke gezondheid tijdens de pandemie te beschermen. ”

Naar schatting bezit meer dan 40% van de Britse huishoudens ten minste één huisdier.

De studie toonde ook aan dat vogels kijken de meest populaire interactie met dieren die geen huisdieren waren. Bijna 55 procent van de ondervraagden meldde het kijken en voeren van vogels in hun tuin.

Bronnen: University of York

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De gezondheidsvoordelen van het juicen van watermeloen met de schil
Next "Vegetarische" fastfood-opties zitten nog steeds vol met vet, calorieën en natrium, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

You might also like

Algemeen

Hij deed ijsklontjes in de droger. Waarom? Dit ga ik morgen meteen uitproberen!

Luister naar dit artikel Het zal vast niet bij je opkomen om ijsklontjes in de droger te doen… Maar eigenlijk is dit hartstikke handig. Waarom? Lees snel verder! Steun Naturotheek:

Algemeen

Een 70-jarige oma maakte al 52 stranden schoon in 2018 om onze planeet te helpen

Luister naar dit artikel We hebben geen reserveplaneet, maar sommige mensen nemen de onze nog steeds als vanzelfsprekend. We zijn omringd door bergen plastic en chemicaliën en er is geen

Algemeen

Heb je een kat of een hond? Dan ken je het probleem dat er overal haren liggen. Dit is de beste manier om van die haren af te komen!

Luister naar dit artikel Elke honden en katten eigenaar kent het probleem. Overal haren wat ontzettend lastig is om te verwijderen. En het lijkt vaak of het alleen maar erger