“Vegetarische” fastfood-opties zitten nog steeds vol met vet, calorieën en natrium, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

“Vegetarische” fastfood-opties zitten nog steeds vol met vet, calorieën en natrium, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

Luister naar dit artikel

Het vegetarische aanbod van een fastfoodrestaurant is misschien niet zo gezond als u misschien denkt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dit is volgens voedingsdeskundige Christina Crowder die opmerkte dat hoewel sommige fastfoodproducten inderdaad ‘gezonde’ ingrediënten bevatten, zoals verse groenten, deze vaak worden gesmoord met zoute sauzen en geserveerd worden met suikerhoudende dranken. Bovendien gaan deze vaak gepaard met andere met zout en suiker beladen etenswaren.

“De meeste mensen willen meer dan slechts één van deze items voor de lunch, en ze hebben al de helft van het dagelijkse natrium, minimale proteïne en veel koolhydraten”, zei Crowder in een interview met Healthline.

“Ook al bevatten deze items een vetrijke, calorische boost, je zult waarschijnlijk op zoek zijn naar meer. Voeg een frisdrank toe – geen dieet – en chips, salsa, queso, en daarom leven we met een zwaarlijvigheidscrisis, ‘voegde Crowder eraan toe.

‘Vegetarische’ opties zijn beter, maar ze zijn nog lang niet gezond

Dana Hunnes, een senior diëtiste aan de University of California, Los Angeles Medical Center, was het eens met de observatie van Crowder. Hij merkte in een afzonderlijk interview op dat, hoewel items zoals de ‘vegetarische’ items die worden aangeboden door het Tex-Mex fastfoodrestaurant Taco Bell ‘beter’ zijn dan de producten op basis van vlees op het menu, ze nog steeds niet de meest voedzame keuzes zijn.

Volgens Hunnes komt dit doordat de meeste van deze items nog steeds zijn gemaakt van zwaar verwerkt wit meel, zoute kaasproducten en slechts een minuscule hoeveelheid groenten.

Alles is echter niet verloren, zoals Hunnes opmerkte dat zelfs dineren in fastfoodrestaurants zoals Taco Bell echt gezond kan zijn.

Het geheim, zei Hunnes, zit hem in het kiezen van items die in kommen komen. Deze omvatten het vasthouden aan items op het ‘power-menu’ van het restaurant, of door maaltijden te bestellen die niet veel koolhydraten bevatten, maar in plaats daarvan veel groenten en eiwitten bevatten.

Hunnes waarschuwde echter tegen het zich overgeven aan de bijgerechten en sauzen die men zou kunnen krijgen in een fastfoodrestaurant als Taco Bell. Hij merkte op dat deze vaak gevuld zijn met natrium.

Taco Bell, dat wordt geëxploiteerd door het voedselconglomeraat Yum Brands, heeft het afgelopen jaar gestaag veranderingen doorgevoerd in haar winkels. Het bedrijf merkte in een verklaring op dat het meer plantaardige vleesvervangers en vegetarische opties aan het menu zou toevoegen.

Hunnes stelt dat deze stap van het bedrijf merkgewijs een stap in de goede richting is, omdat het restaurant hierdoor een geheel nieuwe markt opent.

“Ik denk dat het toevoegen van vegetarische opties een stap in de goede richting is om meer bevolkingsgroepen op te nemen die normaal gesproken geen voet in dat restaurant zouden zetten”, zei Hunnes.

Hunnes merkte echter op dat de restaurantketen nog een lange weg te gaan heeft, als ze ooit echt belang wil hechten aan vegetariërs en veganisten.

Hij suggereert dat een manier waarop de restaurantketen dit kan aanpakken, is door plantaardige en veganistische opties te introduceren en te ontwikkelen die door klanten kunnen worden uitgebreid.

Dit, zei Hunnes, zou in de vorm kunnen zijn van een veganistische basis waar mensen aan toevoegen door extra toppings en vullingen te kiezen.

“Waarom zou je de standaard niet een beetje gezonder maken? Studies hebben aangetoond dat wanneer de standaardwaarden gezonder zijn, mensen de neiging hebben gezonder te eten dan wanneer de standaardinstelling minder gezond is en dat mensen moeten vragen om niets van het voedselproduct te krijgen, ”zei Hunnes.

Bronnen: HealthLine.com, FastCompany.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Huisdieren gekoppeld aan het behouden van een betere geestelijke gezondheid en het verminderen van eenzaamheid tijdens lockdown
Next Zonne-energie is niet zo schoon en ook niet zo duurzaam als milieuactivisten beweren dat het is

You might also like

Algemeen

Betelpeper biedt een geweldig alternatief voor tandpasta met zijn antimicrobiële eigenschappen

Luister naar dit artikel Betelblad (Piper betle) in Nederland bekend als Betelpeper is een hartvormig blad dat veel wordt gebruikt in India, voornamelijk voor de mondzorg. De extracten van betelblad

Algemeen

Dit gebeurt er met je als je 10 dagen suikervrij eet

Luister naar dit artikel Marjolijn de Cocq at 10 dagen suikervrij om te zien wat dat met je doet. Tien dagen lang niets meer eten waaraan suiker is toegevoegd. Suiker

Algemeen

WAARSCHUWING: Heb jij ooit één van DEZE producten bij de Trekpleister of Kruidvat gekocht? Gooi dit dan ONMIDDELLIJK weg!

Kruidvat roept de komende tijd twee producten terug die beide niet voldoen aan de veiligheidsvoorwaarden. Deze producten zouden mogelijk voor gevaar kunnen zorgen, dat meldt de winkelketen zelf op hun