Nieuwe wetenschappelijke recensie prijst verbazingwekkende antivirale capaciteiten van kimchi

Nieuwe wetenschappelijke recensie prijst verbazingwekkende antivirale capaciteiten van kimchi

Luister naar dit artikel

Kimchi – een mix van gefermenteerde, gekruide groenten met kool als hoofdingrediënt – is een traditionele Koreaanse specialiteit met een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik. Experts zeggen zelfs dat mensen al meer dan 3000 jaar genieten van de voordelen van kimchi!


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel kimchi al lang bekend staat om zijn voedingswaarde en probiotische waarde, maakt het momenteel indruk op medische onderzoekers met zijn intrigerende antivirale eigenschappen. In een belangrijke nieuwe recensie, gepubliceerd in Trends in Food and Science Technology, riepen de auteurs kimchi uit tot een van de “vijf gezondste voedingsmiddelen ter wereld” en prezen het om zijn vermogen om een ​​reeks virussen te voorkomen en te behandelen, waaronder virussen die levensbedreigende aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaken. Laten we dit veelbelovende onderzoek naar de voordelen van kimchi eens nader bekijken.

Review: voordelen van kimchi zijn onder meer het stimuleren van de immuunrespons

In de nieuwe recensie die in juli 2021 werd gepubliceerd, concentreerden de auteurs zich op Koreaanse functionele voedingsmiddelen – met name gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi – en hun potentieel voor het voorkomen van virale infecties. Het onderzoek wierp ook licht op de allerbelangrijkste relatie tussen voeding, darmbacteriën en het immuunsysteem en toonde het vermogen van gezonde eetpatronen om het immuunsysteem te versterken – vooral belangrijk sinds het begin van de COVID-19 (SARS-CoV- 2) pandemie.

Het team ontdekte dat een gunstig type melkzuurbacteriën in kimchi, Lactoplantibacillus Plantarum, niet alleen de allerbelangrijkste immuunrespons stimuleert, maar ook de niveaus van de natuurlijke virusbestrijdende eiwitten interferon en interleukine verhoogt. Bovendien verstoort L. Plantarum de virale replicatie en bestrijdt het het vermogen van virale infecties om zich te verspreiden. In een ontzagwekkende studie die door de auteurs werd aangehaald, veronderstelden de wetenschappers dat kimchi effectiever zou kunnen zijn dan Tamiflu – een farmaceutisch antiviraal medicijn dat wordt beschouwd als de “gouden standaard” voor medische behandeling van het H1N1-influenzavirus.

De auteurs concludeerden dat de regelmatige consumptie van kimchi en ander traditioneel gefermenteerd voedsel bescherming zou kunnen bieden tegen sommige virale ziekten. Acute luchtweginfecties (inclusief H1N1) eisen momenteel wereldwijd het leven van ongeveer 4 miljoen kinderen per jaar – een hartverscheurende tol.

Dit is waarom het darmmicrobioom essentieel is voor de gezondheid

Volgens experts bevat het darmmicrobioom – of de gemeenschap van bacteriën in het darmkanaal – een verbazingwekkende 100 biljoen bacteriën.

Deze overvloed aan darmbacteriën is echter geen reden tot ongerustheid – aangezien de meeste van deze microben “vriendelijk” zijn. Sterker nog, het is waarschijnlijk dat we niet lang zouden overleven zonder hen. Naast zijn andere essentiële taken, breekt het darmmicrobioom voedingsvezels af, produceert vitamines zoals vitamine K en biotine, helpt het metabolisme te reguleren, beïnvloedt de stemming en cognitie, en stimuleert het immuunsysteem, en helpt zo ziekteverwekkers en ziekten af ​​te weren.

En, indien nodig, kunnen darmbacteriën zelfs helpen om een ​​overmatige immuunrespons af te remmen. Recent dieronderzoek onthult bijvoorbeeld dat bacteriën in het darmmicrobioom kunnen helpen een overactieve immuunrespons te voorkomen door de niveaus van actieve vitamine A te reguleren – bevindingen die een vitale rol kunnen spelen bij de preventie en behandeling van auto-immuun- en ontstekingsziekten.

De bestanddelen van Kimchi vormen een “natuurlijk medicijnkastje” om ziekten te bestrijden

Het blijkt dat Kimchi alle juiste “anti’s” heeft om de gezondheid te bevorderen. Studies hebben aangetoond dat de voordelen van kimchi antioxidatieve, ontstekingsremmende, antibacteriële, antidiabetische en kankerbestrijdende effecten omvatten.

Als het om voeding gaat, is kimchi een krachtpatser. Voedingsrijke Napa-kool – rijk aan vitamine C, vitamine K, ijzer, calcium en kalium – vormt de kern van de meeste Kimchi-recepten, die verder worden verrijkt met de toevoeging van knoflook, uien, gember, wortelen en chilipepers. De extra groenten worden gefermenteerd door verzadiging met royale hoeveelheden zout en vervolgens verder op smaak gebracht met kruiden en specerijen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw bevat een halve kop kimchi een bescheiden 20 calorieën, vier gram koolhydraten, één gram eiwit, een gram voedingsvezels en geen vet. Bevredigend, smakelijk en voedzaam, kimchi is een uitstekende snack.

Kimchi is rijk aan bioactieve ziektebestrijdende en ontstekingsremmende antioxidanten

Hoewel individuele kimchi-recepten kunnen variëren, kun je meestal een aantal serieus gezonde ingrediënten in de mix verwachten. Kimchi-recepten met wortelen bevatten bijvoorbeeld veel carotenoïden – natuurlijke plantenpigmenten die ziekten bestrijden – terwijl chilipepers, een ander veelgebruikt ingrediënt in kimchi, capsaïcine opleveren – een natuurlijke verbinding met antibacteriële, antivirale, anti-obesitas en pijnstillende eigenschappen. Napakool, een steunpilaar in kimchi, is lid van de supergezonde kruisbloemige groentenfamilie en bevat kankerbestrijdende moleculen die bekend staan ​​als sulforafaan en isothiocyanaten.

Gember, een ander veelgebruikt kimchi-ingrediënt, draagt ​​​​bij aan krachtige antioxidanten die shagaols worden genoemd, terwijl de knoflook en uien die kimchi smaak geven, ook royale hoeveelheden ziektebestrijdende allicine leveren.

Aanvullende onderzoeken hebben de voordelen van kimchi en ander gefermenteerd voedsel bevestigd. In een recente studie, gepubliceerd in Cell, concludeerden de wetenschappers dat gefermenteerd voedsel “van waarde zou kunnen zijn bij het tegengaan van de verminderde microbioomdiversiteit en toegenomen ontstekingen die alomtegenwoordig zijn in de geïndustrialiseerde samenleving” – een sterk bewijs van de voordelen van kimchi.

Het is duidelijk geen toeval dat deskundige onderzoekers kimchi hebben opgenomen in de ranglijst van ‘s werelds beste superfoods, naast voedingssupersterren als spirulina, kurkuma, miso en goji-bessen. (Je wist dat we uiteindelijk de andere vier kanshebbers zouden onthullen)!

Dus misschien is het tijd om kimchi tot een vast onderdeel van je gezonde dagelijkse voeding te maken.

Bronnen: NIH.gov, ScienceDaily.com, VeryWellFit.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 3 voordelen van het gebruik van rozenbottels om het immuunsysteem te stimuleren
Next Saffraan beschermt tegen maculaire degeneratie

You might also like

Natuurlijk genezen

Chilipepers zijn niet alleen maar zoet en pittig maar ook nog is supergezond! Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel De chilipeper wordt gerekend tot één van de oudste landbouwgewassen ter wereld. Zowel de Maya’s als de Azteken gebruikten de planten intensief, zowel culinair als medicinaal,

Natuurlijk genezen

Knoflookdrank – Krachtige remedie die uw bloed kan zuiveren en bloedvaten kan reinigen

Luister naar dit artikel Knoflookdrank klinkt helemaal niet als de krachtigste helende drank, maar als je eenmaal ontdekt hoe gemakkelijk je het kunt maken en meer kunt leren over de

Natuurlijk genezen

8 voedingsmiddelen om te eten voor gezondere ogen

Luister naar dit artikel De wereld waarnemen in kleuren, vormen en beweging is een geschenk dat als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Tot de dag waarop iemands visie begint te vertroebelen, de