*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Nu Zuid-Afrika op slot zit, doen de leeuwen het erg rustig aan

Nu Zuid-Afrika op slot zit, doen de leeuwen het erg rustig aan

Ik moet toegeven dat het moeilijk was om mezelf bezig te houden en dingen te vinden die ik moest doen tijdens de lockdown. De laatste tijd ben ik dol op dutten. Als ik overdag een uur extra slaap krijg, voel ik me lekker fris. En het lijkt erop dat ik misschien niet de enige ben die gebruik maakt van dutjes tijdens lockdown.

Het lijkt alsof de dieren van de wereld beginnen op te merken dat mensen iets meer afwezig zijn dan normaal. Volgens Park Ranger Richard Sowry, die momenteel gestationeerd is in het Kruger National Park in Zuid-Afrika, zijn wegen die meestal druk zijn met toeristisch verkeer leeg en profiteren de leeuwen ten volle van de lege weg. Sowry kon een foto maken van een troep leeuwen die een dutje deed op de weg.

Kruger National Park is sinds 25 maart gesloten voor bezoekers als onderdeel van de inspanningen van Zuid-Afrika om de verspreiding van het coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt, een luchtwegaandoening, te vertragen. Hoewel het Nationaal Park leeg is van bezoekers, werkt Sowry nog steeds, controleert het wild en zorgt ervoor dat het park veilig en leeg is.

“Iedereen beseft het belang van de afsluiting en de parkwachters zijn er om hun normale taken uit te voeren”, zegt Isaac Phaala, de media-officier van het park. “Het onderhouden van de infrastructuur kost nogal wat werk, zodat je bij het openen van het park niet helemaal opnieuw begint.”

Op woensdag 15 april reed Sowry over een weg bij Orpen Rest Camp toen hij merkte dat iets de weg blokkeerde. Hij reed binnen 5 meter van de slapende groep leeuwen en maakte een foto op zijn mobiele telefoon. De leeuwen, die vaak worden gezien als gevaarlijke, agressieve wezens (en dat kunnen ze zeker zijn!), Leken volledig onaangedaan door de aanwezigheid van Sowry. Sommigen leken niet eens wakker te worden terwijl hij aanwezig was.

Sowry denkt dat hun blase houding ten opzichte van zijn aanwezigheid waarschijnlijk het gevolg is van blootstelling aan veel bezoekers in voertuigen.

‘Leeuwen zijn gewend aan mensen in voertuigen’, zei Sowry. ‘Alle dieren hebben veel meer een instinctieve angst voor mensen te voet, dus als ik naar boven was gelopen, hadden ze me nooit zo dichtbij laten komen.’

De matriarchale leeuw en de oudste in de groep is 14 jaar oud, wat vrij oud is voor een leeuwin, en het is waarschijnlijk dat ze erg gewend is om mensen in deze fase van haar leven in auto’s te zien. Sowry zegt dat de leeuwen waarschijnlijk het asfalt hebben gekozen om op te slapen vanwege hoe goed de weg op koelere dagen warmte van de zon vasthoudt.

Sowry zegt dat de lockdown over het algemeen het gedrag van dieren niet veel verandert. ‘Kruger is een erg wilde plek’, zei hij. ‘Het is wild geweest en het is nog steeds wild.’

Phaala verwacht ook niet dat de afsluiting het leeuwengedrag zal veranderen en zegt: “normaal zouden ze in de bosjes zijn vanwege het verkeer, maar ze zijn erg slim en nu genieten ze van de vrijheid van het park zonder ons”.

Sowry deelt deze unieke foto’s graag met de wereld, vooral mensen die het Nationaal Park niet kunnen bezoeken vanwege de sluiting van het coronavirus. Hij hoopt dat zijn foto’s mensen die een moeilijke tijd doormaken zullen glimlachen.

“Het zijn moeilijke tijden voor iedereen en het was de bedoeling mensen vreugde te brengen”, zei hij.

Het is moeilijk vast te stellen wanneer het park weer open gaat voor het publiek. Met ingang van 15 april werd de sluiting van het land met veertien dagen verlengd.

Previous De 'iedereen heeft het'-theorie: we missen COVID-gevallen, maar hoeveel?
Next “Levende” kroonluchter gemaakt van met algen gevulde bladeren die de lucht op natuurlijke wijze zuivert

You might also like

Algemeen

Drink deze curcumine shot om parasieten uit te spoelen en je darmen te stimuleren!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Curcumine is een echt natuurlijk wonder dat talloze voordelen biedt voor lichaam en geest. Het zit vol met

Algemeen

7 onverwachte en fantastische redenen om vaker “intiem” te zijn met je partner!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! We gaan het vandaag even hebben over de voordelen van de daad tussen twee mensen die om elkaar

Algemeen

Zilvervisjes bestrijden in huis dat doe je op deze manier. Ze zijn weg in een mum van tijd!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Zilvervisjes bestrijden in huis, hoe doe ik dat? Het lijkt wel alsof er de laatste jaren steeds meer