Onderzoekers ontdekken verborgen antibioticapotentieel van cannabis

Onderzoekers ontdekken verborgen antibioticapotentieel van cannabis

Luister naar dit artikel

McMaster University-onderzoekers hebben een antibacteriële verbinding van cannabisplanten geïdentificeerd die kan dienen als leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een interdisciplinair team van McMaster-onderzoekers ontdekte dat de chemische verbinding, of cannabinoïde, cannabigerol (CBG) genoemd, niet alleen antibacterieel is, maar ook effectief bij muizen tegen een veerkrachtige familie van bacteriën die bekend staan ​​als methicillineresistente Staphylococcus aureus (MRSA).

De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift American Chemical Society Infectious Diseases.

“In deze studie hebben we 18 commercieel beschikbare cannabinoïden onderzocht en ze vertoonden allemaal antibiotische activiteit, sommige veel meer dan andere,” zei onderzoeksleider Eric Brown, hoogleraar biochemie en biomedische wetenschappen aan McMaster.

Degene waarop we ons concentreerden was een niet-psychoactieve cannabinoïde genaamd CBG, omdat het de meest veelbelovende activiteit had. We hebben die cannabinoïde in grote hoeveelheid gesynthetiseerd, wat ons voldoende samenstelling gaf om diep in het onderzoek te gaan.

Het onderzoeksteam ontdekte dat CBG antibacteriële activiteit had tegen geneesmiddelresistente MRSA. Het verhinderde het vermogen van die bacteriën om biofilms te vormen, wat gemeenschappen van micro-organismen zijn die zich aan elkaar en aan oppervlakken hechten; en het vernietigde voorgevormde biofilms en cellen die resistent waren tegen antibiotica. CBG heeft dit bereikt door zich te richten op het celmembraan van de bacteriën.

Deze bevindingen in het laboratorium werden ondersteund wanneer muizen met een MRSA-infectie CBG kregen.

“CBG bleek geweldig te zijn in het aanpakken van pathogene bacteriën,” zei Brown. “De bevindingen suggereren echt therapeutisch potentieel voor cannabinoïden als antibiotica.”

Een kanttekening opgemerkt door het onderzoeksteam is de toxiciteit van CBG op de gastheercellen, waardoor de bevindingen van de studie eerder een belangrijke leidraad zijn dan een waarschijnlijk eindproduct, zei Brown.

“Het opent een therapeutisch venster, maar een smal venster, om dit te ontwikkelen tot een medicijn,” zei hij. “De volgende stappen zijn om te proberen de verbinding beter te maken in die zin dat deze specifieker is voor de bacteriën en een lagere kans op toxiciteit heeft.”

Het Brown-lab bestudeert de antibiotica-potentie van cannabis sinds twee jaar sinds de legalisatie van marihuana in Canada.

“Dit onderzoek is voor ons deels van belang geworden, deels omdat we in Canada zijn,” zei Brown. “Er is een stigma geweest om in dit soort onderzoek te investeren, maar er is steeds meer anekdotisch bewijs van het medicinale gebruik van cannabis. Het stigma lijkt af te nemen. ‘

Brown zei dat de studie afhankelijk was van zijn medewerker, Jakob Magolan, een McMaster universitair hoofddocent biochemie en biomedische wetenschappen die gespecialiseerd is in geneesmiddelenontwikkeling met behulp van organische synthetische chemie.

“De laboratoria van Jake en ik zijn slechts een steenworp afstand van elkaar en onze teams praten de hele tijd met elkaar,” zei Brown. “Dit is slechts een van de vele spannende projecten waar we bij betrokken zijn en die wetenschappers combineren met zeer verschillende maar complementaire expertise.”

Bronnen:

McMaster University

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Extra vergine olijfolie houdt gezonde eigenschappen bij het koken
Next Natuurlijke remedie die keelpijn in slechts 4 uur verlicht (video en recept)

You might also like

Algemeen

Onderzoek toont aan wat het leven in een “groenere” buurt voor uw gezondheid kan betekenen

Luister naar dit artikel Als je ooit hebt ervaren dat je in een binnenstad woont en in een buitenwijk vol groen, is de juxtapositie behoorlijk verbazingwekkend. Velen van jullie die

Algemeen

Onderzoekers adviseren: Eet elke dag een gezond ontbijt om uw risico op diabetes type 2 te verminderen

Luister naar dit artikel Het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch slaan veel mensen het nog steeds over zonder rekening te houden met de gevolgen

Algemeen

‘Vitamineclaims van ongezonde producten’

Luister naar dit artikel In totaal 76 procent van de voedingsmiddelen waarop een vitamineclaim staat, is niet gezond. Dat blijkt uit onderzoek van Foodwatch. Het gaat vooral om producten voor