Ontdek hoe het eten van pistachenoten het risico op longkanker kan verkleinen

Ontdek hoe het eten van pistachenoten het risico op longkanker kan verkleinen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Pistachenoten zijn voedzame noten die veel vezels, eiwitten en antioxidanten bevatten, en ze zijn ook een uitstekende bron van gezonde vetten. Het toevoegen van deze noten aan uw dagelijkse voeding biedt een aantal gezondheidsvoordelen en ze kunnen zelfs een rol spelen bij het voorkomen van kanker.

Een studie wees uit dat het dagelijks eten van pistachenoten verband hield met een lager risico op longkanker en zelfs andere soorten kanker kan helpen voorkomen. Omdat kanker nog steeds een ziekte is, werken we er hard aan om deze te voorkomen en te behandelen. Het is daarom belangrijk om nieuwe, natuurlijke manieren te vinden om de ziekte te bestrijden. En het verlagen van uw kankerrisico kan net zo eenvoudig zijn als dagelijks een paar pistachenoten pakken.

Gamma-tocoferol in pistachenoten gekoppeld aan het verlagen van het risico op longkanker en andere kankers

Onderzoekers hebben ontdekt dat pistachenoten een uitstekende bron zijn van gamma-tocoferol, een vorm van vitamine E. Mensen die pistachenoten aten, zagen hogere niveaus van gamma-tocoferol in hun bloed. Volgens deskundigen kan het krijgen van meer gamma-tocoferol het risico op longkanker en andere soorten kanker helpen verminderen.

Andere studies hebben gesuggereerd dat gamma-tocoferol dat in pistachenoten wordt aangetroffen, ook kan helpen beschermen tegen prostaatkanker. Hoewel pistachenoten een van de beste bronnen van deze vorm van vitamine E zijn, zijn andere voedselbronnen die het bevatten maïspecannoten, walnoten en pinda’s. Overdrijf niet de consumptie van noten, vooral pinda’s, waarvan bekend is dat ze een ‘allergisch’ voedsel zijn.

Over het algemeen mogen noten (en zaden) maar een klein deel van uw dieet uitmaken. Nog een “pro-tip”, zorg ervoor dat u goed kauwt.

Extra gezondheidsvoordelen van het eten van pistachenoten

Naast het bewijs dat pistachenoten kunnen helpen beschermen tegen longkanker, is er veel onderzoek dat andere gezondheidsvoordelen van het eten van deze gezonde snack ondersteunt. Pistachenoten zitten boordevol antioxidanten zoals xanthanolphyll-carotenoïden en fytosterolen, die ontstekingsremmende en verouderingsvoordelen bieden. Ze zijn ook een geweldige bron van andere mineralen en vitamines, zoals mangaan, kalium, vitamine B6 en koper.

Bovendien kunnen pistachenoten helpen om de bloeddruk te verbeteren, en hun gezonde vetten, vezels en eiwitten zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel krijgt – een uitstekende keuze als je eraan werkt om mager te blijven. Ze helpen zelfs het slechte cholesterolgehalte te verlagen en het goede cholesterolgehalte te verhogen.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat ze de bloedglucose kunnen verbeteren en het risico op diabetes type 2 kunnen verminderen. Pistachenoten verhogen ook het aantal goede bacteriën in de darmen, wat het lichaam kan helpen beschermen tegen veel gezondheidsproblemen. Met een hoge concentratie aan zeaxanthine en luteïne, beschermen deze noten je ook tegen oogproblemen zoals cataract en maculaire degeneratie.

Dus hoe vaak moet u deze noot gebruiken om hun gezondheidsvoordelen te plukken, zoals het voorkomen van longkanker? Een portie pistachenoten is ongeveer 30 gram ongepelde noten.

In de studie die naar pistachenoten keek voor de preventie van longkanker en andere soorten kanker, kregen individuen echter ongeveer twee ons – of ongeveer 117 pitten – per dag. Dat is twee keer de aanbevolen hoeveelheid die u op de verpakking ziet.

Geweldige manieren om van dit heerlijke eten te genieten om van die gezondheidsvoordelen te genieten, zijn onder meer door salades toe te voegen, ze in desserts te strooien, ze te verpletteren om te gebruiken als toppings op vis of vlees, of gewoon een handvol als slimme snack te pakken. Genieten!

Bronnen: NutritionReview.org

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Risico op overlijden door COVID-19 is 30% lager bij behandeling met hydroxychloroquine, vindt grote Italiaanse studie
Next Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

You might also like

Natuurlijk genezen

GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Curcumine vermindert kans op hart- en vaatziekten

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Dit ananaswater kan gewrichtspijn, ontstekingen verlichten en zal u helpen gewicht te verliezen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar