*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Met behulp van het gif van 312 honingbijen en hommels in Perth, West-Australië, Ierland en Engeland, testte dr.Ciara Duffy van het Harry Perkins Institute of Medical Research en de University of Western Australia het effect van het gif op de klinische subtypes van borstkanker, waaronder triple-negatieve borstkanker, die beperkte behandelingsopties heeft.

Resultaten gepubliceerd in het prestigieuze internationale tijdschrift Precision Oncology onthulden dat honingbijengif snel triple-negatieve borstkanker en HER2-verrijkte borstkankercellen vernietigde.

Dr. Duffy zei dat het doel van het onderzoek was om de kankerbestrijdende eigenschappen van honingbijengif en een bestanddeel, melittine, op verschillende soorten borstkankercellen te onderzoeken.

“Niemand had eerder de effecten van honingbijengif of melittine vergeleken voor alle verschillende subtypes van borstkanker en normale cellen.

“We hebben honingbijengif getest op normale borstcellen en op cellen van de klinische subtypes van borstkanker: hormoonreceptorpositieve, HER2-verrijkte en triple-negatieve borstkanker.

“We testten een zeer klein, positief geladen peptide in honingbijengif genaamd melittine, dat we synthetisch konden reproduceren, en ontdekten dat het synthetische product de meerderheid van de kankerbestrijdende effecten van honingbijengif weerspiegelde,” zei Dr. Duffy.

“We vonden zowel honingbijengif als melittine een significante, selectieve en snelle vermindering van de levensvatbaarheid van triple-negatieve borstkanker en HER2-verrijkte borstkankercellen.

“Het gif was buitengewoon krachtig,” zei Dr Duffy.

Een specifieke concentratie van honingbijengif kan 100% kankerceldood veroorzaken, terwijl het minimale effecten heeft op normale cellen.

“We ontdekten dat melittine de membranen van kankercellen binnen 60 minuten volledig kan vernietigen.”

Melittine in honingbijengif had nog een ander opmerkelijk effect; Binnen 20 minuten was melittine in staat om de chemische boodschappen van kankercellen die essentieel zijn voor de groei en celdeling van kankercellen aanzienlijk te verminderen.

“We hebben gekeken hoe honingbijengif en melittine de kankersignaleringsroutes beïnvloeden, de chemische boodschappen die fundamenteel zijn voor de groei en reproductie van kankercellen, en we ontdekten dat deze signaalroutes zeer snel werden uitgeschakeld.

“Melittine moduleerde de signalering in borstkankercellen door de activering van de receptor die gewoonlijk tot overexpressie komt bij triple-negatieve borstkanker, de epidermale groeifactorreceptor, te onderdrukken en het onderdrukte de activering van HER2, die tot overexpressie komt in met HER2 verrijkte borstkanker, ‘zei ze.

Professor Peter Klinken, hoofdwetenschapper in West-Australië, zei: “Dit is een ongelooflijk opwindende observatie dat melittine, een belangrijk bestanddeel van honingbijengif, de groei van dodelijke borstkankercellen kan onderdrukken, met name triple-negatieve borstkanker.

“Het is veelbetekenend dat deze studie aantoont hoe melittine interfereert met signaalroutes in borstkankercellen om celreplicatie te verminderen. Het is weer een prachtig voorbeeld van waar verbindingen in de natuur kunnen worden gebruikt om ziekten bij de mens te behandelen ”, zei hij.

Dr. Duffy heeft ook getest of melittine kan worden gebruikt met bestaande chemotherapiemedicijnen, omdat het poriën of gaten vormt in de celmembranen van borstkanker, waardoor mogelijk andere behandelingen in de kankercel kunnen komen om celdood te versterken.

“We ontdekten dat melittine kan worden gebruikt met kleine moleculen of chemotherapie, zoals docetaxel, om zeer agressieve soorten borstkanker te behandelen. De combinatie van melittine en docetaxel was buitengewoon efficiënt in het verminderen van tumorgroei bij muizen. ”

Het onderzoek van dr.Duffy werd uitgevoerd als onderdeel van haar doctoraat aan het Harry Perkins Institute of Medical Research in Perth in het Cancer Epigenetics-laboratorium onder toezicht van A / Prof. Pilar Blancafort. “Ik begon met het verzamelen van honingbijengif uit Perth. Perth-bijen behoren tot de gezondste ter wereld.

“De bijen werden in slaap gebracht met kooldioxide en op ijs gehouden voordat de gifweerhaak uit de buik van de bij werd getrokken en het gif werd geëxtraheerd door zorgvuldige ontleding,” zei ze.

Hoewel er 20.000 soorten bijen zijn, wilde dr. Duffy de effecten van honingbijengif uit Perth vergelijken met andere honingbijpopulaties in Ierland en Engeland, en ook met het gif van hommels.

“Ik ontdekte dat de Europese honingbij in Australië, Ierland en Engeland bijna identieke effecten had bij borstkanker in vergelijking met normale cellen. Het hommelgif was echter niet in staat om zelfs bij zeer hoge concentraties celdood te induceren.

Een van de eerste rapporten over de effecten van bijengif werd in 1950 gepubliceerd in Nature, waar het gif de groei van tumoren in planten verminderde. Dr. Duffy zei echter dat pas in de afgelopen twee decennia de belangstelling voor de effecten van honingbijengif op verschillende kankers aanzienlijk is toegenomen.

In de toekomst zullen studies nodig zijn om formeel de optimale toedieningsmethode van melittine te beoordelen, evenals de toxiciteit en de maximaal getolereerde doses.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Ontdek hoe het eten van pistachenoten het risico op longkanker kan verkleinen
Next 8 manieren om op natuurlijke wijze ontstekingen te verminderen

You might also like

Algemeen

Je hebt slechts 2 ingrediënten en 2 minuten tijd nodig om voorgoed van okselhaar van af te zijn.

Vooral voor vrouwen is okselhaar hoogst onaangenaam en vervelend, dus proberen ze er zich dagelijks van te ontdoen. Maar er is een extreem eenvoudige manier om het in amper 2

Algemeen

Last van vieze geuren uit je gootsteen? Dit is de truc om die geuren te elimineren!

an een vieze lucht uit je gootsteen hebben allemaal wel eens last. Een gootsteen of wasbak die vies ruikt, een natte vaatdoek geur of erger. Daar kan je best wat

Algemeen

Heb jij thuis ook zo’n last van zilvervisjes? Met deze trucjes heb je daar nooit meer last van!

Ik denk dat iedereen ze wel kent: Zilvervisjes. Jammer genoeg hebben er sommige huishoudens erg veel last van. Ik heb onlangs een ongediertebestrijder gesproken die zei dat het heel lastig