Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Luister naar dit artikel

Met behulp van het gif van 312 honingbijen en hommels in Perth, West-Australië, Ierland en Engeland, testte dr.Ciara Duffy van het Harry Perkins Institute of Medical Research en de University of Western Australia het effect van het gif op de klinische subtypes van borstkanker, waaronder triple-negatieve borstkanker, die beperkte behandelingsopties heeft.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Resultaten gepubliceerd in het prestigieuze internationale tijdschrift Precision Oncology onthulden dat honingbijengif snel triple-negatieve borstkanker en HER2-verrijkte borstkankercellen vernietigde.

Dr. Duffy zei dat het doel van het onderzoek was om de kankerbestrijdende eigenschappen van honingbijengif en een bestanddeel, melittine, op verschillende soorten borstkankercellen te onderzoeken.

“Niemand had eerder de effecten van honingbijengif of melittine vergeleken voor alle verschillende subtypes van borstkanker en normale cellen.

“We hebben honingbijengif getest op normale borstcellen en op cellen van de klinische subtypes van borstkanker: hormoonreceptorpositieve, HER2-verrijkte en triple-negatieve borstkanker.

“We testten een zeer klein, positief geladen peptide in honingbijengif genaamd melittine, dat we synthetisch konden reproduceren, en ontdekten dat het synthetische product de meerderheid van de kankerbestrijdende effecten van honingbijengif weerspiegelde,” zei Dr. Duffy.

“We vonden zowel honingbijengif als melittine een significante, selectieve en snelle vermindering van de levensvatbaarheid van triple-negatieve borstkanker en HER2-verrijkte borstkankercellen.

“Het gif was buitengewoon krachtig,” zei Dr Duffy.

Een specifieke concentratie van honingbijengif kan 100% kankerceldood veroorzaken, terwijl het minimale effecten heeft op normale cellen.

“We ontdekten dat melittine de membranen van kankercellen binnen 60 minuten volledig kan vernietigen.”

Melittine in honingbijengif had nog een ander opmerkelijk effect; Binnen 20 minuten was melittine in staat om de chemische boodschappen van kankercellen die essentieel zijn voor de groei en celdeling van kankercellen aanzienlijk te verminderen.

“We hebben gekeken hoe honingbijengif en melittine de kankersignaleringsroutes beïnvloeden, de chemische boodschappen die fundamenteel zijn voor de groei en reproductie van kankercellen, en we ontdekten dat deze signaalroutes zeer snel werden uitgeschakeld.

“Melittine moduleerde de signalering in borstkankercellen door de activering van de receptor die gewoonlijk tot overexpressie komt bij triple-negatieve borstkanker, de epidermale groeifactorreceptor, te onderdrukken en het onderdrukte de activering van HER2, die tot overexpressie komt in met HER2 verrijkte borstkanker, ‘zei ze.

Professor Peter Klinken, hoofdwetenschapper in West-Australië, zei: “Dit is een ongelooflijk opwindende observatie dat melittine, een belangrijk bestanddeel van honingbijengif, de groei van dodelijke borstkankercellen kan onderdrukken, met name triple-negatieve borstkanker.

“Het is veelbetekenend dat deze studie aantoont hoe melittine interfereert met signaalroutes in borstkankercellen om celreplicatie te verminderen. Het is weer een prachtig voorbeeld van waar verbindingen in de natuur kunnen worden gebruikt om ziekten bij de mens te behandelen ”, zei hij.

Dr. Duffy heeft ook getest of melittine kan worden gebruikt met bestaande chemotherapiemedicijnen, omdat het poriën of gaten vormt in de celmembranen van borstkanker, waardoor mogelijk andere behandelingen in de kankercel kunnen komen om celdood te versterken.

“We ontdekten dat melittine kan worden gebruikt met kleine moleculen of chemotherapie, zoals docetaxel, om zeer agressieve soorten borstkanker te behandelen. De combinatie van melittine en docetaxel was buitengewoon efficiënt in het verminderen van tumorgroei bij muizen. ”

Het onderzoek van dr.Duffy werd uitgevoerd als onderdeel van haar doctoraat aan het Harry Perkins Institute of Medical Research in Perth in het Cancer Epigenetics-laboratorium onder toezicht van A / Prof. Pilar Blancafort. “Ik begon met het verzamelen van honingbijengif uit Perth. Perth-bijen behoren tot de gezondste ter wereld.

“De bijen werden in slaap gebracht met kooldioxide en op ijs gehouden voordat de gifweerhaak uit de buik van de bij werd getrokken en het gif werd geëxtraheerd door zorgvuldige ontleding,” zei ze.

Hoewel er 20.000 soorten bijen zijn, wilde dr. Duffy de effecten van honingbijengif uit Perth vergelijken met andere honingbijpopulaties in Ierland en Engeland, en ook met het gif van hommels.

“Ik ontdekte dat de Europese honingbij in Australië, Ierland en Engeland bijna identieke effecten had bij borstkanker in vergelijking met normale cellen. Het hommelgif was echter niet in staat om zelfs bij zeer hoge concentraties celdood te induceren.

Een van de eerste rapporten over de effecten van bijengif werd in 1950 gepubliceerd in Nature, waar het gif de groei van tumoren in planten verminderde. Dr. Duffy zei echter dat pas in de afgelopen twee decennia de belangstelling voor de effecten van honingbijengif op verschillende kankers aanzienlijk is toegenomen.

In de toekomst zullen studies nodig zijn om formeel de optimale toedieningsmethode van melittine te beoordelen, evenals de toxiciteit en de maximaal getolereerde doses.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontdek hoe het eten van pistachenoten het risico op longkanker kan verkleinen
Next 8 manieren om op natuurlijke wijze ontstekingen te verminderen

You might also like

Algemeen

Zorg dat je aardappelen vers zijn: als je ze verwerkt, verlies je de helft van hun voedingsstoffen

Luister naar dit artikel Aardappelen staan ​​bekend als gezond. Wanneer ze worden verwerkt, verliezen ze het grootste deel van hun voedingsstoffen. In een nieuwe studie keken onderzoekers hoeveel glycoalkaloïden en

Algemeen

Hond sterft tragisch na het eten van brownies met Xylitol, eigenaar waarschuwt andere huisdierouders

Luister naar dit artikel Je hebt zeker al eerder gehoord van xylitol, omdat het wordt aangetroffen in veel producten die we dagelijks gebruiken. Het verscheen voor het eerst in 1891

Algemeen

Adapt 2030 Ice Age Report: Voedsel, rijkdom en bijen verdwenen

Luister naar dit artikel China bevestigt eindelijk publiekelijk dat 4/5 van de reguliere oogst die dit jaar binnenkomt verloren is gegaan, maar andere bronnen zeggen nu dat maar liefst 1/3