*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Paddenstoelen heroverwegen: waarom dit SUPER-voedsel geweldig is voor je gezondheid en de echte “duurzaamheid” is van deze planeet

Paddenstoelen heroverwegen: waarom dit SUPER-voedsel geweldig is voor je gezondheid en de echte “duurzaamheid” is van deze planeet

Onze voorouders hebben de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen al in 200 of 250 n.Chr. Gedocumenteerd in het boek The Divine Farmer’s Materia Medica, een fundamentele tekst over Chinese welzijnspraktijken, medicinale planten en landbouw. Van de Chinese Reishi-paddenstoel, die bekend staat om zijn immuunondersteunende eigenschappen, tot de Finse Chaga-paddenstoel, het ondersteunt antioxidantroutes, de gezondheidsvoordelen en het ecologische en culinaire potentieel van schimmels zijn net zo divers als het aantal soorten dat op de bosbodem staat. Maar onze relatie met paddenstoelen is ingewikkeld.

Voor elke semi-geobsedeerde voedselzoeker die het bos doorzoekt op wilde cantharellen, zijn er mensen die op hun hoede zijn voor paddenstoelen en niet van het idee houden om schimmel te eten. Misschien zijn ze bang dat ze vergiftigd zullen worden, of misschien heeft die slijmerige pizza-ervaring met champignons die ze als kind hadden het eten voor altijd verpest. Desalniettemin is het tijd om de paddenstoel opnieuw te overwegen, niet alleen omdat schimmels zacht zijn voor de planeet en de grote recyclers van de natuurlijke wereld, maar ook omdat ze het duurzame superfood van de toekomst kunnen zijn.

Champignons zijn gezond op het bord en zacht voor de planeet

Volgens een studie van SureHarvest uit 2017, vereist het kweken en oogsten van een pond verse champignons slechts 1,8 liter water, 1,0 kilowattuur energie en genereert het slechts 0,7 pond CO2-equivalente uitstoot. In bossen breken paddenstoelen organisch materiaal af en creëren ze een gezonde bodem door hun grondstoffen weer beschikbaar te stellen voor het ecosysteem. Champignons zijn misschien wel het meest duurzame voedsel op aarde, maar het is niet het enige dat ze super maakt.

Champignons zitten boordevol vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen, waaronder vitamine D, vitamine B6, foliumzuur, magnesium, zink en kalium. Schimmels zijn rijk aan antioxidanten zoals ergothioneine en selenium, verminderen ontstekingen en verbeteren de immuunfunctie. Champignons, verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, zijn een gastronomisch veelzijdig, koolhydraatarm, praktisch vetvrij voedsel dat vlees als hoofdgerecht of als bijgerecht kan vervangen.

Komen mensen eindelijk uit die slijmerige pizza-denkwijze met champignons?

Er zijn meer dan 2.000 eetbare paddenstoelen in de wereld, maar 90 procent van de schimmels die mensen koken zijn de gecultiveerde basisportobello en witte knoppen. Klassiekers als Shiitake zijn ook populair. Voedseltrends veranderen echter en door schimmels geïnspireerde bedrijven vullen een nieuwe niche met alternatieven voor conventionele paddenstoelen.

Een verhoogde interesse in foerageren en lokaal geproduceerde ingrediënten in combinatie met een afkeer van technisch vlees (Impossible Foods, Beyond Meat, enz.) Heeft wonderen gedaan voor de reputatie van de paddenstoel, waardoor deze van culinaire nieuwsgierigheid is veranderd in een mainstream-ster. Over het algemeen voelen consumenten zich meer op hun gemak met dit rare organisme, omdat ze merken dat het gemakkelijk en veelzijdig is om te koken en respect hebben voor het feit dat verantwoordelijke telers houtafval gebruiken dat anders op stortplaatsen terecht zou komen om hun paddenstoelen te laten ontkiemen.

Of je nu lokaal koopt, op zoek bent naar inheemse variëteiten of thuis zelf kiemt met een kweekset (Smallhold is een bekend merk in biologische paddo kweeksets), de gezondheidsvoordelen die paddenstoelen bieden, zijn net zo complex als het ecosysteem van waaruit ze komen.

Bronnen: Theamericanscholar.com, Smithsonianmag.com, Mushroomcouncil.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Basisprincipes van tuinieren: oogsten en bewaren van zaden van tuinplanten
Next Gerijpte knoflook verbant arteriële plaque en stopt hartaandoeningen, aldus onderzoek

You might also like

Natuurlijk genezen

3 Zeer BELANGRIJKE Redenen waarom u moet STOPPEN met uw smartphone ’s nachts te gebruiken (# 3 zal u schokken!)

De harde waarheid is dat we allemaal smartphones gebruiken en dat we ze de hele tijd gebruiken! Dit is erg slecht, vooral als we ze ’s nachts gebruiken! Experts waarschuwen

Natuurlijk genezen

Veroorzaakt te veel of te weinig magnesium dementie?

55-plussers met een laag of hoog magnesiumgehalte in hun bloed hebben vaker dementie dan ouderen met gemiddelde waarden. Het risico op dementie is bij een afwijkend magnesiumgehalte dertig procent hoger.

Natuurlijk genezen

8.000 IE vitamine D per dag als wonder tegen ziekten

Alhoewel de Amerikaanse Gezondheidsraad (IOM) en vele andere instituten het belang van vitamine D bij het voorkomen van kanker altijd hebben gebagatelliseerd, verschijnt nu een nieuwe studie in Anticancer Research