*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Pas op met glutenvrij eten: het is echt ongezond

Pas op met glutenvrij eten: het is echt ongezond

Nog steeds zweren veel foodies en health freaks bij het mijden van gluten. Het onschuldige eiwitje zou voor allerlei darmklachten zorgen. Maar dat is onzin, tenzij je coeliakie hebt. Voor ieder ander is het echt beter om wél gluten te eten.

Gastro-enteroloog en klinisch epidemioloog aan de Australische Monash University raadt het sterk af om glutenvrij te eten. Volgens haar is het ongezond. “Voor mensen zonder coeliakie is het mogelijk schadelijk om geen volkoren producten te eten, omdat ze dan te weinig vezels binnen krijgen.”

Ze schrijft: “Glutenvrije producten worden vaak gezien als een gezonder alternatief, omdat ze in lijn zijn met een gezonde leefstijl. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.”

Meerdere studies hebben aangetoond dat tarwevezels beschermen tegen hart- en vaatziekten doordat ze het niveau van triglyceriden in het bloed verlagen. Na onderzoek bij duizenden mensen over een periode van 26 jaar concluderen de wetenschappers dat wie geen coeliakie heeft geen glutenvrij dieet zou moeten volgen.

Het mijden van gluten wordt in verband gebracht met een hogere kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Niet alleen, omdat tarwevezels belangrijk zijn, maar ook omdat de glutenvrije vervangers vaak meer suiker, zout en vet bevatten.

Bronnen:   

The Independent
Previous Last van je darmen? Deze noot kan je helpen
Next Wetenschappers waarschuwen: eet geen mossen met viagra-effect

You might also like

Algemeen

Blijf gezond en eet als een Fransman: 8 tips over het Franse dieet

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! De vele petiterige françaises zijn het levende bewijs: je kunt de dag beginnen met croissants en eindigen met

Algemeen

Zo moet het: Nieuw-Zeeland plant 1 miljard bomen om klimaatverandering te bestrijden

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Klimaatverandering is tegenwoordig een van de grootste zorgen, omdat we elke dag de negatieve effecten ervan ervaren. Maar

Algemeen

ENORM vervuilingsprobleem: volgens experts wil je niet weten hoeveel gezichtsmaskers er elke minuut worden weggegooid

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Weet je nog dat er een wereldwijde oproep was om te stoppen met het gebruik van plastic rietjes,