*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Heb jij pijn in je oksel? Dit zou de oorzaak van die pijn kunnen zijn.

Heb jij pijn in je oksel? Dit zou de oorzaak van die pijn kunnen zijn.

Je zou niet verwachten dat je oksel zo veel pijn kan veroorzaken. Het is echter een gevoelige plek in je lichaam, waar veel zenuwen en bloedvaten doorheen lopen. Het zit natuurlijk ook dicht bij de borst, waardoor je aan borstkanker zou kunnen denken. Gelukkig is de meeste pijn in de oksel onschuldig en is een doktersbezoek niet nodig. In bepaalde omstandigheden kan pijn in oksel echter iets ernstigs betekenen.

Je kunt op verschillende manieren pijn aan je oksel hebben. Ten eerste kun je een knobbel onder je arm ontwikkelen, wat de belangrijkste bron van de pijn is. Soms raakt de huid van de oksel geïrriteerd, wat kan leiden tot pijnlijke oksel. Tenslotte kunnen de structuren in je oksel pijn veroorzaken – of de pijn straalt hiernaar uit vanuit een andere plek – wat een totaal andere veroorzakende factor kan betekenen. Als je erachter wil komen wat de oorzaak van de pijn onder oksel is, kun je een aantal verschillende aandoeningen overwegen.

Veelvoorkomende oorzaken van pijnlijke oksel
Pijn onder oksel kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is een plexus brachialis letsel. Dit is een letsel dat ontstaat wanneer de schouder omlaag wordt geduwd en het hoofd van die schouder weggetrokken wordt. Het komt vaak voor bij contactsporten of na een val. Daarnaast kunnen problemen met de zenuwen van de arm, of plexus brachialis, zoals neuropathie of disfunctie, pijn onder oksel veroorzaken.

Ook bepaalde infecties kunnen pijn onder oksel veroorzaken. Lymfangitis wordt veroorzaakt door een acute streptokokken infectie van de huid die de vaten van de lymfekanalen infecteren, en veel van deze kanalen zitten onder de arm. Dit kan oksel pijn en rode strepen vanuit de bron van de infectie veroorzaken. Normaal gesproken kan deze infectie verholpen worden met antibiotica die je pijnlijke oksel verlicht.

Andere infecties, zoals abcessen van de huid, kunnen pijnlijke knobbels onder de arm vormen. haarzakjes kunnen geïnfecteerd raken en een grote laesie kan zich ontwikkelen. Soms vereisen deze abcessen drainage en antibiotica.

Knobbels onder de oksel zijn vaak pijnlijk en hebben verschillende oorzaken. Kanker, zoals Hodgkin-lymfoom en gemetastaseerde borstkanker kunnen leiden tot pijnlijke knobbels in de oksel. De meeste knobbels onder de arm zijn echter onschuldig. Ze bestaan uit geblokkeerde cysten, vetgroei en overtollig borstweefsel. Bepaalde infecties, zoals waterpokken en klierkoorts kunnen een pijnlijke knobbel onder de arm veroorzaken en moeten op hun beloop gelaten worden.

5 Effectieve manieren om pijn onder oksel te verlichten
– Gebruik koude kompressen. Gebruik een koud katoenen washandje of een koelelement en plaats het op de oksel om de pijnlijke oksel en de ontsteking te verlichten.
– Neem een warm bad. In geval van ontsteking en infectie kan het toevoegen van een eetlepel zuiveringszout aan een warm bad de algehele pijn, ontsteking en jeuk verminderen.
– Massage. Probeer de oksel zachtjes te masseren om de zwelling te verminderen door de bloedsomloop te verbeteren. Geweldige manier om pijn onder oksel te verlichten.
– Vermijd pittige en vettige voedingsmiddelen. Pittige en vettige voedingsmiddelen laten je meer zweten, onder andere uit je oksels. Dit kan de groei van bacteriën verhogen en het probleem verergeren, dus vermijd deze voedingsmiddelen om pijn onder oksel te verlichten.
– Zorg voor een goede hygiëne en verlicht een pijnlijke oksel! Zwelling, ziekte, en infecties nemen altijd af door een goede verzorging. Zorg er dus voor dat het gebied schoon en droog is. Door je oksels schoon en droog te houden zullen pijnlijke knobbels sneller genezen en als de knobbeltje veroorzaakt werd door verstopte poriën die leidden tot een bacteriële infectie, zal de knobbel verdwijnen.

Wanneer naar de dokter?
Als je aanhoudende pijn onder de oksel ervaart, kun je het beste je dokter bezoeken. Als je een knobbel hebt, moet deze mogelijk geopend worden of onderzocht worden door de dokter om kanker uit te sluiten. Je hebt mogelijk antibiotica nodig of er moet een biopsie plaatsvinden om deze aandoeningen te behandelen.

Een van de belangrijkste redenen om oksel pijn niet te negeren is dat de pijn van een hartaanval verwant is aan deze regio. De meeste mensen weten dat een hartaanval pijn in de linkerarm veroorzaakt, maar sommigen ervaren druk onder de arm bij een hartaanval, met name in de linker oksel.

Als je oksel pijn gepaard gaat met pijn op de borst, tintelingen in de arm, misselijkheid, braken of vermoeidheid, zou je onmiddellijk naar de dokter moeten gaan. De signalen van een hartaanval zijn bij vrouwen vaak atypisch, wat betekent dat het niet de klassieke ernstige pijn op de borst betreft. Soms, in zeldzame gevallen, is het enige uiterlijke teken van een hartaanval het ongemakkelijke gevoel onder de arm. Zoek medische hulp als je een van de andere symptomen hebt of als je je gewoon niet goed voelt.

Vind je deze tips handig? Vergeet ze dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Previous Leg een paar schijfjes citroen in je slaapkamer. Dit is de reden
Next Heb je van fruit, groente of aardappel nog schillen over? Gooi ze dan niet weg! Dit kan je er nog mee doen

You might also like

Natuurlijk genezen

Kokosboter bevat meer Magnesium, ijzer en kalium dan kokosolie: Dit is hoe je het zelf maakt

Wat is gezonder dan kokosolie? Ik bedoel dat het lijkt alsof dat spul voor alle dingen kan worden gebruikt, van het repareren van je gezondheid tot het repareren van je

Natuurlijk genezen

Ze maakt met natuurlijke ingrediënten een medicijn tegen chronisch hoofdpijn en angst. Dit ga ik zeker proberen!

Heb je weleens last van hoofdpijn of ken je iemand die vaak last heeft van hoofdpijn? Dan is dit medicijn met natuurlijke ingrediënten een echte aanrader. Tegenwoordig zijn er erg

Natuurlijk genezen

Dit citroen met knoflookmengsel is zeer krachtig om u te helpen bij het opruimen van eventuele hartblokkades

Wanneer er veel cholesterol is, betekent dit in feite dat het LDL-cholesterol zich heeft opgebouwd in de belangrijkste slagaders en mogelijk hartaanvallen of andere hartproblemen kan veroorzaken. Er zijn tal

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply