Selderij: vermindert ontstekingen en verbetert de gezondheid van gewrichten

Selderij: vermindert ontstekingen en verbetert de gezondheid van gewrichten


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Selderij is een gezonde groente, rijk aan mineralen en vitamines die de gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Megan Ware, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige in Orlando, Florida, legt uit dat omdat selderij grotendeels uit water bestaat (bijna 95 procent), “het niet bijzonder rijk is aan vitamines of mineralen.”

Toch is het een rijke bron van vitamine K, met één kopje dat ongeveer 30 procent van de aanbevolen dagelijkse inname bevat. Deze knapperige groente voldoet ook aan je behoefte aan foliumzuur, kalium, vezels en molybdeen.

Selderij bevat ook goede hoeveelheden vitamine C, vitamine A en sommige B-vitamines. De zaden zijn een natuurlijk diureticum en bevatten van nature weinig calorieën, koolhydraten, vet en cholesterol.

Afgezien van de bekende antioxidanten zoals apigenine, luteoline, vitamine C en flavonoïden, hebben wetenschappers meer dan een dozijn andere soorten antioxidantvoedingsstoffen geïdentificeerd, waaronder dihydrostilbenoïden zoals lunularin, evenals furanocoumarins zoals bergapten en psoralen.

De antioxidantondersteuning die we krijgen van selderij is grotendeels te wijten aan zijn fenolische voedingsstoffen waarvan is gevonden dat ze ons beschermen tegen ongewenste oxidatieve schade aan onze cellen, bloedvaten en orgaansystemen.

Er zijn eindeloze opties om het in uw dagelijkse voeding op te nemen, en we zijn hier om u verschillende redenen te geven waarom u het zou moeten doen:

1. Het bestrijdt ontstekingen

Selderij is een natuurlijke ontstekingsremmer, vanwege luteoline, een fytochemische stof die tal van gezondheidsvoordelen heeft. Het bestrijdt effectief ontstekingen in vele delen van het lichaam, waaronder de hersenen.

2. Het verbetert de gezondheid van de gewrichten

De krachtige ontstekingsremmende eigenschappen van selderij zijn een grote hulp bij de behandeling van ontstekingsaandoeningen zoals jicht en artritis.

3. Het helpt de spijsvertering

Selderij bevat veel vezels en water, wat zorgt voor een soepele werking van het spijsverteringsstelsel.

4. Het verlaagt cholesterol

Deze groente bevat ftaliden die de productie van galzuren stimuleren, die LDL-cholesterol in het bloed verlagen.

5. Het biedt bescherming tegen kanker

Studies hebben aangetoond dat selderij meerdere kankerbestrijdende verbindingen bevat. Ftaliden en polyacetylenen ontgiften kankercellen in het lichaam en helpen zo verschillende soorten kanker te voorkomen, waaronder eierstokkanker.

6. Het beheert de bloeddruk

Het hoge kaliumgehalte van selderij beheert de bloeddruk. Bovendien helpen de ftaliden ook om de spieren rond de slagaders te ontspannen, waardoor de bloedvaten verwijden en zo de bloeddruk daalt.

7. Het behandelt blaasontstekingen

Selderij is een krachtig natuurlijk diureticum en spoelt galstenen en bacteriën uit het lichaam. Op deze manier behandelt selderij infecties van de blaas, vermindert ontsteking en helpt de spijsvertering.

8. Het helpt gewichtsverlies

Wanneer u probeert om overtollig gewicht te verliezen, is selderij de ideale snack, omdat het vol zit met vezels die overeten voorkomen en zeer weinig calorieën bevat.

9. Het verlicht stress

Selderij bevat veel magnesium, een krachtig mineraal waarvan bekend is dat het op natuurlijke wijze het zenuwstelsel kalmeert. Daarom zal het stress en angst verlichten en u helpen beter te slapen.

10. Het behandelt slechte adem

Slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën in de mondholte. Daarom zal het kauwen van een stengel bleekselderij de adem opfrissen en voedsel dat tussen de tanden zit vastmaken.

Bronnen:

www.davidwolfe.com
www.livescience.com
www.whfoods.com

Previous Rugklachten door werk, zo ga je er mee om
Next Een sterke vrouw smeekt niet, ze vertrekt op het moment dat ze zich ongewenst voelt

You might also like

Natuurlijk genezen

Je bot- en gewrichtspijn in 7 dagen verminderen? Kijk snel hoe je dit kan bereiken!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Tien manieren om je hart gezond te houden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Hoe lavendel limonade te maken om te helpen bij het verlichten van angst en hoofdpijn

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar