Studie: Zuiveringszout kan grote hoeveelheden residuen van bestrijdingsmiddelen uit fruit en groenten verwijderen

Studie: Zuiveringszout kan grote hoeveelheden residuen van bestrijdingsmiddelen uit fruit en groenten verwijderen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Inmiddels zijn velen van ons zich bewust van het belang van het eten van biologische producten en andere voedingsmiddelen. Hoewel we vaak ons ​​best doen, kan de biologische optie soms een arm en een been kosten, dus kiezen we van tijd tot tijd voor conventioneel gekweekt voedsel. Misschien volgen we zelfs het advies van het programma “Clean Fifteen” en “Dirty Dozen” van de Environmental Working Group. Hoewel dit een geweldige manier is om uw blootstelling aan chemisch beladen pesticiden te verminderen waarvan bekend is dat ze veel schadelijke bijwerkingen hebben, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze in wezen een rechtstreeks vergif zijn, speciaal ontworpen om ongedierte te doden, bestaat er nog een andere eenvoudige optie. Het gebruik van zuiveringszout om producten te wassen verwijdert effectief tot 96 procent van de pesticiden uit fruit en groenten.

Het onderzoek

Wetenschappers van de Universiteit van Massachusetts publiceerden een studie in het tijdschrift, Agricultural and Food Chemistry naar de effecten van zuiveringszout op gala-appels. De appels die in het onderzoek werden gebruikt, werden besproeid met twee soorten pesticiden: phosmet, een bekend insecticide en thiabendazol, dat een fungicide is. Nadat de pesticiden de tijd hadden gekregen om in de appelschillen te dringen, werden de appels gespoeld met drie verschillende vloeibare oplossingen: kraanwater, een verhouding van 1% bakpoeder tot 99% water en een algemeen gebruikte bleekoplossing.

Hoofdauteur, Dr. Lili He van de Universiteit van Massachusetts zei:

Residuen van bestrijdingsmiddelen kunnen op landbouwproducten achterblijven, waar ze bijdragen aan de totale opname van bestrijdingsmiddelen in de voeding. De bezorgdheid over mogelijke gevaren van pesticiden voor de voedselveiligheid en de menselijke gezondheid is toegenomen, en daarom is het wenselijk om deze residuen te verminderen.

Resultaten van het onderzoek

Na 12 minuten zacht schrobben was de bakpoeder-oplossing in staat om 80% van de thiabendazol te verwijderen en 15 minuten om 96% van de phosmet te verwijderen. Een type elektromagnetische kaarttechnologie werd gebruikt om het percentage pesticideresidu op het oppervlak en in de appels te bepalen.

Hoewel dit slechts één studie is, is er veel onderzoek verricht naar het gebruik van zuiveringszout om pesticiden uit groenten en fruit te verwijderen. Hoewel biologisch meestal het beste is, kan deze methode dus veilig en effectief worden gebruikt om uw producten te wassen en uw blootstelling aan schadelijke, vaak kankerverwekkende, chemische pesticiden te verminderen.

Volgens Dr. He heeft ‘Het gebruik van pesticiden in de landbouw geleid tot een verhoging van de productiviteit van de boerderij. Residuen van bestrijdingsmiddelen kunnen echter op landbouwproducten achterblijven, waar zij bijdragen aan de totale opname van bestrijdingsmiddelen in de voeding. De bezorgdheid over mogelijke gevaren van pesticiden voor de voedselveiligheid en de menselijke gezondheid is toegenomen, en daarom is het wenselijk om deze residuen te verminderen. ’De resultaten toonden aan dat de baking soda oplossing het meest effectief was in het verwijderen van thiabendazol en phosmet op en in appels. De standaard wasmethode na het oogsten met bleekoplossing en een wasbeurt van twee minuten werden deze pesticiden niet effectief verwijderd. ‘

Zoals de legendarische Jane Goodall ooit zei: “Hoe konden we ooit geloven dat het een goed idee was om ons voedsel met gif te verbouwen?”

Toenemende bezorgdheid over veelgebruikte bestrijdingsmiddelen, glyfosaat

Iets is me recentelijk opgevallen en schokte me een beetje. Ik doe mijn best om genetisch gemodificeerd voedsel (GGO’s) te vermijden, ongeacht of het innemen van GGO’s zelf veilig is of niet, persoonlijk vermijd ik ze omdat ik weet dat wanneer iets genetisch gemodificeerd is, het ook betekent dat het product meedogenloos met pesticiden is besproeid, en vaak is glyfosaat een van deze pesticiden. Maar glyfosaat wordt eigenlijk vaak gebruikt op honderd verschillende gewassen, ongeacht of ze genetisch gemodificeerd zijn of niet.

Probeer deze oplossing zelf

Zuiveringszout is niet alleen een prima basis om voor zoveel verschillende toepassingen te hebben, maar het is ook extreem kosteneffectief en verkrijgbaar bij vrijwel elke supermarkt. Volg de onderstaande instructies om de zuiveringszoutmethode te gebruiken,

Doe een paar theelepels bakpoeder in een kom met water
Voeg de te wassen producten toe aan de kom
Week de producten gedurende 15 minuten
Goed afspoelen met koud water
Genieten.

Soms gaat een beetje bewustzijn een lange weg, vergeet niet, kennis is macht!

Bronnen:

Collective Evolution

Previous Denkt u dat alle BPA-vrije producten veilig zijn? Niet zo snel, waarschuwen wetenschappers
Next Tien gezondheidsvoordelen van jodium

You might also like

Algemeen

Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

De eetregels van yogagoeroe Tara Stiles

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Luister niet naar uw arts

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! ZE WETEN