*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Versterking van uw immuunsysteem met gefermenteerd knoflook en honingelixer

Versterking van uw immuunsysteem met gefermenteerd knoflook en honingelixer

Als u geïnteresseerd bent in de gezondheidsbevorderende eigenschappen van gefermenteerd voedsel, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, hebben we het gemakkelijkste startrecept! Gefermenteerde honing is een van de gemakkelijkste gisten om te maken en heeft geweldige medicinale eigenschappen.

Vanwege het natuurlijke fermentatieproces krijgt je lichaam natuurlijke energie en een ongelooflijke immuunboost van gefermenteerd voedsel – vooral knoflook en honing. Maar hoe ondergaan honing en knoflook precies de gisting? Simpel gezegd, er zijn van nature voorkomende bacteriën aanwezig op knoflook die suikers omzetten in melkzuur. Dit zuur is een natuurlijk conserveermiddel en begint het Lacto-fermentatieproces. Lacto-gisting verhoogt en behoudt ook de gunstige vitamine- en enzymniveaus en de verteerbaarheid van gefermenteerd voedsel.

Waarom het goed voor je is

Eeuwenlang werd knoflook gebruikt om ziekten en kleine kwalen te genezen. Allicine, het actieve ingrediënt in knoflook, helpt spijsverterings- en ademhalingsproblemen, immuunproblemen en gewrichtsziekten.
Zowel knoflook als honing hebben sterke medicinale eigenschappen, dus het is zinvol om het te gebruiken als immuunversterker of als u verkoudheid of griep voelt.

Knoflook bevat vitamine C en B6, mangaan, selenium en andere antioxidanten zoals allicine. De allicine maakt knoflook een effectief antibioticum! In feite wordt de antibiotische activiteit in knoflook ook geholpen door de diallyldisulfide, diallyltrisulfide en ajoene (een stof die ontstaat wanneer allicine en diallyldisulfide worden gecombineerd). Preparaten van verse knoflook zijn effectief tegen zowel gram-negatieve als gram-positieve bacteriën. Het in zeer kleine mate verdunde sap van het kruid remt de bacteriegroei. Allicine is onstabiel, dus het wordt snel omgezet in andere zwavelhoudende verbindingen waarvan algemeen wordt aangenomen dat het knoflook zijn geneeskrachtige eigenschappen geeft.

Honing vecht ook tegen bacteriën zoals Pseudomonas aeruginosa en Staphylococcus aureus. Dit laatste is de meest voorkomende bacterie die wordt aangetroffen in de neus en neus van de mens. Ook moet honing zo rauw mogelijk zijn, en hoe donkerder hoe beter. Donkere honing bevat meer antioxidanten en is effectiever in het bestrijden van micro-organismen en bacteriën.

Het is zeer effectief als hoestonderdrukker en als verzachtend. Die laatste term betekent iets dat de keel en de voeringen van de luchtpijp en mond bedekt om de oppervlakken te kalmeren … een principe waarvoor hoestdruppels en zuigtabletten een primaire functie / doel hebben. Boekweithoning overtreft dextromethorphan (de primaire hoestonderdrukker die bijvoorbeeld in Robitussin wordt gevonden) in termen van hoestonderdrukking.

Gefermenteerd knoflook en honing elixer

Een gefermenteerd elixer met knoflook en honing kan helpen het immuunsysteem te stimuleren en vervelende verkoudheid of griep te bestrijden en tegelijkertijd een bacteriële infectie te voorkomen.

Om het te maken:

Wat je nodig hebt

Gesteriliseerde blikken pot en deksel
Knoflook – Welke maat pot je ook gebruikt, je wilt hem ongeveer ¾ vol met gepelde knoflook vullen.
Rauwe honing

Hoe het te maken

Vul de conservenpot ¾ vol met gepelde knoflook.
Bedek met rauwe honing.
Bedek het losjes met een deksel om de gassen te laten ontsnappen en plaats het op een donkere plaats.
Binnen enkele dagen verschijnen er bubbels. Dit is een goed teken omdat het gistingsproces begint. Draai de pot om de paar dagen ondersteboven om ervoor te zorgen dat alle stukjes knoflook bedekt zijn met honing.
Het sap van de knoflook creëert net genoeg vloeistof om te laten gisten. Hier is een tip: voor dit gistmiddel heb je geen luchtdichte container nodig omdat gassen zich continu zullen opbouwen. U wilt die gassen laten ontsnappen om een ​​grote drukopbouw te voorkomen. Losjes bedekken!
Het gistingsproces moet binnen 4 weken zijn voltooid. Volgens de schrijvers van Grow Forage Cook zal de honingknoflook ongeveer een maand fermenteren, maar je kunt het echt op elk moment eten. De smaak zal zich in de loop van de tijd blijven ontwikkelen, de knoflook zal zacht worden en de honing zal veel dunner worden. Het kan goed op een koele plaats moeten worden bewaard gedurende vele maanden, zo niet langer.

Hoe te gebruiken

Je kunt de knoflook op een cracker of een stuk brood eten of de honing toevoegen aan warm citroenwater. Het is vrij veelzijdig, dus speel ermee.
Je kunt het ook toevoegen aan je favoriete immuunversterkende thee. Ik hou ervan om het toe te voegen aan een losse theemix voor het koude en griepseizoen. Deze thee geeft een klap als het gaat om een ​​boost van het immuunsysteem en de smaak is ongelooflijk!
Je kunt zoveel honing en knoflook eten als je wilt. Als je echter liever met mate geniet van de dingen waar je van houdt, zoals ik, zijn ongeveer 1 – 2 teentjes knoflook per dag perfect (of 1 theelepel honing waarin de knoflook is gedrenkt). Soms wordt er meer toegevoegd als je deelneemt aan de tweede kop thee. De honingvloeistof kan ook goed gemengd met bruiswater. Op warmere dagen dat ik geen thee bij me heb, is mijn favoriete drankje koolzuurhoudend water, dus het is gemakkelijk om een ​​kleine hoeveelheid in een blikje of een fles te laten vallen.

Bronnen:

Ready Nutrition

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Onderzoekers ontdekken verborgen antibioticapotentieel van cannabis
Next Dodelijke waarschuwingssignalen voor een hartaanval die alle vrouwen moeten weten (video)

About author

You might also like