*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Vrienden beter dan morfine
mei 20, 2016 3987 Views

Vrienden beter dan morfine

Vrienden hebben is gezond.

Mensen met meer vrienden hebben een hogere pijngrens, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Oxford.

Katerina Johnson, een doctoraat studente aan de afdeling Experimentele Psychologie, bestudeerde of verschillen in onze neurobiologie kan helpen verklaren waren sommigen onder ons een groter sociaal netwerk hebben dan anderen.

Katerina Johnson was vooral geïnteresseerd in een chemische stof in de hersenen, endorfine genaamd.

Endorfines zijn deel van ons pijn en genot circuit, ze zijn de natuurlijke pijnstillers van ons lichaam en ze geven ons een gevoel van genot.

Eerdere studies suggereerden juist dat endorfines de sociale verbindingen tussen mens en dier bevorderden.

Een theorie, bekend als ‘de hersenen opioïde theorie van sociale hechting’ stelt dat sociale interacties leiden tot positieve emoties, wanneer endorfine bindt aan opioïde receptoren in de hersenen.

Dit zorgt voor het ‘goed gevoel’ gevoel dat we krijgen bij het zien van onze vrienden.

” Om deze theorie te testen, vertrouwden de onderzoekers op het feit dat endorfine een krachtige pijnstillende werking heeft, krachtiger dan morfine.”

Daarom gebruikten de onderzoekers de pijn grens om de endorfine activiteit in de hersenen te evalueren.

Indien de theorie klopt, zouden de mensen met een groter sociaal netwerk een hogere pijngrens hebben, en dit was ook hetgeen uit het onderzoek naar boven kwam.

Vriendschappen kunnen dus echt helpen om de pijn weg te nemen.

Johnson becommentarieerd: ‘Deze resultaten zijn ook interessant omdat recent onderzoek suggereert dat het endorfine systeem kan worden verstoord in psychische stoornissen zoals depressie.

Dit kan een deel van de reden zijn waarom depressieve mensen vaak last hebben van een gebrek aan plezier en waarom ze zich terugtrekken.

Er waren ook twee andere bevindingen van de nota.

Zowel fittere mensen en mensen met hogere gerapporteerde stress hadden de neiging om kleinere sociale netwerken te hebben.

Volgens Johnson kan het gewoon een kwestie van tijd zijn, mensen die meer bewegen spenderen misschien minder tijd aan de uitbouw van hun sociaal netwerk.

Echter, er kan een interessantere verklaring zijn,omdat zowel fysieke en sociale activiteiten het endorfine niveau bevorderen, gebruiken mensen misschien beweging om hun endorfine op peil te houden in plaats van te socialiseren?!

De conclusie wat stress betreft kan zijn dat mensen met grotere sociale netwerken, beter hun stress beheren.

Het kan ook zijn dat stress of de oorzaken ervan betekent dat mensen minder tijd hebben voor sociale activiteiten, waardoor hun netwerk krimpt.

Studies suggereren dat de hoeveelheid en de kwaliteit van onze sociale relaties invloed hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat het zelfs een bepalende factor kan zijn in onze levensduur.

Daarom is begrijpen hoe mensen hun sociale netwerken gebruiken en de mogelijke neurobiologische mechanismen die daarbij betrokken zijn, een belangrijk onderwerp van onderzoek.

Als soort zijn we geëvolueerd om te gedijen in een rijk sociaal milieu, maar in dit digitale tijdperk, kunnen tekortkomingen in onze sociale interacties een factor zijn die bijdragen aan de afnemende gezondheid van onze moderne samenleving.

Bron: Sciencedaily.com

Previous Als je 3 hele eieren per dag eet, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!
Next ZO PEL JE MAKKELIJK TOMATEN EN PERZIKEN

You might also like

Algemeen

Gezonde mensen testen is stom

Het dwangmatig testen en in quarantaine plaatsen van gezonde sporters is nog dommer. Het is de laatste week van het Europees Kampioenschap Handbal Heren 2022, dit jaar gehouden in Slowakije

Algemeen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen. We noemen enkele voorbeelden.

Algemeen

Dit Chinese product zit in elke snee brood die jij eet.. Dit is echt bizar.. Bah!

Je hoort wel vaker van die rare geruchten over producten die rare voedingsstoffen bevatten. Zo ging altijd het gerucht dat er mensenhaar in brood zou zitten. Echte onzin als je