*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit
juni 6, 2020 1197 Views

Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit

Metabool syndroom is een levensstijlgerelateerde ziekte die een enorme negatieve impact heeft op ons gezondheidszorgsysteem en individuen. Maar er wordt zelden over gesproken. In feite draagt ​​deze aandoening volgens de WHO enorm bij tot 70% van de sterfgevallen wereldwijd.

Eenvoudig gezegd is het metabool syndroom de prevalentie van een combinatie van aan levensstijl gerelateerde ziekten. U weet of het u beïnvloedt als u ten minste drie van de volgende zaken heeft: een grote tailleomvang (40 ″ bij mannen, 35 ″ bij vrouwen), hoger dan 150 mg / dL bij triglyceriden, laag HDL-cholesterol (lager dan 40 mg / dL bij mannen en 50 mg / dL bij vrouwen), bloeddruk hoger dan 130 / 85 mm Hg, of een nuchtere bloedsuikerspiegel van meer dan 100 mg / DL. Natuurlijk is het nemen van bloeddruk- of cholesterolmedicatie ook een indicatie van problemen met het metabool syndroom.

Laten we niet vergeten hoe chronische ziekten zoals diabetes type 2, obesitas en cardiovasculaire problemen elkaar aanvullen. Als je er eenmaal last van hebt, kunnen de anderen zich gemakkelijk ontwikkelen. De waarheid is dat 40% van de Amerikaanse bevolking lijdt aan het metabool syndroom.

Als u slechts een van deze risicofactoren heeft, moet het aanpassen van uw levensstijl een prioriteit worden. En te midden van de COVID-19-crisis onthult kwantitatief onderzoek in China en de VS onthutsend bewijs waarom het metabool syndroom nu gevaarlijker is dan ooit.

Statistieken onthullen deze COVID-19-gevoeligheidsrisicofactoren

In onderzoek in een vroeg stadium uit Wuhan, China, had bijna 50% van de gevallen een onderliggende aandoening die verband hield met het syndroom. 20% van de gevallen had diabetes type 2, 15% met hypertensie en 15% van de gevallen had cardiovasculaire problemen. Terwijl het epicentrum naar de VS verhuisde, gingen dezelfde trends door.

Van 12 februari tot 28 maart bleek uit statistisch onderzoek dat één op de drie gehospitaliseerde gevallen ten minste één risicofactor voor het metabool syndroom had. Maar liefst 11% van de gevallen had diabetes type 2. Van 1 maart tot 6 april had 40% van de ziekenhuisopnames diabetes of ongecontroleerde bloedsuikerspiegel bij opname. Bovendien heeft 85% van de mensen met diabetes type 2 ook overgewicht of obesitas.

Het sterke verband tussen in het ziekenhuis opgenomen gevallen van COVID-19 en het metabool syndroom is niet te ontkennen!

Onderzoek toont aan dat body mass index (BMI) in gehospitaliseerde gevallen een van de belangrijkste voorspellers is van COVID-19-gevallen. In feite is een BMI van meer dan 40 kg / m2 de hoogste voorspeller van in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-risicofactoren alleen achter de leeftijd. Helaas blijven de meeste mensen niet op de hoogte van deze cruciale informatie.

Metabool syndroom vermindert uw overlevingskansen drastisch

Het onderzoek is heel duidelijk: uw risico op vroegtijdig overlijden is veel groter met de onderliggende gezondheidsproblemen die verband houden met het metabool syndroom. In het onderzoek van februari en maart had 78% van de ICU-opnames een van de risicofactoren, en maar liefst 94% van de sterfgevallen had ten minste een van deze onderliggende gezondheidsproblemen.

In de studie van maart en april waren de sterftecijfers vier keer zo groot bij mensen met diabetes. Bijna 29% van de gehospitaliseerde gevallen van mensen met diabetes leidde tot de dood, vergeleken met slechts een sterftecijfer van 6% bij mensen zonder diabetes.

Zwaarlijvige mensen zijn gevoeliger voor aandoeningen van de luchtwegen zoals longontsteking. Dus dit onderzoek van academische ziekenhuizen is geen verrassing.

In de meeste gevallen zijn diabetes type 2, cardiovasculaire problemen en obesitas levensstijlgerelateerde ziekten. Om uw kansen op het metabool syndroom en de mogelijkheid van een ernstige COVID-19-ziekte te verkleinen, moet u vandaag dringend actie ondernemen voor uw gezondheid.

Verlaag uw kansen op ernstige ziekten door deze acties vandaag te ondernemen

Gelukkig is het volledig in jouw handen om je kansen te verkleinen of het metabool syndroom te behandelen. Om het risico op hart- en vaatziekten, gerelateerde symptomen of diabetes type 2 te minimaliseren; het wordt aanbevolen dat u een levensstijl opbouwt met deze gezonde gewoonten.

Verhoog de dagelijkse beweging: de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) bevelen aan dat u elke dag 30 minuten matige intensiteitsbeweging krijgt, of 150 minuten per week.

Verminder de inname van gifstoffen: suiker, alcohol en bewerkte voedingsmiddelen moeten worden geëlimineerd of beperkt. Voedsel in zijn natuurlijke staat is het beste. Eet meer biologische groenten, fruit en lokale (chemicaliënvrije) dierlijke producten.

Ondersteun uw natuurlijke ontgiftingssysteem: in tegenstelling tot het cardiovasculaire systeem heeft het lymfestelsel geen kloppend hart om het transport van gifstoffen uit uw lichaam te vergemakkelijken. Je moet elke dag bewegen en minstens acht glazen water drinken om het ongewenste vuil te verwijderen.

Hoewel het duidelijk is dat het metabool syndroom, obesitas en diabetes de sterfte en de waarschijnlijkheid van opname op de IC bepalen, kun je jezelf helpen wapenen tegen de ernst van COVID-19. Regelmatige beweging en uitgebalanceerde voedsel- en hydratatiekeuzes helpen je om minder vatbaar te worden, en niet alleen te overleven, maar ook te gedijen!

Bronnen:

Previous Groene munt biedt volgens nieuw onderzoek cognitieve voordelen voor zowel jonge als oudere volwassenen
Next Onder-onderzochte planten uit de mirtefamilie blijken antibacteriële activiteit te hebben

You might also like

Natuurlijk genezen

Hier leest u hoe u uw dopaminegehalte op natuurlijke wijze kunt verhogen

Als het gaat om de chemische boodschappers van de hersenen (neurotransmitters), is niets te vergelijken met dopamine. Een neurotransmitter die de plezier- en beloningscentra van de hersenen activeert, dopamine speelt

Natuurlijk genezen

Ze legt iedere nacht een teentje knoflook onder haar kussen om deze reden!

Je weet vast wel dat knoflook ontzettend gezond is… Het bevat een hoge dosering allicine en dit stofje doet wonderen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarnaast is knoflook rijk

Natuurlijk genezen

Last van ongewenst gezichtshaar? Probeer dit mengsel eens!

Ongewenst gezichtshaar kan je zelfvertrouwen flink omlaag brengen. Elke keer wanneer je denkt dat het is verdwenen, komen de haartjes weer terug. Het is natuurlijk een optie om allerlei dure