*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Groene munt biedt volgens nieuw onderzoek cognitieve voordelen voor zowel jonge als oudere volwassenen
juni 6, 2020 2380 Views

Groene munt biedt volgens nieuw onderzoek cognitieve voordelen voor zowel jonge als oudere volwassenen

Groene munt, ook bekend als tuinmunt, is een muntsoort die erg lijkt op pepermunt, hoewel het zijn eigen unieke smaak heeft. De aangenaam zoete smaak maakt het een populaire smaakstof voor kauwgom, tandpasta, snoep en mondwater.

De krachtige tuinmunt wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan geneesmiddelen te maken en groene muntolie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Naast veel gezondheidsgebruik, is het ook onderzocht op de voordelen voor de hersenen.

In het verleden zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen dat routinematige suppletie met extracten van tuinmunt de cognitieve prestaties verbeterde bij oudere volwassenen die al ouderdomsgerelateerde geheugenproblemen hadden. Uit recenter onderzoek is echter gebleken dat het ook voor jongvolwassenen cognitieve voordelen biedt.

Hoe groene munt helpt om een ​​gezonde hersenfunctie te ondersteunen

Aangezien studies eerder de effectiviteit van groene munt bewezen voor mensen tussen de 50 en 70 jaar met leeftijdsgerelateerde geheugenproblemen, veronderstelden wetenschappers dat regelmatige suppletie met tuinmunt ook cognitieve prestatievoordelen zou opleveren voor actieve, jongere individuen. Er werden uitgebreide cognitieve tests uitgevoerd om de deelnemers aan het onderzoek te evalueren voordat het begon.

Sommige van de deelnemers aan de studie kregen 900 mg tuinmunt-extract en anderen kregen een placebo. Cognitieve tests werden opnieuw uitgevoerd op dagen 7, 30 en 90 nadat de suppletie was begonnen.

Degenen die het groene munt-extract gebruikten, hadden aanzienlijke cognitieve verbeteringen, vooral bij langdurige aandacht. Dit was de eerste keer dat verbeterde aandacht werd gezien bij een groep gezonde, jonge individuen die groene munt extract gebruikten, en het toont de krachtige cognitieve voordelen die groene munt biedt aan jong en oud.

Van groene munt is ook bewezen dat het in eerdere studies een verscheidenheid aan cognitieve voordelen biedt. Sommige onderzoeken tonen aan dat het een effectievere stimulans is dan koffie en een betrouwbaardere energieboost geeft, samen met verbeteringen in concentratie, geheugen en algehele hersengezondheid. Bij oudere volwassenen is bewezen dat het de aandachtsspanne, concentratie en algehele hersenfunctie verbetert.

Voorbij de hersenen: hoe ondersteunt deze tuinmunt een optimale gezondheid?

Naast de nieuwe en eerder ontdekte voordelen van groene munt voor de hersengezondheid, biedt dit kruid verschillende gezondheidsvoordelen waardoor het de moeite waard is om regelmatig te consumeren. Slechts een paar voordelen voor de gezondheid van groene munt zijn:

Bevordert de genezing van spijsverteringsproblemen: helpt symptomen van misselijkheid, indigestie, gas en braken te verlichten.
Boordevol antioxidanten: De hoge concentratie aan antioxidanten in groene munt maakt het effectief om het risico op chronische gezondheidsproblemen te verminderen.
Verlaagt het risico op infecties: groene munt doet meer dan de adem opfrissen – het heeft ook antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. Dit betekent dat het bacteriën kan doden en infecties kan helpen voorkomen.
Positief bloedsuikereffect: sommige onderzoeken hebben veelbelovend aangetoond in het vermogen van groene munt om de bloedglucose te verlagen.
Verminder stress in uw leven: groene muntthee wordt vaak gebruikt om angst te kalmeren en het risico op slapeloosheid te verminderen.
Verlicht gewrichtsongemak: aangezien het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, hebben studies aangetoond dat essentiële oliën gemaakt van groene munt helpen om het ongemak dat gepaard gaat met artritis te verminderen.

Om van de hersenen en de algehele gezondheidsvoordelen van groene munt te genieten, is het gemakkelijk om dit kruid in uw dieet op te nemen. Tuinmuntthee is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om van dit kruid te genieten. Daarnaast zijn er extracten van tuinmunt en kruidensupplementen beschikbaar om u te helpen van de voordelen te genieten, als u geen thee wilt drinken.

Bronnen:

Previous 5 Natuurlijke antiseptische planten die je kunt gebruiken om wonden te behandelen
Next Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit

You might also like

Gezonde Recepten

Dit oude gember- en knoflooksoep recept bestrijdt griep, verkoudheid, overtollig slijm en infecties van de sinussen

Het is weer die tijd van het jaar. De winter en kou zijn er weer, wat betekent dat de griep stijgende is. Met de koude lucht die kiemen verspreidt en

Natuurlijk genezen

Wereldprimeur: orang-oetans maken hun eigen medicijnen. Is de mens wel zo slim als hij denkt?

Orang-oetans beschikken over kennis van medicijnen die mensen niet hebben. Dit is gebleken uit onderzoek waarbij is vastgelegd hoe de mensapen planten gebruiken tegen pijn in de ledematen. De wetenschappers

Natuurlijk genezen

Dit kun je verwachten als je elke dag 2 eieren eet. Nummer 3 had ik nooit verwacht!

Eieren zijn een extreem veelzijdige voedingsbron. Ze bevatten bijna alles wat je nodig hebt om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Gekookt, gefrituurd of in een smoothie,