Groene munt biedt volgens nieuw onderzoek cognitieve voordelen voor zowel jonge als oudere volwassenen
juni 6, 2020 2743 Views

Groene munt biedt volgens nieuw onderzoek cognitieve voordelen voor zowel jonge als oudere volwassenen

Luister naar dit artikel

Groene munt, ook bekend als tuinmunt, is een muntsoort die erg lijkt op pepermunt, hoewel het zijn eigen unieke smaak heeft. De aangenaam zoete smaak maakt het een populaire smaakstof voor kauwgom, tandpasta, snoep en mondwater.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De krachtige tuinmunt wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan geneesmiddelen te maken en groene muntolie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Naast veel gezondheidsgebruik, is het ook onderzocht op de voordelen voor de hersenen.

In het verleden zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen dat routinematige suppletie met extracten van tuinmunt de cognitieve prestaties verbeterde bij oudere volwassenen die al ouderdomsgerelateerde geheugenproblemen hadden. Uit recenter onderzoek is echter gebleken dat het ook voor jongvolwassenen cognitieve voordelen biedt.

Hoe groene munt helpt om een ​​gezonde hersenfunctie te ondersteunen

Aangezien studies eerder de effectiviteit van groene munt bewezen voor mensen tussen de 50 en 70 jaar met leeftijdsgerelateerde geheugenproblemen, veronderstelden wetenschappers dat regelmatige suppletie met tuinmunt ook cognitieve prestatievoordelen zou opleveren voor actieve, jongere individuen. Er werden uitgebreide cognitieve tests uitgevoerd om de deelnemers aan het onderzoek te evalueren voordat het begon.

Sommige van de deelnemers aan de studie kregen 900 mg tuinmunt-extract en anderen kregen een placebo. Cognitieve tests werden opnieuw uitgevoerd op dagen 7, 30 en 90 nadat de suppletie was begonnen.

Degenen die het groene munt-extract gebruikten, hadden aanzienlijke cognitieve verbeteringen, vooral bij langdurige aandacht. Dit was de eerste keer dat verbeterde aandacht werd gezien bij een groep gezonde, jonge individuen die groene munt extract gebruikten, en het toont de krachtige cognitieve voordelen die groene munt biedt aan jong en oud.

Van groene munt is ook bewezen dat het in eerdere studies een verscheidenheid aan cognitieve voordelen biedt. Sommige onderzoeken tonen aan dat het een effectievere stimulans is dan koffie en een betrouwbaardere energieboost geeft, samen met verbeteringen in concentratie, geheugen en algehele hersengezondheid. Bij oudere volwassenen is bewezen dat het de aandachtsspanne, concentratie en algehele hersenfunctie verbetert.

Voorbij de hersenen: hoe ondersteunt deze tuinmunt een optimale gezondheid?

Naast de nieuwe en eerder ontdekte voordelen van groene munt voor de hersengezondheid, biedt dit kruid verschillende gezondheidsvoordelen waardoor het de moeite waard is om regelmatig te consumeren. Slechts een paar voordelen voor de gezondheid van groene munt zijn:

Bevordert de genezing van spijsverteringsproblemen: helpt symptomen van misselijkheid, indigestie, gas en braken te verlichten.
Boordevol antioxidanten: De hoge concentratie aan antioxidanten in groene munt maakt het effectief om het risico op chronische gezondheidsproblemen te verminderen.
Verlaagt het risico op infecties: groene munt doet meer dan de adem opfrissen – het heeft ook antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. Dit betekent dat het bacteriën kan doden en infecties kan helpen voorkomen.
Positief bloedsuikereffect: sommige onderzoeken hebben veelbelovend aangetoond in het vermogen van groene munt om de bloedglucose te verlagen.
Verminder stress in uw leven: groene muntthee wordt vaak gebruikt om angst te kalmeren en het risico op slapeloosheid te verminderen.
Verlicht gewrichtsongemak: aangezien het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, hebben studies aangetoond dat essentiële oliën gemaakt van groene munt helpen om het ongemak dat gepaard gaat met artritis te verminderen.

Om van de hersenen en de algehele gezondheidsvoordelen van groene munt te genieten, is het gemakkelijk om dit kruid in uw dieet op te nemen. Tuinmuntthee is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om van dit kruid te genieten. Daarnaast zijn er extracten van tuinmunt en kruidensupplementen beschikbaar om u te helpen van de voordelen te genieten, als u geen thee wilt drinken.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 5 Natuurlijke antiseptische planten die je kunt gebruiken om wonden te behandelen
Next Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit

You might also like

Natuurlijk genezen

6 geneeskrachtige eigenschappen van hibiscus

Luister naar dit artikel Hibiscus, in de vorm van een heerlijke thee en als oeroude medicinale therapie gewonnen uit verschillende delen van de plant, is een krachtige booster voor je

Natuurlijk genezen

34 Medische Studies die bewijzen: Cannabis Geneest Kanker

Luister naar dit artikel Er is nog steeds veel verwarring in het hele land over of al dan niet marihuana effectief is voor kankerpatiënten. De kans is groot dat je

Natuurlijk genezen

Kurkuma voor je gezondheid: GOLDEN MILK

Luister naar dit artikel Kurkuma is heel heilzaam voor de gezondheid. Deze Golden Mylk is een heerlijk en warm geel winters wonderdrankje. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige