*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Onder-onderzochte planten uit de mirtefamilie blijken antibacteriële activiteit te hebben
juni 7, 2020 806 Views

Onder-onderzochte planten uit de mirtefamilie blijken antibacteriële activiteit te hebben

Antimicrobiële resistentie (AMR) blijft een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid. Aangezien microbiële pathogenen nieuwe resistentiemechanismen ontwikkelen, worden veelvoorkomende infectieziekten moeilijk te behandelen. Als gevolg hiervan worden ze ook gevaarlijker.

Zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat in 2014 bijna een half miljoen mensen stierven aan tuberculose, veroorzaakt door een multiresistente bacterie. Het bureau stelt ook dat AMR de strijd tegen hiv en malaria begint te compliceren.

Hoewel nieuwe en effectieve antimicrobiële stoffen moeilijk te ontwikkelen zijn, hebben wetenschappers planten aangewezen als potentiële nieuwe bronnen. Studies tonen aan dat extracten van bepaalde planten sterke antimicrobiële eigenschappen hebben, die ook nuttig zouden kunnen zijn tegen antimicrobiële resistente pathogenen.

In een recent onderzoek onderzochten onderzoekers uit Zuid-Afrika en Tanzania de antimicrobiële werkzaamheid en cytotoxiciteit van enkele onderbelichte planten die endemisch zijn voor Zuid-Afrika. Deze planten behoren tot de Myrtaceae of mirte-familie, een grote familie van vruchtdragende planten met een breed scala aan farmacologische eigenschappen, waaronder antimicrobiële activiteiten. De onderzoekers rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in BMC Complementary and Alternative Medicine.

Syzygium- en Eugenia-soorten zijn veelbelovend als natuurlijke antimicrobiële middelen

Voor hun onderzoek selecteerden de onderzoekers eerst negen lokale planten die behoren tot de geslachten Syzygium (vier planten) en Eugenia (vijf planten). Om het antimicrobiële potentieel van de planten te testen, verkregen ze van elk ruw extract van bladeren met aceton als extractiemiddel.

De onderzoekers testten vervolgens de antimicrobiële activiteiten van de extracten tegen zes veelvoorkomende nosocomiale pathogenen: de Gram-positieve bacteriën Bacillus cereus, Enterococcus faecalis en Staphylococcus aureus, en de Gram-negatieve bacteriën Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa en Salmonella Typhimurium. Deze microben werden door de WHO geïdentificeerd als ziekteverwekkers met de hoogste resistentie tegen de meeste bestaande antibiotica in 2017.

De onderzoekers bepaalden ook het aantal antimicrobiële stoffen dat in elk extract aanwezig was met behulp van bioautografie en maten hun cytotoxiciteit tegen verocellen – een niercellijn die veel wordt gebruikt voor celbiologisch onderzoek. Bovendien berekenden ze de totale antibacteriële activiteit (TAA, ml / g) en selectiviteitsindex (LC50 / MIC) van de extracten en bepaalden ze hun anti-biofilm-activiteit.

De onderzoekers rapporteerden dat Syzygium legatii (bergwaterhout), S. masukuense (nu S. chimanimaniense) en Syzygium-soorten A (een niet-geïdentificeerde soort) het meest effectief waren tegen Gram-negatieve en Gram-positieve bacteriën, met minimale remmende concentraties (MIC) variërend van 0,04-0,08 mg / ml.

E. erythrophylla (grootbladige mirte) had daarentegen de beste MIC (0,02 mg / ml) tegen B. cereus.

De onderzoekers merkten ook op dat de meeste extracten relatief lage cytotoxiciteit (LC50?>? 20? Mcg / ml) vertoonden voor verocellen en redelijke selectiviteitsindexen. Dit betekende dat de daarin aanwezige verbindingen geen schade toebrachten aan gezonde cellen. Alleen S. masukuense, Syzygium species A en E. natalitia (dune mirte) vertoonden matige cytotoxiciteit.

Bovendien verminderden alle extracten de vorming van biofilm, maar vertoonden ze een variërend potentieel als het ging om het vernietigen van voorgevormde biofilms. Biofilm is een complexe matrix van gemeenschappen gevormd door micro-organismen wanneer ze zich hechten aan een oppervlak. Dit is een van de resistentiemechanismen die worden gebruikt door microbiële pathogenen, waardoor ze kunnen blijven bestaan, zelfs in aanwezigheid van antimicrobiële middelen.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat bepaalde Zuid-Afrikaanse planten geweldige bronnen zijn van antimicrobiële stoffen, die kunnen worden gebruikt om AMR en nosocomiale infecties te bestrijden.

Gewone kruiden en specerijen met antimicrobiële eigenschappen

Planten worden sinds de prehistorie voor medicinale doeleinden gebruikt. Zo’n 60.000 jaar geleden zouden neanderthalers uit het huidige Irak stokroos hebben gebruikt voor genezing. De oude Chinezen schreven boekdelen over geneeskrachtige planten en legden hun verschillende medicinale toepassingen vast.

Tegenwoordig is het algemeen bekend dat planten verbindingen produceren die secundaire metabolieten worden genoemd en die verantwoordelijk zijn voor hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze chemicaliën, ingedeeld in tannines, terpenoïden, alkaloïden en flavonoïden, hebben bewezen krachtige antidiabetische, bloeddrukverlagende, kankerbestrijdende en antimicrobiële middelen te zijn.

Antimicrobiële plantenstoffen zijn te vinden in veel gangbare culinaire planten. Hier zijn enkele kruiden en specerijen die bekend staan ​​om hun antimicrobiële eigenschappen:

Kruidnagel
Kaneel
Nootmuskaat
Oregano
Ui
Knoflook
Anijs
Sassafras
Noni
Wintergroen
Gember

Er zijn tal van eetbare en niet-eetbare planten die je kunt gebruiken om bacteriële, schimmel- en zelfs parasitaire infecties te bestrijden.

Bronnen:

Previous Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit
Next Het eten van appels en ander voedsel dat rijk is aan flavonoïden verlaagt het risico op kanker en hartaandoeningen, constateren onderzoekers

You might also like

Natuurlijk genezen

“Hoe ik kanker zonder chemotherapie versloeg”

Gloria Mattioni voelde zich rond juni 2011 niet zichzelf. Ze was erg moe, had constant hoofdpijn en voelde zich futloos. Na een bezoek aan het ziekenhuis kreeg ze de diagnose

Natuurlijk genezen

Verwijder ouderdomsvlekken met DIT!

Levervlekken of ouderdomsvlekken zijn egale bruine of zwarte vlekken. Deze vlekken kunnen op veel verschillende plaatsen verschijnen. Zoals De hals, schouders, gezicht handen en nog meer plekken die worden blootgesteld

Natuurlijk genezen

Deze Angst bestrijdende Olie stelt je hersenen af om beter met stress om te gaan

Vetiver olie is een populaire remedie in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië en West-Afrika. Het is al duizenden jaren in gebruik en onderzoek heeft aangetoond dat de bladeren en wortels grote voordelen bieden.