*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Wetenschappers spelen onderwatergeluiden om dode koraalriffen weer tot leven te brengen

Wetenschappers spelen onderwatergeluiden om dode koraalriffen weer tot leven te brengen

Al jaren wordt het Great Barrier Reef voor de kust van Australië – de grootste levende structuur op de hele planeet – geconfronteerd met een langzame dood, met enorme hoeveelheden koralen die gewoon afsterven, terwijl de rest van het eens schitterende koraal verandert in gebleekte, levenloze materie.

Maar nu hebben wetenschappers een ingenieuze manier ontdekt om het leven in de dode stukken van het Great Barrier Reef te herstellen: door de omgevingsgeluiden van de natuur via luidsprekers te bespelen om vissen naar het gebied te lokken. De vis zou dan helpen om het rif op te ruimen, waardoor er verse koralen kunnen groeien die nodig zijn om de ecosystemen van het rif te herstellen.

Wetenschappers waren al lang bezorgd over de dodelijke stilte rondom beschadigde koraalriffen, die ooit wemelde van het geluid van gezond zeeleven, waardoor een soort oceanisch orkest van geluiden van vissen, garnalen en verschillende andere rifbewoners werd gecreëerd. Maar zonder het geluid van dergelijk verkeer, vermijden veel vissen eenvoudig de dode zones.

Daarom heeft een team van onderzoekers onder leiding van mariene biologen van de Universiteit van Exeter een systeem van onderzeese luidsprekers opgezet om opnames van gezonde riffen te spelen in een poging de aandacht van vissen te trekken voor de dode koraalplekken rond Lizard Island op het Great Barrier Reef.

De resultaten, die werden gepubliceerd in het peer-reviewed wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications, waren verbluffend.

Volgens een persbericht op vrijdag van de Universiteit van Exeter:

“De studie wees uit dat het uitzenden van gezond rifgeluid het totale aantal vissen dat op experimentele plekken van rifhabitat arriveerde, verdubbelde, en het aantal aanwezige soorten met 50 procent verhoogde.”

Hoofdauteur van de studie, marien bioloog Tim Gordon, zei:

“Vissen zijn cruciaal voor het functioneren van koraalriffen als gezonde ecosystemen … Het stimuleren van vispopulaties op deze manier kan helpen om natuurlijke herstelprocessen op gang te brengen en de schade op te vangen die we op veel koraalriffen over de hele wereld zien.”

Steve Simpson, een collega-mariene bioloog aan de Universiteit van Exeter en co-auteur van de studie, voegde toe:

“Gezonde koraalriffen zijn opmerkelijk lawaaierige plaatsen – het geknetter van brekende garnalen en het gieren en gegrom van vissen vormen samen een oogverblindend biologisch geluidslandschap. Jonge vissen komen op deze geluiden thuis als ze op zoek zijn naar een plek om zich te vestigen.

Riffen worden spookachtig stil wanneer ze worden aangetast, omdat de garnalen en vissen verdwijnen, maar door luidsprekers te gebruiken om dit verloren geluidslandschap te herstellen, kunnen we jonge vissen weer terug aantrekken.

Het luidspreker-experiment, dat ongeveer zes weken duurde, zou nog een hulpmiddel kunnen zijn in de voortdurende strijd om de stervende koraalriffen van de wereld te herstellen en te beschermen.

Door het uitzenden van gezonde rifgeluiden hoeven de dode plekken echter niet op wonderbaarlijke wijze weer tot leven te komen. Voortdurende restauratie-inspanningen en maatregelen om de klimaatverandering te verminderen of te stoppen, blijven cruciaal voor het redden van het Great Barrier Reef.

Andy Radford, een co-auteur van de Universiteit van Bristol, merkte op:

“Akoestische verrijking is een veelbelovende techniek voor beheer op lokale basis.

In combinatie met habitatherstel en andere instandhoudingsmaatregelen, kan het op deze manier herbouwen van visgemeenschappen het herstel van ecosystemen versnellen.

We moeten echter nog een groot aantal andere bedreigingen aanpakken, waaronder klimaatverandering, overbevissing en watervervuiling om deze kwetsbare ecosystemen te beschermen. ”

Bronnen:

TheMindUnleashed.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 10 kruiden die het hele jaar door in water kunnen worden gekweekt
Next Gezond en lekker: cacaoboter is een voedingsstofrijke manier om uw onbedwingbare trek in chocolade te stillen

About author

You might also like

Algemeen

Moedermelk is Supermelk aldus deskundigen

Onlangs bij een programma over Yolante Cabaue en haar door beroemd voetballer Wesley Sneijder verwekte babyzoon Xess Xava werd door een deskundige geroepen: “Hup, de tiet erin”. En eigenlijk is

Algemeen

Hij vouwt bakpapier over de kraan heen. De reden? Dit heb ik nog nooit gezien!

Bakpapier bestaat uit een laag papier dat is voorzien van een laag paraffine of ander materiaal dat zeer resistent is tegen hoge temperaturen. Hierdoor is het dus geschikt voor de

Algemeen

Een niet schoongemaakt waterflesje is net zo smerig als je wc-bril

Hoe kan een waterflesje nu vies worden als je er alleen maar water in doet, zou je denken. Helaas gaat die vlieger niet op. Drinken uit een nagevuld flesje water