Zeg nee tegen rauwe vis: het eten van rauwe of onvoldoende verhitte vis kan consumenten blootstellen aan antibioticaresistente superbacteriën

Zeg nee tegen rauwe vis: het eten van rauwe of onvoldoende verhitte vis kan consumenten blootstellen aan antibioticaresistente superbacteriën

Luister naar dit artikel

Rauwe of onvoldoende verhitte vis kan leiden tot infecties veroorzaakt door antibioticaresistente bacteriën of superbacteriën, suggereert een studie gepubliceerd in Aquatic Mammals.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers veegden dolfijnen af ​​en ontdekten een toename van de antibioticaresistentie onder bacterie-isolaten. Hoewel dolfijnen zelden worden gegeten, zijn ze een goede indicator van de rest van het leven op zee dat als voedsel eindigt.

“In 2009 rapporteerden we een hoge prevalentie van antibioticaresistentie bij wilde dolfijnen, wat onverwacht was. Sindsdien hebben we veranderingen in de loop van de tijd gevolgd en hebben we een significante toename in antibioticaresistentie gevonden in isolaten van deze dieren, ”zei Adam H. Schaefer, de hoofdauteur van de studie.

De antibioticaresistentie onder ziekteverwekkers neemt toe

Antibioticaresistentie is momenteel een van de grootste problemen in de medische gemeenschap. De toenemende resistentie van ziekteverwekkers tegen antibiotica brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee – de kans op een succesvolle behandeling van infecties veroorzaakt door veel voorkomende ziekteverwekkers neemt af. In de Verenigde Staten worden bijvoorbeeld jaarlijks ten minste 2,8 miljoen mensen geïnfecteerd met superbacteriën, terwijl 35.000 als gevolg daarvan overlijden.

Eens beperkt tot gezondheidszorgomgevingen, komt het steeds vaker voor op andere plaatsen, waaronder mariene omgevingen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de langetermijntrends in antibioticaresistentie bij pathogenen die worden aangetroffen in populaties in het wild.

In de studie hebben onderzoekers van 2003 tot 2015 171 tuimelaars uit de Indian River Lagoon gehaald. Ze isoleerden in totaal 733 ziekteverwekkers van de dolfijnen, waarvan er vele een rol spelen bij de menselijke gezondheid.

De resultaten toonden aan dat de algehele prevalentie van resistentie tegen ten minste één antibioticum voor de 733 isolaten 88,2 procent bedroeg. De prevalentie van resistentie was het hoogst tegen erytromycine met 91,6 procent, gevolgd door ampicilline met 77,3 procent en cefalothine met 61,7 procent.

Bovendien is de resistentie tegen ciprofloxacine onder E. coli-isolaten meer dan verdubbeld tussen de bemonsteringsperioden. Ciprofloxacine is een antibioticum dat wordt gebruikt om infecties zoals longontsteking, gonorroe en buiktyfus te behandelen.

De onderzoekers zeiden dat de trends die in hun onderzoek werden gezien, rapporten weerspiegelen van instellingen voor menselijke gezondheidszorg. Ze merkten verder op dat de superbug-isolaten van dolfijnen afkomstig waren van een bron waar regelmatig antibiotica worden gebruikt. Menselijke activiteiten of lozingen uit terrestrische bronnen hebben mogelijk bijgedragen aan de verspreiding in mariene omgevingen.

Bescherm uzelf tegen superbacteriën

Superbugs zijn zeer gevaarlijk gezien hun immuniteit tegen bepaalde antibiotica. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u kunt voorkomen dat u antibiotica-resistente bacteriën krijgt.

Een effectieve manier is om voedsel op de juiste manier te bereiden en te koken. Superbugs kunnen zich via voedsel naar mensen verspreiden. Zo kan het adequaat koken van dierlijk vlees, zoals vis en gevogelte, overdracht helpen voorkomen. Rauw voedsel zoals sashimi en sushi kan op zijn beurt het beste worden vermeden.

Verder is het belangrijk om verstandig voedingsmiddelen uit de supermarkt te kiezen. Vleesverontreiniging vindt plaats tijdens het slachten en verwerken. Bovendien gebruiken pluimveehouders antibiotica als groeibevorderaars, wat de ontwikkeling van bacteriële resistentie stimuleert. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vond bijvoorbeeld medicijnresistente bacteriële besmetting in 81 procent van de gemalen kalkoen, 69 procent van de karbonades, 55 procent van het rundergehakt en 39 procent van de kip die in supermarkten werd bemonsterd.

Gelukkig zijn er enkele supermarkten die gecertificeerd biologisch, antibioticavrij vlees aanbieden met een label van het ministerie van landbouw. Ze zijn te vinden op vlees, gevogelte, eieren en zuivelproducten.

Bij het hanteren van deze voedingsmiddelen is het echter aan te raden de handen voor en na te wassen. Superbugs kunnen zich verspreiden onder onreine omstandigheden. Hoewel het misschien moeilijk is om dergelijke plaatsen en objecten volledig te vermijden, kan het wassen van de handen het risico op het oplopen van superbacteriën helpen verminderen.

Bovendien is het belangrijk om te stoppen met het misbruik van antibiotica – een van de belangrijkste redenen waarom bacteriën resistentie ontwikkelen. Sommige gevallen van misbruik zijn wanneer mensen overgebleven antibiotica nemen van een eerdere ziekte of wanneer mensen recepten gebruiken die voor iemand anders zijn bedoeld.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kan een persoon het risico op besmetting met moeilijk te elimineren micro-organismen verminderen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Waarom je nu kannen met kruidenthee moet maken (giet het in een wijnglas)
Next Tarwe en laaggras kunnen giftige metalen uit verontreinigde grond halen

You might also like

Algemeen

SCHOKKEND: Hij was een enorme sushi-liefhebber, totdat hij eindige met wormen in zijn lijf!

Luister naar dit artikel Sushi is nog steeds populair. Wij op de redactie kunnen ook zo enorm uitkijken naar een handroll met zalm een of een stukje tonijn sashimi. Helaas

Algemeen

genoeg goedkopere alternatieven voorsuperfoods

Luister naar dit artikel Gek genoeg blijven superfoods populair, terwijl wetenschappelijk bewijs voor het nut ervan ontbreekt. Hieronder enkele superfoods waarvoor genoeg goedkopere alternatieven beschikbaar zijn. Steun Naturotheek: Alleen via

Algemeen

100.000 handtekeningen voor de petitie Handen af van de Homeopathie!

Luister naar dit artikel Groot nieuws: voor de petitie ‘Handen af van de Homeopathie’ zijn maar liefst 100.000 handtekeningen verzameld! Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen