Zelfgemaakte kurkuma en gemberthee om hartziekten te voorkomen, cholesterol te verlagen en de gezondheid van uw hersenen te verbeteren

Zelfgemaakte kurkuma en gemberthee om hartziekten te voorkomen, cholesterol te verlagen en de gezondheid van uw hersenen te verbeteren

Luister naar dit artikel

Chronische uitdroging van het lichaam kan de belangrijkste oorzaak zijn van tal van gezondheidsproblemen, zoals weerstand tegen de bloedstroom, huidproblemen, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op obesitas, diabetes type 2 en kanker.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De volgende kurkuma en gember ijsthee is een heerlijke en verfrissende manier om het lichaam gehydrateerd te houden, de gezondheid van hart en hersenen te ondersteunen en de algehele gezondheid te verbeteren. Gember is taxonomisch bekend als Zingiber officinale, terwijl kurkuma de wetenschappelijke naam Curcuma longa draagt.
Beide kruiden bevatten afzonderlijk verschillende medicinale en gezondheidsvoordelen, en als ze worden gecombineerd, hebben ze nog meer waarde. De verschillende fytochemicaliën die erin zitten, werken zeer goed samen om de potentie van hun voordelen te vergroten.

Kurkuma-gemberthee heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen in het lichaam bestrijden, diabetes bestrijden, kanker voorkomen en van nature een lager cholesterolgehalte hebben. Ondanks het verlichten van tal van gezondheidsproblemen, produceren de geneeskrachtige en therapeutische eigenschappen van gember en kurkuma samen ook een algeheel en allrounder-effect van gemak, comfort en welzijn.

Deze twee krachtige kruiden zijn door de geschiedenis heen op grote schaal gebruikt voor zowel culinaire als medische doeleinden. Hun combinatie in de vorm van kurkuma-gemberthee heeft een overvloed aan medicinale en nutritionele effecten.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat kurkuma de voortgang van hartaandoeningen kan omkeren, en het actieve ingrediënt, curcumine, verbetert de functie van het endotheel, dat de bekleding van de bloedvaten is, en regelt dus de bloeddruk en bloedstolling. Het verbetert ook de gezondheid van de hersenen en helpt bij beroertes en Alzheimer.
Gember is een ander veelzijdig kruid dat krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen biedt. Het verbetert de gezondheid van het hart, verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt de oxidatie van LDL of ‘slechte’ cholesterol en atherosclerose.

Het komt ook de hersenen ten goede door de niveaus van belangrijke neurotransmitters te verhogen, chemicaliën die door de hersencellen worden gebruikt om met elkaar te communiceren en het vermogen om zich te concentreren, slapen, onthouden en concentreren te regelen.

Je zult deze thee met honing zoeten, een ander natuurlijk wonder dat op zichzelf tal van gezondheidsvoordelen biedt. Het verbetert de gezondheid van de hersenen en de hoge antioxidantniveaus voorkomen cellulaire schade en verlies van hersencellen. De krachtige antioxidanten en therapeutische verbindingen bleken cognitieve achteruitgang en dementie te voorkomen en het cholinerge systeem en de bloedsomloop te verbeteren.

De kleine hoeveelheid zwarte peper in het recept verbetert de smaak en verhoogt de biologische beschikbaarheid van kurkuma.

Hier is hoe het te bereiden:

ingrediënten:

4 theelepel gedroogde organische kurkuma
4 theelepel gedroogde gember (of twee centimeter verse gemberwortel)
¼ kopje honing
¾ theelepel zwarte peper
1 kop plus 3 kopjes water (1 kop voor weken, 3 voor verdunning)

instructies:

Meng kurkuma, gember en zwarte peper in een kleine steelpan en giet een kopje water erbij. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag. Laat een paar minuten sudderen en zet het vuur uit.

Zoet met honing. Bedek de steelpan, laat het 1 uur of een nacht trekken, en zeef het mengsel vervolgens met kaasdoek. U kunt het concentraat bewaren en één drankje per keer maken, of de 3 kopjes water toevoegen en in een pot van ongeveer een kwart in de koelkast bewaren.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dit Berlijnse bedrijf verandert koffiedik in gerecyclede herbruikbare bekers
Next Koriander kan binnen 42 dagen 80% van de zware metalen uit het lichaam verwijderen. Hier is wat u moet doen

You might also like

Curcumine

Kankerpatiënt geneest na hoge dosering vitaminen, kurkuma

Luister naar dit artikel Bij Martin Lanting uit Roden was slokdarmkanker vastgesteld in een zodanig stadium dat de oncoloog niets meer voor hem zei te kunnen betekenen. In plaats van

Natuurlijk genezen

Hier is een eenvoudige ademhalingsoefening die uw risico op hartaandoeningen aanzienlijk kan beïnvloeden

Luister naar dit artikel We weten allemaal dat roken en een zittende levensstijl belangrijke risicofactoren zijn voor hartaandoeningen. Maar wist u dat als u in een stedelijke stad woont die

Natuurlijk genezen

Hoe een beschadigde lever binnen een maand op natuurlijke wijze te genezen

Luister naar dit artikel Het werk van de lever is in de loop van de generaties absoluut veranderd. Het is natuurlijk altijd zijn taak geweest om gifstoffen eruit te filteren