*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Zout ! Gezonder dan U denkt !

Zout ! Gezonder dan U denkt !

“Het moet minder zout bevatten”, zomaar een zin die een hele grote impact heeft. Toch is zout helemaal niet zo’n slecht product, echt nodig ? Ja het is echt nodig ! Zonder zout functioneert ons lichaam helemaal niet. Als we de kranten en voedingsadviezen moeten geloven krijgen we veel te veel zout binnen.

De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend. Overdaad schaadt, een oud gezegde wat nog steeds opgaat. “De mens eet wat hij lekker vind.” Vroeger was het echter, “de mens eet wat hij kan vinden !” Dat is een heel verschil in benaderingswijze. Dat vinden gebeurd nu veelal in de supermarkt. Het is niet echt een verrassing dat iets daar kant en klaar ligt. Een rol koekjes, een zak chips, vissticks, potjes en blikken met groenten, snacks en noem het maar op. Ik mag zelfs zeggen dat alle eetbare producten zout bevatten ! Het een wat meer dan het ander. Maar wat is zout nu eigenlijk precies en waarom hebben we het nodig ?

Het lichaam van mens en dier bestaat voor een groot percentage uit water. De chemische formule van water is H2O ook wel aangeduid als HOH. De eigenschap van water is nogal uniek, het is een isolator. Hiermee wordt bedoeld dat het geen elektrische stroom geleid. Een andere eigenschap is dat water in gasvorm,nevel,vloeibaar en vaste vorm kan bestaan. Zelfs is het een ijk middel. 0 graden Celsius, water in vaste vorm. 100 graden Celsius ? Water gaat over in gasvorm. Tussen 0-100 graden Celsius is water vloeibaar. Het lichaam van mens en dier is ingesteld op 37 gr Celsius. Vloeibaar water dus.. Dit water komt voor in alle cellen van het lichaam en de cellen communiceren door middel van chemische processen maar ook elektrische processen. Zonder zout dus geen geleiding van elektrische stroom. Zout is noodzakelijk voor het lichaam.

Nu wordt er gesproken dat er teveel zout genuttigd wordt, maar er wordt een enorme denkfout gemaakt. Zout wordt namelijk niet altijd genuttigd, het lichaam maakt het zout zelfs uit eigen beweging aan. Tot nu toe heb ik niemand de hamvraag horen stellen welk zout dan zo slecht is ? Want zout is niet alleen het bekende witte spul dat we op een eitje strooien. Keukenzout is de boosdoener. In grote hoeveelheden is het slecht en het wordt dan ook afgevoerd door het lichaam. Aan de andere kant wordt hetzelfde schadelijke zout aan bejaarden gevoerd en aan zieken, om niet te veel vocht te verliezen. Raar toch ?

Keukenzout komt tot stand door 2 stoffen samen te voegen die nu niet bijzonder gezond zijn ( understatement) Keukenzout is NaCl oftewel Natrium Chloride. Door Natrium Hydroxide ( natrium loog, caustic soda) en Waterstof Chloride ( Zoutzuur ) samen te voegen, ontstaat er een reactie. NaOH + HCL = HOH (H2O), NaCl en heel veel warmte. De originele stoffen zijn dan geneutraliseerd en hebben niet langer die schadelijke eigenschappen. Bijtend en oplossend. Water en keukenzout blijven achter. Door het water te laten verdampen wordt keukenzout gewonnen. Lekker op een eitje, op een gefrituurd aardappelschijfje en ga zo maar door.

Zeezout is veel gezonder. Een aanname die pertinent onwaar is. Zeezout bevat namelijk veel meer stoffen dan NaCl alleen. Kobalt, kwik, zink en nog meer mineralen en zouten. Juist want zout is niet alleen NaCl maar ook KCl ( Kalium Chloride) en wat te denken van MgO ( Magnesium Oxide) allemaal neutrale stoffen die vallen onder de zouten. Dus wat gebeurd er nu eigenlijk als ik een groente kook ? De cellen van de plant / groente worden zo verhit dat de celwanden scheuren. ( boven 100 gr ontploffen de cellen, druk en overgang naar gasvorm) De inhoud van de cellen vermengen zich met het water en chemische reacties vinden plaats. Hierdoor ontstaan zouten, we voegen NaCl toe, voor de smaak ? Nee, om de watertemperatuur omhoog te brengen. Met zout kan water namelijk pas koken bij 105 graden. Door het water weg te gooien worden ook het merendeel van de zouten weggespoeld. Maar als men het opvangt, dan heeft men groentebouillon en dat barst van het zout.

Schadelijk ? Nee hoor, deze bouillon kan weer gebruikt worden om andere groenten in te koken en zo te dienen als een katalysator om processen van splitsing en samenvoeging van stoffen te regelen. Zo krijgt U de echt benodigde stoffen binnen, koken met zout dus ! Want zout is een levensmiddel en onontbeerlijk voor het functioneren van ons lichaam. Zout heeft ook een helende werking, maar kan ook een dodelijke werking hebben, dat hangt van het soort zout af.  Zo wordt ontraden keukenzout te nuttigen voor Nier patiënten. Kalium zout toe te dienen aan hartpatiënten om zo hartfalen teniet te doen. Magnesiumzouten voor beweging en maagklachten. Dus zout is nuttig, gooi het kookwater dus weg, tenzij U soep gaat eten. Soep is dus gezonder dan de “normale prak”. Er komen zo 20 zoutsoorten in voor !

Culinada

 

Previous Zodra je dit geheim ontdekt, ga je elke avond naar bed met ui in je sokken
Next Dit natuurlijke recept zal uw Gezichtshaar voor altijd laten verdwijnen!

You might also like

Algemeen

OLIJVEN ZIJN MEESTAL ONGEZONDER DAN JE DENKT

Olijven en olijfolie staan al jaren in een gezond daglicht. Iedereen weet dat het mediterrane dieet levensverlengend kan werken. Toch zitten er een aantal haken en ogen aan. Niets is

Algemeen

6 duidelijke tekenen dat je te weinig water drinkt

Voor veel mensen valt het niet mee om genoeg water te drinken. Je denkt er niet aan, je hebt geen dorst en drinkt liever koffie. Het kan zijn dat je

Algemeen

Kun Jij Raden Welk Eigeel Van Een Gezonde Kip Komt? Het Antwoord Zal Je Verbazen!

Uit recent onderzoek is gebleken dat je aan de kleur van het eigeel kunt zien of de kip gezond is. Wat ook blijkt is dat veel van de eieren die