9 manieren om te stoppen met overdenken

9 manieren om te stoppen met overdenken

Luister naar dit artikel

Er is een dunne lijn tussen iets goed doordenken en overdenken. Het probleem is dat niet veel mensen erin slagen om hun gedachten efficiënt te beheersen en gemakkelijk in de val van overdenken vallen. Dit soort gedrag kan meer kwaad doen dan je zou denken, omdat het je niet alleen belet om van het huidige moment te genieten, maar het je ook berooft een adequate beslissing te nemen die niet wordt bepaald door angst of verkeerde inschatting. Hier is een lijst met ideeën om aan die mind-trap te ontsnappen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Besluitvormingstermijnen

Jezelf een bepaalde hoeveelheid tijd geven om beslissingen te nemen, is een geweldige manier om overdenken te voorkomen. Wanneer we proberen te beslissen wat we al dan niet willen doen, laten we ons hoofd meestal afvragen en alle mogelijke uitkomsten van de mogelijke keuzes verkennen. Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak, maar vaak kan het besluitvormingsproces voor een buitensporige hoeveelheid tijd doorgaan. Dit voorkomt niet alleen dat we actie ondernemen, maar het is ook een zekere manier om onze kostbare tijd te verspillen. Dus als u de volgende keer merkt dat u worstelt met het nemen van een beslissing, geeft u uzelf een tijdslimiet. Als het bijvoorbeeld om een ​​kleine beslissing gaat, geef het 1 minuut om te beslissen en wanneer het om een ​​grote beslissing gaat – tot het einde van de dag. Deze strategie is absoluut de moeite van het proberen waard, want het is eenvoudig en bespaart u wat tijd en hoofdpijn.

Time-out

Jezelf een pauze gunnen wanneer je het gevoel hebt dat je niet recht denkt, helpt veel. We hebben allemaal onze momenten van onzekerheid en instabiliteit. Jezelf dwingen om een ​​oplossing voor een probleem te bedenken of een beslissing te nemen, kan echt overweldigend zijn. Een pauze nemen van de negatieve gedachten door een wandeling te maken of een dutje te doen, kan uw denkproces aanzienlijk verbeteren. U zult zich verfrist voelen en het probleem waarmee u worstelde gemakkelijker en beter oplossen.

Bestrijd uitstel

Teveel mensen worstelen tegenwoordig met uitstelgedrag. Misschien is dit omdat in het tijdperk waarin we leven er zoveel potentiële afleidingen zijn dat onze geest zich gemakkelijk aangetrokken voelt tot en in de val loopt van het voortdurend uitstellen van het werk dat moet worden gedaan. Maar uitstelgedrag kan je ook als excuus dienen om verschillende scenario’s en situaties te overdenken en dat kan je energie heel snel aftappen. Dit probleem is niet eenvoudig op te lossen, omdat het een sterke mindset en veel vastberadenheid vereist. Maar als je erin slaagt om daadwerkelijk een persoon van actie te worden en de onaangename gewoonte van uitstel te bestrijden, zul je niet alleen zeldzamere gelegenheden hebben om te overdenken, maar het zal je leven ook verbeteren in veel andere aspecten. Dus train je geest om weerstand te bieden aan de verleidingen die je afleiden en word een nieuwere, sterkere en actievere JIJ!

Trainen

Wat goed werkt in het bestrijden van overdenken, is trainen. Een sport beoefenen of gewoon naar de sportschool gaan, kan niet alleen je gezondheid verbeteren, maar het kan je ook helpen je gedachten te organiseren. Regelmatig sporten kan u helpen uw tijd efficiënter in te delen en kan uw wil en vastberadenheid versterken. Je zult je productiever voelen en geen tijd verspillen door onbeduidende gedachten te denken.

Is dit nu een week / maand / jaar van belang?

Door jezelf deze vraag te stellen, kun je je realiseren hoe belangrijk het probleem is waarmee je worstelt. Als het over een maand nog niets uitmaakt, waarom maak je je er dan zoveel zorgen over? Door jezelf te trainen om die methode te gebruiken om een ​​breder en adequater beeld van je situatie te krijgen, zal het je gemakkelijker worden om de nutteloze verhalen los te laten waar je geobsedeerd door bent.

Wees je bewust van het huidige moment

Als je nu tevreden bent, kun je stoppen met overdenken, omdat je gefocust bent op wat je nu doet en voelt. Mensen denken meestal na over dingen die al zijn gebeurd of dingen die in de toekomst kunnen gebeuren. Dit is de reden waarom het beoefenen van het huidige bewustzijn zo heilzaam is. Wat is waardevoller dan het huidige moment?

Een controlefreak zijn kan je alleen maar tegenhouden

Als je alles wilt beheersen wat je kunt, kom je niet ver. Integendeel, het is meer mogelijk om je tegen te houden. 60 keer nadenken is een vorm van controle-obsessie. Wanneer je jezelf betrapt op het doen, herinner jezelf eraan dat het leven bedoeld is om geleefd te worden, niet gecontroleerd of gepland tot in het kleinste detail. Hoe eerder je dat beseft, hoe gelukkiger je je zult voelen, want zelfs als je een verkeerde keuze maakt of faalt terwijl je een doel probeert te bereiken, kun je altijd iets nieuws leren. En natuurlijk kunt u de volgende keer het zelfverzekerder en slimmer proberen. Alle mensen naar wie je opkijkt, hebben op een bepaald punt in hun leven gefaald voordat ze hun dromen hebben bereikt. En misschien zijn ze dankzij deze mislukkingen geslaagd.

Denk niet aan wat er fout kan gaan, maar wat goed kan gaan

In veel gevallen wordt overdenken veroorzaakt door één emotie – angst. Als je in de val loopt, kan dit grote hoofdpijn en overmatige zorgen veroorzaken. De trieste waarheid is dat angst het leven van veel mensen beheerst. Ze worden gebruikt om de negatieve dingen die hen misschien overkomen te overdenken, de manieren waarop ze in het leven kunnen falen. Dit is helaas een onresource-denkpatroon geworden dat mensen berooft van het ontketenen van hun ware potentieel en het durven dromen. Maak je geen zorgen als je jezelf in deze lijnen herkent. Je hebt de macht om je angsten te overwinnen en geweldige dingen te doen met je leven. De volgende keer dat je merkt dat je in de val van je angst valt en geobsedeerd raakt door negatieve gedachten, zeg dan tegen jezelf “STOP!” En bedenk wat goed kan gaan, wat je KUNT bereiken. Visualiseer uw dromen en maak ze uw motivatie.

Wees voorzichtig met waar je jezelf mee hersenspoelt

We realiseren ons dit niet altijd, maar wat we lezen, luisteren, bekijken en met wie we omgaan, heeft een grote invloed op onze manier van denken. Wees voorzichtig met hoe u besluit uw tijd door te brengen. Kies boeken en blogs die je helpen de versie van jezelf te zijn waar je altijd al van hebt gedroomd. Overdenken kan vaak worden veroorzaakt door dingen die ons van buitenaf beïnvloeden. Rondhangen met mensen die je aanmoedigen om te groeien en je te ondersteunen, kan echt helpen om de gewoonte van overdenken te overwinnen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoekers ontdekken de veganistische heilige graal - zeeplant die smaakt naar bacon, voedzamer dan boerenkool
Next 11 Kanker veroorzakende voedingsmiddelen die u nooit meer in uw mond zou moeten stoppen

You might also like

Algemeen

Eet 2 kiwi’s per dag en profiteer van allerlei positieve effecten op je gezondheid

Luister naar dit artikel Je hebt het vast al eens gehoord: kiwi’s zijn zo ongeveer het gezondste fruit dat je kunt eten. Het zit bomvol vitamine C en heeft een

Algemeen

Jonge mensen groeien volgens hun wetenschappers een “benige spies” op hun schedels

Luister naar dit artikel Verandert je mobiel je in de duivel? Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat iets – mogelijk te veel mobiel gebruik – ervoor zorgt dat mensen ‘benige spikes’

Algemeen

De ecologische keerzijde van elektrische voertuigen

Luister naar dit artikel Ooit waren “Het milieu redden” en “Klimaatverandering bestrijden” synoniemen. Dat is niet meer waar. De zoektocht naar schone energie door middel van elektrische voertuigen (EV’s) belichaamt