Jonge mensen groeien volgens hun wetenschappers een “benige spies” op hun schedels
juni 27, 2019 2807 Views

Jonge mensen groeien volgens hun wetenschappers een “benige spies” op hun schedels

Luister naar dit artikel

Verandert je mobiel je in de duivel? Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat iets – mogelijk te veel mobiel gebruik – ervoor zorgt dat mensen ‘benige spikes’ langs de achterkant van hun schedels groeien. Als je meer bevestiging nodig hebt dat de moderne wereld in een naar de hel gaat, zullen mensen nu echt de horens hebben die erbij passen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens een Australisch onderzoeksteam kan de buitensporige hoeveelheid tijd die mensen nu besteden aan neerkijken op hun telefoons leiden tot de ontwikkeling van botsporen aan de basis van de schedel – naast alle andere gezondheidsproblemen die gepaard gaan met te veel schermtijd. Het wordt steeds duidelijker dat mobiele telefoons een buitengewone gadget zijn, maar dat te veel tijd met je telefoon in de hand echt schadelijk is.

Groei je een hoorn van je mobiel?

Wetenschappers van de Universiteit van de Sunshine Coast in Australië hebben onderzocht wat ze ‘vergrote externe achterhoofdsknobbels’ noemen, of botsporen die zich aan de basis van de schedel bevinden. Onder mensen van 18 tot 30 jaar worden deze benige groeisels verontrustend vaak geconstateerd.

Bij jonge mensen ontwikkelen deze “hoorns” zich nog sneller. De toename van het uiterlijk van deze benige gezwellen heeft aanleiding gegeven tot grote bezorgdheid.

Hoofdonderzoeker Dr. David Shahar vertelde BBC naar verluidt: “Ik ben al 20 jaar clinicus en pas de laatste tien jaar heb ik steeds vaker ontdekt dat mijn patiënten deze groei op de schedel hebben.”

Tijdens het onderzoek naar deze benige gezwellen, concludeerden Shahar en zijn team dat de “hoorns” werden veroorzaakt door uitgebreide tijd besteed aan scherm-gebaseerde activiteiten in alle leeftijdsgroepen, en de corresponderende slechte houding. Het team analyseerde de schedels van 1.000 mensen van 18 tot 86 jaar.

Dr. Shahar poneert dat we zoveel tijd besteden aan het kijken naar onze telefoons, en dat het genoeg druk op het lichaam legt dat het gedwongen wordt aan te passen. Spieren die zelden werden gebruikt, worden nu opgeroepen om op een veel hogere capaciteit te presteren – en schedelhoorns zijn blijkbaar het antwoord op deze veranderingen.

Volgens Dr. Shahar is het onwaarschijnlijk dat de benige knobbels gezondheidsproblemen op de lange termijn veroorzaken, maar ze zijn waarschijnlijk permanent. “Stel je voor dat je stalactieten en stalagmieten hebt, als niemand ze lastig valt, zullen ze gewoon blijven groeien,” legde hij uit.

Gezondheidsproblemen bij mobiele telefoons

Er zijn veel gezondheidsproblemen verbonden aan overmatig gebruik van mobiele telefoons en aanverwante apparaten. Bovendien is wat veel professionals als “overmatig gebruik” beschouwen, vergelijkbaar met “gemiddeld gebruik” volgens de huidige normen. Hoewel mensen misschien niet aan hun apparaten zijn vastgelijmd wanneer mobiele telefoons voor het eerst de mainstream raken, zijn dingen zeker veranderd sinds de komst van smartphones.

Het gebruik van mobiele telefoons is gekoppeld aan een breed scala aan aandoeningen die voortkomen uit een slechte houding – en niet alleen in het hoofd en de nek. Het gebruik van mobiele telefoons is ook gekoppeld aan pijn in de handen, pols en elleboog door de manier waarop het apparaat wordt vastgehouden.

De hele dag naar een scherm staren, vooral van dichtbij, is erg slecht voor je ogen. Naast bezorgdheid over de effecten van blauw licht, is het gebruik van mobiele telefoons gekoppeld aan digitale vermoeidheid van de ogen – wat resulteert in pijn of ongemak, wazig zicht en andere symptomen.

Langdurige blootstelling aan het blauwe licht dat wordt uitgezonden door mobiele telefoons is zelfs in verband gebracht met maculaire degeneratie.

Er is ook een enorme hoeveelheid onderzoek dat radiostraling koppelt aan kanker – inclusief onderzoek van onze eigen regering. Terwijl de industrie het verband tussen elektromagnetische straling van mobiele telefoons en hersentumoren probeert te verdoezelen, zegt het bewijs iets heel anders.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

NBCNews.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe je gezicht te wassen en vaarwel tegen hangende gezichtshuid en rimpels te zeggen
Next 6 Voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar dat niet zijn

You might also like

Algemeen

Je denkt misschien dat die gewoon lieveheersbeestjes zijn, de waarheid is echter veel gevaarlijker!

Luister naar dit artikel Zelfs mensen die een hekel hebben aan insecten maken vaak een uitzondering voor lieveheersbeestjes. Men gelooft dat het geluk brengt als er eentje op je lichaam

Algemeen

Ben je een optimist? Dan leef je misschien wel langer

Luister naar dit artikel Vrouwen met een positieve kijk op de wereld leven misschien wel langer dan vrouwen die hun leefwereld vanuit een negatief perspectief aanschouwen.Uit een Amerikaans onderzoek is

Algemeen

Om DEZE reden worden je witte t-shirts soms geel onder je oksel. EN zo kom je er vanaf!

Luister naar dit artikel Heb je ook vaak dat je witte shirts geel gaan kleuren onder je oksels en schaam je, je er een beetje voor? Ik dacht dat dit