*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


6 Voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar dat niet zijn
juni 27, 2019 3107 Views

6 Voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar dat niet zijn

Ben je ervan overtuigd dat het voedsel dat je eet gezond is? Marketingtechnieken en populaire opvattingen kunnen ertoe leiden dat je voedsel eet dat je niet echt helpt om beter te eten of af te vallen. Hier zijn zes voedingsmiddelen waarvan veel mensen denken dat ze gezond zijn, maar dat in werkelijkheid niet zijn:

1. Agave nectar
Agave nectar, afgeleid van de agave plant, wordt op de markt gebracht als een gezond alternatief voor suiker en is geschikt voor mensen met diabetes. Deze claims zijn echter niet helemaal waar.

Agave nectar veroorzaakt niet dezelfde bloedsuikersporen als tafelsuiker, omdat het voornamelijk fructose bevat, een suiker die niet rechtstreeks van invloed is op de bloedsuikerspiegel. De overtollige fructose kan echter stress veroorzaken op andere delen van uw lichaam, zoals de lever.

De lever verwerkt fructose, maar het eten van voedsel met een hoge fructose geeft extra werk aan het orgaan om deze suikers om te zetten in vet. Dientengevolge, kan het aan lichaamsvetpercentage toevoegen en tot andere gezondheidsproblemen leiden. Het consumeren van overtollige fructose kan ook het risico op hart- en vaatziekten, metaboolsyndroom en Type 2 diabetes verhogen, volgens een studie gepubliceerd in Current Opinion in Lipidology.

2. Gebotteld en winkel gekochte vruchtensappen, smoothies
In tegenstelling tot zelfgemaakte smoothies of verse vruchtensappen, zijn gebottelde en winkelgekochte zeer goed verwerkt en daarom ongezond. De verwerkingsmethode ontdoet de vrucht van bijna al zijn voedingsstoffen, waaronder vezels, calcium en vitamine C. Ze kunnen ook het diabetesrisico verhogen omdat ze kunstmatige suikers bevatten. Als je vruchtensap of smoothies gaat drinken, zorg dan dat het zelfgemaakte vruchtensap is. Dit heeft geen invloed op uw suikerniveaus of bloedsuikerspiegel, ondanks het feit dat het suiker bevat.

3. Light dranken
Veel mensen denken dat “light” -dranken  de gezonde versies zijn van frisdrank omdat ze minder calorieën bevatten en geen suiker bevatten. light frisdranken  bevatten nog steeds kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. De consumptie van aspartaam ​​kan prikkelbare stemmingen en depressies veroorzaken, blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Research in Nursing & Health. Het drinken van light  frisdrank helpt ook niet bij gewichtsverlies, volgens een systematische review gepubliceerd in de Canadian Medical Association Journal.

4. Instant havermout
Haver is voedzaam – ze bevatten vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en vetzuren – aangezien het hele granen zijn. Het eten van volkoren haver helpt bij de beheersing van de bloedsuikerspiegel, verbetert de lipideniveaus en bevordert het gewichtsverlies. Het kan ook helpen om je verzadigd en tevreden te voelen met je maaltijd.

Instant havermout mist daarentegen deze voedingsstoffen vanwege de verwerking die de verbeterde textuur gaf en hielp het sneller te koken. Veel instant havermout bevat ook extra smaakstoffen zoals meel en toegevoegde suikers waarvan bekend is dat ze ongezond zijn.

5. Sterk verwerkte broodjes
Veel soorten brood zijn in hoge mate verwerkt. Zemelen en kiemen uit de pit worden gestript om het brood een gladde textuur te geven, maar dit proces verhoogt ook de glycemische lading van het brood, die de hoeveelheid koolhydraten in voedsel meet en hoe snel deze de bloedsuikerspiegel verhoogt. Bovendien kunnen er zorgen zijn over ingrediënten zoals fytinezuur in niet-geëxpresseerde korrels. Fytinezuur bindt zich aan micronutriënten in andere voedingsmiddelen die je eet en maakt ze onmogelijk voor je lichaam om te absorberen, volgens een studie in het Journal of Food Science and Technology. Kies dus 100 procent volkoren brood en brood dat alleen gekiemde korrels bevat.

6. “Gekorrelde” trail-mixen
In de winkel gekochte trailmixen bevatten toegevoegde ingrediënten zoals chocoladestukjes, yoghurt bedekt fruit, zout, suiker en extra oliën – die allemaal veel calorieën kunnen toevoegen aan een reeds calorie-rijke snack. In plaats van het kopen van trailmixen uit de winkel, kunt u uw eigen mixen maken. Maak een eenvoudige mix van droge geroosterde of rauwe noten met een paar rozijnen of gedroogde veenbessen thuis. Door dit te doen, kunt u porties en de ingrediënten in uw trailmix beheren.

Raadpleeg altijd het etiket met ingrediënten voor het maken van betere voedselkeuzes. Het is ook beter om je eigen eten te bereiden dan te kopen in winkels, zodat je weet wat er in je eten zit. Gezond zijn is ook meer dan een dieet. Naast gezonde voedingskeuzes dragen regelmatige lichaamsbeweging en gezonde gewoonten, zoals het beperken van alcoholconsumptie en het stoppen met roken, bij tot de algehele gezondheid.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

Diabetes.co.uk

FamilyDoctor.org

Previous Jonge mensen groeien volgens hun wetenschappers een "benige spies" op hun schedels
Next Populaire kleurpotloden Testen Positief voor kankerverwekkend asbest

You might also like

Algemeen

Vrienden beter dan morfine

Vrienden hebben is gezond. Mensen met meer vrienden hebben een hogere pijngrens, ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Katerina Johnson, een doctoraat studente aan de afdeling Experimentele Psychologie, bestudeerde

Algemeen

Deze vrouw drinkt 4 weken lang 3 liter water per dag. Het resultaat is waanzinnig!

Sarah Smith is 42 jaar oud en had al geruime tijd last van aanhoudende vermoeidheid en migraineaanvallen. Haar dokter raadde haar dringend aan, minder koffie en meer water te gaan

Algemeen

Bereid je voor op een echte pandemie: zelfisolatie kan levens redden, maar verergert psychische problemen en eenzaamheid

Miljoenen ouderen en kwetsbare mensen die lijden aan chronische eenzaamheid, worden nu verder geïsoleerd door de pandemie van Covid-19. Dit zal een andere reeks problemen veroorzaken en verergeren, zoals psychische