*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


6 Voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar dat niet zijn
juni 27, 2019 2397 Views

6 Voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren, maar dat niet zijn

Ben je ervan overtuigd dat het voedsel dat je eet gezond is? Marketingtechnieken en populaire opvattingen kunnen ertoe leiden dat je voedsel eet dat je niet echt helpt om beter te eten of af te vallen. Hier zijn zes voedingsmiddelen waarvan veel mensen denken dat ze gezond zijn, maar dat in werkelijkheid niet zijn:

1. Agave nectar
Agave nectar, afgeleid van de agave plant, wordt op de markt gebracht als een gezond alternatief voor suiker en is geschikt voor mensen met diabetes. Deze claims zijn echter niet helemaal waar.

Agave nectar veroorzaakt niet dezelfde bloedsuikersporen als tafelsuiker, omdat het voornamelijk fructose bevat, een suiker die niet rechtstreeks van invloed is op de bloedsuikerspiegel. De overtollige fructose kan echter stress veroorzaken op andere delen van uw lichaam, zoals de lever.

De lever verwerkt fructose, maar het eten van voedsel met een hoge fructose geeft extra werk aan het orgaan om deze suikers om te zetten in vet. Dientengevolge, kan het aan lichaamsvetpercentage toevoegen en tot andere gezondheidsproblemen leiden. Het consumeren van overtollige fructose kan ook het risico op hart- en vaatziekten, metaboolsyndroom en Type 2 diabetes verhogen, volgens een studie gepubliceerd in Current Opinion in Lipidology.

2. Gebotteld en winkel gekochte vruchtensappen, smoothies
In tegenstelling tot zelfgemaakte smoothies of verse vruchtensappen, zijn gebottelde en winkelgekochte zeer goed verwerkt en daarom ongezond. De verwerkingsmethode ontdoet de vrucht van bijna al zijn voedingsstoffen, waaronder vezels, calcium en vitamine C. Ze kunnen ook het diabetesrisico verhogen omdat ze kunstmatige suikers bevatten. Als je vruchtensap of smoothies gaat drinken, zorg dan dat het zelfgemaakte vruchtensap is. Dit heeft geen invloed op uw suikerniveaus of bloedsuikerspiegel, ondanks het feit dat het suiker bevat.

3. Light dranken
Veel mensen denken dat “light” -dranken  de gezonde versies zijn van frisdrank omdat ze minder calorieën bevatten en geen suiker bevatten. light frisdranken  bevatten nog steeds kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. De consumptie van aspartaam ​​kan prikkelbare stemmingen en depressies veroorzaken, blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Research in Nursing & Health. Het drinken van light  frisdrank helpt ook niet bij gewichtsverlies, volgens een systematische review gepubliceerd in de Canadian Medical Association Journal.

4. Instant havermout
Haver is voedzaam – ze bevatten vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en vetzuren – aangezien het hele granen zijn. Het eten van volkoren haver helpt bij de beheersing van de bloedsuikerspiegel, verbetert de lipideniveaus en bevordert het gewichtsverlies. Het kan ook helpen om je verzadigd en tevreden te voelen met je maaltijd.

Instant havermout mist daarentegen deze voedingsstoffen vanwege de verwerking die de verbeterde textuur gaf en hielp het sneller te koken. Veel instant havermout bevat ook extra smaakstoffen zoals meel en toegevoegde suikers waarvan bekend is dat ze ongezond zijn.

5. Sterk verwerkte broodjes
Veel soorten brood zijn in hoge mate verwerkt. Zemelen en kiemen uit de pit worden gestript om het brood een gladde textuur te geven, maar dit proces verhoogt ook de glycemische lading van het brood, die de hoeveelheid koolhydraten in voedsel meet en hoe snel deze de bloedsuikerspiegel verhoogt. Bovendien kunnen er zorgen zijn over ingrediënten zoals fytinezuur in niet-geëxpresseerde korrels. Fytinezuur bindt zich aan micronutriënten in andere voedingsmiddelen die je eet en maakt ze onmogelijk voor je lichaam om te absorberen, volgens een studie in het Journal of Food Science and Technology. Kies dus 100 procent volkoren brood en brood dat alleen gekiemde korrels bevat.

6. “Gekorrelde” trail-mixen
In de winkel gekochte trailmixen bevatten toegevoegde ingrediënten zoals chocoladestukjes, yoghurt bedekt fruit, zout, suiker en extra oliën – die allemaal veel calorieën kunnen toevoegen aan een reeds calorie-rijke snack. In plaats van het kopen van trailmixen uit de winkel, kunt u uw eigen mixen maken. Maak een eenvoudige mix van droge geroosterde of rauwe noten met een paar rozijnen of gedroogde veenbessen thuis. Door dit te doen, kunt u porties en de ingrediënten in uw trailmix beheren.

Raadpleeg altijd het etiket met ingrediënten voor het maken van betere voedselkeuzes. Het is ook beter om je eigen eten te bereiden dan te kopen in winkels, zodat je weet wat er in je eten zit. Gezond zijn is ook meer dan een dieet. Naast gezonde voedingskeuzes dragen regelmatige lichaamsbeweging en gezonde gewoonten, zoals het beperken van alcoholconsumptie en het stoppen met roken, bij tot de algehele gezondheid.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com

Diabetes.co.uk

FamilyDoctor.org

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Jonge mensen groeien volgens hun wetenschappers een "benige spies" op hun schedels
Next Populaire kleurpotloden Testen Positief voor kankerverwekkend asbest

About author

You might also like