*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


10 eenvoudige maar effectieve huismiddeltjes voor tonsillitis

10 eenvoudige maar effectieve huismiddeltjes voor tonsillitis

Tonsillitis is een aandoening die ontstekingen van amandelen veroorzaakt, dit zijn lymfeklieren aan beide zijden van uw keel. Deze aandoening wordt vaak waargenomen bij kinderen, maar kan soms ook volwassenen treffen.

Keelpijn, slikproblemen, niezen, gezwollen amandelen, hoofdpijn, koorts en ander vergelijkbaar ongemak zijn veel voorkomende symptomen van tonsillitis. De intensiteit van tonsillitis kan mild, matig of ernstig zijn. De oorzaak kan viraal of bacterieel zijn.

En het volgen van enkele effectieve huismiddeltjes kan u een snelle en langdurige verlichting van de symptomen van tonsillitis bieden. Hieronder vindt u enkele eenvoudige huismiddeltjes die u kunnen helpen bij het behandelen van tonsillitis thuis.

Zout water:

Zout water wordt gebruikt om het ongemak als gevolg van tonsillitis al vele eeuwen lang te verlichten. Het is een eenvoudige en vrij veel voorkomende remedie voor tonsillitis. Het enige wat u hoeft te doen is een eetlepel zout toevoegen aan een glas warm water, goed mengen en gorgelen met dit warme zoute water. Slik het water niet in. Spuug het uit als je klaar bent met gorgelen. Zout helpt de ontsteking te verminderen en helpt ook bij het doden van het virus of de bacteriën, waardoor u direct verlichting krijgt. Warm water geeft je keel een verzachtend effect. Herhaal dit zo vaak als je kunt. Het helpt ook om uw mond schoon te houden en om de groei van infecties op het oppervlak van de amandelen te voorkomen.

Kurkuma:

Kurkuma is een bewezen antiseptisch middel uit de oudheid. Het heeft ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Voeg een theelepel kurkumapoeder en een snufje zwarte peper toe aan warme melk en drink het ’s nachts voordat je naar bed gaat. Het zal helpen bij het versnellen van het genezingsproces en het wegwerken van irritante symptomen.

Appelcider azijn:

Het is bekend dat appelazijn veel medicinale eigenschappen bezit. Een van de geneeskrachtige eigenschappen is dat het helpt bij het verminderen van de zwelling en pijn van tonsillitis. Voeg een eetlepel appelazijn toe aan een glas warm water. Gorgelen met deze oplossing voor snelle verlichting.

Basilicum:

Basilicum staat bekend om zijn ongelooflijke antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen en is een uitstekende remedie tegen tonsillitis. Kook 12 tot 15 basilicumbladeren in 2 kopjes water gedurende 10 minuten. Zeef het en voeg limoensap toe. Je kunt een scheutje honing toevoegen om dit drankje te zoeten. En drink deze driemaal per dag.

Kamille thee:

Zet een kopje kalmerende kamille thee. Zorg ervoor dat je het warm hebt. Houd het afgedekt voordat u etherische oliën erin doet. Kamille helpt ook bij het verminderen van de pijn en het verzachten van je keel.

Citroen:

Citroen is een eeuwenoud natuurlijk middel tegen tonsillitis. Het staat bekend om zijn antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Citroen helpt bij het verminderen van de infectie en ontsteking wanneer u lijdt aan tonsillitis. Voeg in een glas lauw water limoensap en een snufje zout en honing toe. Meng het goed. Drink dit mengsel twee keer per dag. Het zal ook helpen bij het versnellen van uw herstelproces.

Hete Soepen:

Gezwollen amandelen kunnen het u moeilijk maken om voedsel gemakkelijk door te slikken. Hete soepen kunnen vullen en helpen bij het oplossen van je congestie. Omdat je soep vol zit met alle essentiële voedingsstoffen, helpt het ook bij het opbouwen van je immuunsysteem.

Kaneel:

Van kaneel is bekend dat het krachtige antimicrobiële eigenschappen bezit. Voeg 1 theelepel kaneelpoeder toe aan een glas heet water. Je kunt honing toevoegen om deze drank te zoeten. Terwijl het warm is, blijf je aan dit drankje nippen. Neem dit twee of drie keer per dag. Kaneel helpt de groei van bacteriën en andere micro-organismen op het oppervlak van uw amandelen te remmen. Het zal dus helpen bij het verminderen van uw zwelling en pijn en bij het versnellen van het genezingsproces.

Rode biet:

Rode biet is rijk aan foliumzuur, ijzer, calcium, fosfor, kalium, jodium, koper, mangaan en zwavel. Het wordt sterk aanbevolen als tonsillitis wordt veroorzaakt door constipatie, omdat het rijk is aan vezels. Dit zal ook helpen bij het verbeteren van uw spijsvertering. Rode biet bestrijdt giftige stoffen die tonsillitis veroorzaken en helpt bij het verminderen van de toxiciteit van uw lichaam.

Blijf gehydrateerd

Als je aan tonsillitis lijdt, zorg dan voor veel gezonde vloeistoffen om je lichaam gehydrateerd te houden. Dit helpt ook bij het voorkomen dat je keel droog wordt  en jeukt. Neem voldoende water, soepen, warme dranken en andere gezonde dranken. Blijf uit de buurt van koolzuurhoudende dranken, yoghurt, overdreven pittige en zure voedingsmiddelen, zure room en andere zure voedingsmiddelen en vloeistoffen omdat deze uw keel kunnen irriteren en uw symptomen kunnen verergeren.

Deze eenvoudige huismiddeltjes zullen zeker helpen om je een grote verlichting van tonsillitis te geven. Als uw symptomen na een week echter niet beter worden, moet u een arts raadplegen. Ook als u lijdt aan chronische tonsillitis, moet u een arts raadplegen.

Bronnen:

askdrshah.com

Previous Als u het vettige deel van uw palm masseert, is dit het krachtige effect op uw lichaam
Next 8 natuurlijke manieren om onkruid te verwijderen

You might also like

Curcumine

Aambeien en Kurkuma

Laten we eerlijk zijn, we praten liever niet over ‘aambeien’ . Maar wist u dat ca 5 % van de Nederlandse bevolking er last van heeft ? Ook bij ons

Natuurlijk genezen

Aan het hoesten en snotteren? Met dit stappenplan kom je binnen 24 uur van die verkoudheid af!

Het wordt steeds kouder buiten en daarmee lijkt het of zowat iedereen verkouden is. Ben jij ook al een paar dagen aan het hoesten, proesten en snotteren en zijn de

Natuurlijk genezen

Een wonder van de Chinese Geneeskunde: Masseer dit punt elke dag en zie wat er gebeurt

Het San Yin Jiao punt vertegenwoordigt een belangrijk gebied in de Chinese alternatieve geneeskunde, of specifieker acupunctuur. Het is gelegen aan de binnenkant van de tibia op beide benen. In