3 etensresten die je niet opnieuw mag eten
juli 27, 2016 6941 Views

3 etensresten die je niet opnieuw mag eten

Als je iemand bent die zich zonder nadenken zou rekken voor de etensresten, kunnen deze gevaarlijke gerechten je misschien van idee doen veranderen?!

Luister naar dit artikel

Etensresten zijn iets waar velen van ons een haat-liefde verhouding mee hebben.

Wij haten dat het niet zo goed smaakt als toen het vers gebakken was, maar we houden van het feit dat het slechts een paar minuten duurt in de magnetron om het klaar te maken voor consumptie.

De moderne keuken is vaak de magnetron, voor het opwarmen van restjes.

Maar ook voedselvergiftiging zou op het menu kunnen staan.

Het geheim om veilig te koken is volgens het Voedsel Standaard Agentschap om rekening te houden met de volgende 4 zaken:

– Koken, schoonmaken, koelen, en kruisbesmetting, of het voorkomen ervan.

– Ze stellen dat het belangrijk is om voedsel goed te koken, vooral vlees, om eventuele schadelijke bacteriën die aanwezig kunnen zijn te doden.

– Maar als het gaat om het opwarmen van voedsel, moet je ervoor zorgen dat het volledig warm gestoomd wordt en niet meer dan één keer hetzelfde        voedsel opwarmen.

Hier volgen 3 voedingsmiddelen waarvan je opwarming moet voorkomen, tenzij je een dag in de badkamer wil doorbrengen.

Rijst

Het probleem met het eten van restjes rijst komt vooral voort uit de manier waarop het wordt opgeslagen.

Volgens het Voedsel Standaard Agentschap , kan ongekookte rijst sporen van schadelijke bacteriën bevatten die overleven gedurende het eerste kookproces .

Als overgebleven rijst niet op de juiste temperatuur wordt bewaard, zullen deze sporen zich verspreiden en vermenigvuldigen, en ze kunnen spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken veroorzaken wanneer rijst geconsumeerd wordt.

Het opwarmen van de rijst helpt niet, omdat deze sporen in staat zijn om zelfs te overleven in kokend hete temperaturen.

Het beste is om al je rijst direct nadathij is gekookt te eten.

Als er dan toch nog wat overblijft, zet het in je koelkast of vriezer onmiddellijk nadat je klaar bent met de maaltijd.

Laat het niet staan bij kamertemperatuur gedurende meer dan een uur, hoe langer op kamertemperatuur, hoe meer deze gevaarlijke sporen zullen verspreid worden.

Plantaardige olie

Het opwarmen van de restjes van maaltijden bereid met plantaardige olie kunnen een gevaar zijn voor hart-en vaatziekten, beroerte, en zelfs kanker.

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat het herhaaldelijk opwarmen van meervoudige onverzadigde oliën die linolzuur bevatten zoals in canola, maïs, soja en zonnebloemolie, een toxische verbinding geven die verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

De verbinding in kwestie is een uit vetzuur afgeleide toxine genoemd 4-hydroxy-trans-2-nonenal (HNE).

Talrijke studies hebben een verband aangetoond tussen het verbruik van HNE en een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, beroerte, Parkinson, Alzheimer, ziekte van Huntington, lever- aandoeningen en kanker.

Het teveel opwarmen of heropwarmen van plantaardige olie geeft meer HNE vrij.

Olie kan opgewarmd worden tot het moment ze begint te roken.

Thuis is het aangewezen om slechts 1 keer dezelfde olie te gebruiken.

Groenten

Hoewel veel mensen beweren dat het opwarmen van bladgroenten ze giftig maakt, is het eigenlijk de manier waarop ze worden opgeslagen die ze potentieel gevaarlijk kunnen maken.

Restjes van groenten moeten in een omgeving bewaard worden waar de temperatuur onder 4 graden Celsius of lager ligt.

Als je van plan bent om deze groenten langer dan 12 uur te bewaren, moet je ze invriezen.

Dit komt omdat veel groenten zoals sla, spinazie, selderij en bieten, grote hoeveelheden nitraat bevatten.

Hoewel nitraat zelf niet schadelijk is kunnen groenten bewaard bij kamertemperatuur de ophoping van nitriet veroorzaken, een metaboliet van nitraat.

Van nitraat verbruik is bekend dat het schadelijk is voor zuigelingen en jonge kinderen.

Het kan bij hen een bloedziekte genaamd methemoglobinemie veroorzaken , met symptomen van hoofdpijn, moeheid, kortademigheid en epileptische aanvallen.

Bron: naturehealthandbeauty.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Last van muggen ? Gebruik dit natuurlijke middel !
Next 6 Voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze je zicht aanzienlijk kunnen verbeteren!

You might also like

Algemeen

Hij giet witte azijn in de bak van zijn toilet. Wanneer hij doortrekt? Dit is briljant!

Luister naar dit artikel Bij Naturotheek zijn we dol op handige tips, en deze video bevat een paar zeer handige trucs die te maken hebben met iets wat we niet

Algemeen

Het geheim van geluk? Besteed geld aan ervaringen, niet aan dingen

Luister naar dit artikel In een materialistisch tijdperk hebben we geleerd om van dingen te houden die we kunnen kopen, en ze zijn statussymbolen en tekens geworden die ons in

Algemeen

Maden in je kliko? Gatver, zo kom je er snel vanaf!

Luister naar dit artikel Heb je net heerlijk gegeten, scheid je netjes jouw afval, dus loop je met je etensresten naar de gft-bak, zit de kliko helemaal onder de vieze