7 soorten vis die u nooit zou moeten eten

7 soorten vis die u nooit zou moeten eten

Luister naar dit artikel

Met toenemende vervuiling en stralingsniveaus buiten de hitlijsten in onze oceanen, worden wilde vissen net zo gevaarlijk voor onze gezondheid als vlees uit de fabriek. De meeste gekweekte vissen zijn niet langer veilig om te consumeren vanwege genetische modificatie en praktijken die veel soorten in zwemgif hebben getransformeerd. Hier zijn 7 soorten vis die je zonder uitzondering moet vermijden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Veel soorten bevatten zoveel verontreinigingen als kwik dat hun gezondheidsvoordelen niet opwegen tegen hun gezondheidsrisico’s. Anderen worden over de hele wereld ingevlogen, maar krijgen labels die je doen denken dat ze eerder die ochtend vers zijn gevangen. En weer anderen worden opgevoed in vuile, overvolle zwembaden en vol gestopt met chemicaliën om ze in leven te houden.

Twee jaar geleden hadden wetenschappers voor het eerst – blauwvintonijn ontdekt die besmet waren door de nucleaire crisis in Japan in Fukushima – zwemmend voor de kust van Californië. In de vis werd radioactief cesium tien keer boven het normale niveau gevonden. Gevaarlijke radionucliden zoals jodium-131, cesium 137 en andere isotopen die momenteel in de zee en in de lucht rond Fukushima bio-concentraat vrijkomen bij elke stap van verschillende voedselketens (bijvoorbeeld in algen, schaaldieren, kleine vissen, grotere vissen, dan mensen) of aarde, gras, koeienvlees en melk, dan mensen).

Kwikbesmetting van alle zeevruchten is een wijdverbreid probleem voor de volksgezondheid. Zwangere vrouwen, kinderen en vrouwen die zwanger zouden kunnen worden, zouden juist de consumptie van zwaardvis, tonijn e.d. moeten vermijden vanwege hun hoge gehalte aan methylkwik. De voedselveiligheidsautoriteit van de EU (EFSA) “EFSA beveelt aan dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd … vissen uit een breed scala aan soorten selecteren, zonder onnodige voorkeur te geven aan grote roofvissen zoals zwaardvis en tonijn,” aldus een verklaring.

Behalve dat ze giftig zijn voor de mens, worden zwaardvissen en vele andere vissoorten gevangen op manieren die oceaanhabitats en visserijen verwoesten. Longline-vissen, de vismethode die wordt gebruikt om zwaardvis te vangen, doodt duizenden zeeschildpadden per jaar.

“Als de vis duurzaam is, is het waarschijnlijk ook gezond om te eten”, zegt Leah Gerber, universitair hoofddocent en senior wetenschapper op het gebied van duurzaamheid aan de Arizona State University.

“Over het algemeen hebben grotere vissen met een langere levensduur meer kans op blootstelling aan gifstoffen vanwege de lengte van hun leven en hun plaats in de voedselketen,” legde Gerber uit. “Dus je bent misschien het beste gediend om weg te blijven van hen – zoals Blauwvintonijn of Zwaardvis. Bovendien zijn ze al overbevist. ‘

Ongeveer 95 procent van alle bestaande zalm wordt nu gekweekt, en domesticatie heeft ze heel anders gemaakt dan wilde populaties, die elk lokaal zijn aangepast aan hun eigen riviersysteem. Slechts twee jaar geleden spoorde een wetenschapper van de Purdue University de federale ambtenaren aan om positief te beslissen over het toelaten van genetisch gemanipuleerde zalm in de voedselvoorziening. Het argument kwam in directe tegenspraak met verklaringen van dezelfde wetenschapper die ontdekte dat het vrijgeven van een transgene vis in het wild de inheemse populaties zelfs tot het punt van uitsterven zou kunnen beschadigen.

In een rapport van het Earth Policy Institute uit juni 2013 werd opgemerkt dat de wereldwijde productie van gekweekte vis nu niet alleen de productie van rundvlees overtreft, maar dat de consumptie van gekweekte vis binnenkort naar verwachting de consumptie van in het wild gevangen vis zal overtreffen.

Er zijn tientallen soorten die het niet waard zijn om te consumeren, maar vanwege hun populariteit en toegankelijkheid zijn er hier 7 waar je vanaf moet blijven.

# 1: ZWAARDVIS

Waarom het slecht is: met .976 ppm (delen per miljoen) heeft het het hoogste kwikgehalte van alle vissen die er zijn. De bioaccumulatie van methylkwik is erger naarmate je hoger in de voedselketen komt, vandaar dat zwaardvis vrij slecht is, omdat het hoger in de voedselketen ligt. Hetzelfde argument kan worden gerechtvaardigd voor haai en marlijn. Van kwikverontreinigende stoffen moet biobeschikbaar methylkwik worden gemaakt door bacteriën op basis van anaërobe zwavel. Deze bestaan ​​alleen in bepaalde regio’s, dus als je zwaardvis kunt krijgen uit een gebied zonder de zwavelbacteriën op diep water, kun je de hoge verontreinigingsniveaus vermijden. Probleem is dat deze anoxische gebieden elk jaar groeien als gevolg van warmer water dat minder zuurstof vervoert, waardoor anaërobe organismen de voorkeur krijgen boven aerobe.

# 2: TONIJN

Waarom het slecht is: met 0,639 ppm is het een goede tweede voor zwaardvis, met name blauwe tonijn. De New York Times ontdekte dat Atlantische blauwvintonijn het hoogste kwikgehalte heeft van alle soorten tonijn. Om het af te maken, wordt blauwvintonijn zwaar overbevist tot het niveau van bijna-uitsterven en wordt het door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur als “ernstig bedreigd” beschouwd. In plaats van te proberen te navigeren door de steeds veranderende aanbevelingen waarvoor tonijn het beste is, kunt u overwegen het helemaal op te geven.

# 3: KEIZERBAARS

Waarom het slecht is: met .554 ppm heeft Keizerbaars nog steeds een zeer hoge kwiktoxiciteit. Net als de meeste diepzeevissen, duurt het lang voordat Keizerbaars groeit tot volwassenheid, en zijn ze gemakkelijk te bedreigen met overbevissing. Uitgebreide diepzeevissen gedurende meer dan twee decennia resulteerde in een ernstige uitputting van de volwassen bestanden. Keizerbaars broedt meestal niet tot ze 30 jaar oud zijn. Wetenschappers voorspellen dat het tientallen jaren kan duren voordat Keizerbaars populaties zich herstellen van zware visserij die de soort heeft gedecimeerd. Het Environmental Defense Fund heeft een gezondheidsadvies uitgebracht.

# 4: TILAPIA

Waarom het slecht is: een van de redenen voor de populariteit van tilapia is dat ze van korte duur zijn en voornamelijk vegetarisch zijn en daarom geen aanzienlijke hoeveelheden kwik verzamelen door andere vis te consumeren, zoals andere veel voorkomende roofvisvissen (zoals tonijn). Deze factor betekent ook, zoals gemeld in een artikel van National Geographic van juni 2013, dat tilapia efficiënter zijn om te kweken omdat ze lager in de voedselketen eten. Dit veroorzaakt een wereld van problemen ten nadele van de menselijke gezondheid.

Van dibutylinegehalten, een chemische stof die wordt gebruikt in PVC-kunststoffen, wordt gezegd dat deze twee keer hoger is in tilapia die in de kwekerij worden grootgebracht dan in wilde. Dibutylin is giftig en kan de werking van het immuunsysteem beïnvloeden en ook bijdragen aan ontstekingen. Dibutylin kan de reden zijn waarom astma, obesitas, allergieën en andere metabole aandoeningen de afgelopen jaren zijn toegenomen.

Dioxines zijn meestal ook hoger in gekweekte tilapia. Het probleem met dioxines is dat het, zodra het ons systeem binnenkomt, erg lang kan duren voordat het uit het lichaam wordt verwijderd. De halfwaardetijd van dioxine is ongeveer 7 tot 11 jaar.

# 5: ZALM (zowel in het wild gevangen als gekweekt)

Waarom het slecht is: hoewel zalm meestal lager is in kwikconcentraties, vragen de recente verwoestende gebeurtenissen in Fukushima, Japan veel wetenschappers zich af of er ooit Pacifische zalm zou moeten worden geconsumeerd vanwege het hoge radioactieve isotoopniveau. Het is eigenlijk illegaal om wilde Atlantische zalm te vangen omdat de visbestanden zo laag zijn, en ze zijn gedeeltelijk laag vanwege gekweekte zalm. De zalmkwekerij is erg vervuilend: duizenden vissen worden in kooien gepropt, wat leidt tot de groei van ziekten en parasieten waarvoor antibiotica en pesticiden nodig zijn. Vaak ontsnappen de vissen en concurreren ze met inheemse vissen om voedsel, wat leidt tot achteruitgang in inheemse populaties.

Een onderzoek met muizen heeft aangetoond dat een dieet met veel gekweekte zalm besmet door persistente organische verontreinigende stoffen – POP’s – bijdraagt ​​aan gewichtstoename en het risico op diabetes verhoogt.

Als toevoeging aan onze ellende van zalm, gaat de Amerikaanse Food and Drug Administration vooruit met het goedkeuren van genetisch gemanipuleerde zalm die zonder label wordt verkocht aan nietsvermoedende visliefhebbers. Die zalm zou worden gekweekt voor de kust van Panama, en het is onduidelijk hoe het zou worden geëtiketteerd. Momenteel komen alle vissen met het label “Atlantische zalm” van viskwekerijen. Ze krijgen ook pellets die roze kleurstof bevatten – zo krijgen ze hun kleur.

# 6: FLATFISH (Bot, Tong en Heilbot)

Waarom het slecht is: deze groep vissen omvat bot, tong en heilbot die voor de Atlantische kust worden gevangen. Hoewel bot en tong relatief lage niveaus van kwik bevatten, blijft heilbot nog steeds aan de bovenkant bij 0,252 ppm. Platvissen hebben hun weg naar de lijst gevonden vanwege zware vervuiling en overbevissing die dateert uit de 19e eeuw. Volgens Food and Water Watch zijn de populaties van deze vissen slechts 1 procent van wat nodig is om als duurzaam te worden beschouwd voor langetermijnvissen.

# 7: MAKREEL

Waarom het slecht is: Beschouwd als een gezondere vis vanwege het hoge minerale magnesium, is makreel net zo slecht als de top vijf als het gaat om kwik. Het grootste deel van de wereld eet Spaanse Golfmakreel met een vrij hoge kwiktoxiciteit bij 0,454 ppm. Maximaal 4 gram makreel mag in één keer worden ingenomen en bij voorkeur eenmaal per maand.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De 5 gouden regels voor gezond eten volgens een arts
Next 21 tekens dat er parasieten leven in je lichaam - Gebruik deze kruiden om ze te doden

You might also like

Algemeen

Hier is een complete lijst van de meest giftige boodschappen en een manier om zich te ontdoen van de giftige stoffen

Luister naar dit artikel De consumptie van groenten en fruit die werden behandeld met bestrijdingsmiddelen is slecht voor je gezondheid. Door dit te doen, injecteer je, in feite je eigen

Algemeen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Luister naar dit artikel De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen.

Algemeen

Onkruid uit je achtertuin kan je prima eten

Luister naar dit artikel Waarom zou je kruiden van de andere kant van de wereld halen, als de kruiden uit je achtertuin, of iets verder in het wild, prima te