8 gezondheidsvoordelen van het eten van peren

8 gezondheidsvoordelen van het eten van peren

Luister naar dit artikel

De eenvoudige peer is misschien niet zo populair of zo uitgebreid bestudeerd als zijn naaste neef de appel, maar beide vruchten hebben veel gemeen wat betreft hun voedingsprofiel en de gerapporteerde gezondheidsvoordelen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nathan O’Callaghan, een onderzoeker bij de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), ontdekte dat peren verrassend veel gezondheidsvoordelen bieden, van het bestrijden van ontstekingen en het verminderen van de bloedsuikerspiegel tot het behandelen van hoest en het voorkomen van een kater.

Van peren is ook gevonden dat ze de gezondheid van het hart, de spijsvertering, het risico op kanker en het lichaamsgewicht op een positieve manier beïnvloeden.

Top gezondheidsvoordelen

Peren zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun druppel vorm. Zoet en licht knapperig, ze worden al sinds de oudheid als gezond voedsel gegeten.

Peren zorgen voor een heerlijke en voedzame snack. Een middelgrote peer bevat slechts 101 calorieën, dus het zou moeilijk zijn om een ​​paar kilo aan te komen, zelfs als je veel van dit superfruit eet.

Volgens de voedsel- en voedingsdatabase van het Amerikaanse Department of Agriculture (USDA) kan een middelgrote peer het volgende bieden:

Eiwit – 0,36 gram (g)
Vet – 0,14 g
Vezel – 3,1 g
Calcium – 9 milligram (mg)
Magnesium – 7 mg
Fosfor – 12 mg
Kalium – 116 mg
Choline – 5,1 mg
Peren bevatten ook kleine hoeveelheden andere micronutriënten, zoals koper, niacine en foliumzuur.

Hier zijn enkele door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen die verband houden met dit superfood:

Peren bevatten heilzame plantaardige stoffen

De plantpigmenten die verantwoordelijk zijn voor de bleke, groenachtige kleur van peren doen ook dienst als antioxidanten. De fenolische verbindingen die anthocyanines worden genoemd, zijn bijvoorbeeld de pigmenten achter de roodachtige tinten van sommige peren.

Volgens recente studies zijn de anthocyanines in peren, appels en bessen gekoppeld aan een verminderd risico op hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen.

Peren bevatten ook sporen van carotenoïden, een andere groep plantenpigmenten die de gezondheid van het oog helpen behouden en de immuunrespons op infectie en ziekte versterken. Andere belangrijke plantaardige stoffen in peren zijn luteïne en zeaxanthine.

Peren ondersteunen de darmgezondheid

Peren bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels zijn essentieel voor een optimale darmgezondheid, omdat het de ontlasting verzacht en opslaat en de regelmaat van de darm bevordert. Onoplosbare vezels zijn ook verantwoordelijk voor het beschermen van de darm tegen indigestie, obstipatie, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen.

Ondertussen voeden oplosbare vezels de nuttige bacteriën in de darmen die de spijsvertering bevorderen en de darmen beschermen tegen ziekteverwekkers.

Peren helpen oxidatieve stress te bestrijden

Peren hebben antioxiderende eigenschappen dankzij hun vitamine C-gehalte. Vitamine C helpt bij het neutraliseren van schadelijke moleculen, vrije radicalen genaamd, die oxidatieve schade aan cellen kunnen veroorzaken. Studies hebben dit type cel letsel in verband gebracht met ontstekingen en het ontstaan ​​van verschillende chronische ziekten.

Naast vitamine C helpen ook andere antioxidanten in peren, zoals anthocyanen en carotenoïden, om oxidatieve stress en ontstekingen te bestrijden.

Peren helpen het risico op kanker te verminderen

Bevindingen uit dier- en reageerbuisstudies geven aan dat peren veelbelovende holistische behandelingen voor kanker zijn.

Anthocyanen blijken bijvoorbeeld antikankerverwekkende activiteiten te vertonen tegen borst-, darm- en prostaatkanker.

Peren helpen diabetes te voorkomen

Prediabetici en diabetici hoeven zich geen zorgen te maken over het natuurlijke suikergehalte van peren. Studies tonen aan dat peren de bloedsuikerspiegel niet verhogen, zelfs niet als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Dit effect kan ook worden toegeschreven aan het anthocyaninegehalte van de vrucht.

Bovendien helpt de oplosbare vezel in peren de opname van overtollige glucose in de darm te remmen.

Peren ondersteunen de gezondheid van het hart

Keri Glassman, een geregistreerde diëtist en de oprichter van The Nutritious Life Studio, zegt dat bepaalde fytonutriënten in peren, zoals de antioxidant glutathione, kunnen helpen beschermen tegen hoge bloeddruk en beroertes.

Fenolische verbindingen zoals quercetine, rutine, arbutine, catechine en chlorogeenzuur ondersteunen en verbeteren ook de bloedcirculatie en bevorderen zo een optimale gezondheid van het hart.

Peren kunnen de stofwisseling stimuleren

Uit recent onderzoek naar appels en peren is gebleken dat beide vruchten de stofwisseling van een persoon kunnen verhogen en de snellere verbranding van calorieën kunnen bevorderen. Op de lange termijn kan dit voorkomen dat iemand zwaarlijvig wordt en de gezondheidscomplicaties ervaart die daarmee verband houden.

Peren fungeren ook als eetlustremmer, zegt geregistreerde diëtiste en voedingsdeskundige Karen Ansel. Met name de vezels in peren helpen de darmen langdurig bezig te houden, waardoor het gevoel van volheid lang na een maaltijd behouden blijft.

Peren vullen andere voedingsmiddelen aan

Peren zijn een ideaal voedsel voor de feestdagen, omdat ze van september tot en met de lente in het seizoen zijn. Maar peren zorgen ook voor een geweldige herfstsnack of als ingrediënt in herfstrecepten.

Naast het eten zoals het is, vinden sommige mensen het ook leuk om plakjes peer in hun havermout te gooien. Anderen mengen ze om een ​​voedzame fruitsmoothie te maken.

Peren kunnen ook worden gesneden en vervolgens geroosterd in de oven voor een gekarameliseerd dessert, of gehakt en toegevoegd aan groentebouillon en pompoensoep.

Peren bieden tal van voordelen voor de menselijke gezondheid. Eet ze als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om hun voedingswaarde te maximaliseren.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Drie natuurlijke remedies voor pijnverlichting, infecties en voor het verbeteren van de gezondheid van het hart
Next Waarom je nu kannen met kruidenthee moet maken (giet het in een wijnglas)

You might also like

Natuurlijk genezen

Aantal burn-outs zeer sterk gestegen

Luister naar dit artikel Steeds meer mensen vallen uit met een burn-out. Vooral vrouwen gaan onderuit. 15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben

Natuurlijk genezen

Hoe je je sinussen schoon te maken met niets anders dan je vingers

Luister naar dit artikel Moe van het omgaan met een verstopte neus? Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is

Natuurlijk genezen

Ze drukt haar nek en rug tegen een tennisbal. Minuten later? Dit ga ik METEEN proberen!

Luister naar dit artikel Veel mensen hebben tegenwoordig last van pijn en spanningen in het gebied tussen schouders en nek, vaak als gevolg van overbelasting en een slechte houding. Steun