9 Tips om je tanden op een natuurlijk manier witter te maken.
september 3, 2016 105425 Views

9 Tips om je tanden op een natuurlijk manier witter te maken.

Luister naar dit artikel

Ben je al heel lang niet naar de tandarts geweest? Rook je of drink je vaak koffie of andere donker gekleurde dranken? Dan is de kans erg groot dat je tanden vergeelt zijn. Gele tanden zijn nou niet bepaald aantrekkelijk en kunnen sommige mensen ook nog eens onzeker maken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In deze lijst geven we jou 9 natuurlijke tips die je zelf eenvoudig thuis kunt uitproberen zonder enig risico. Op deze manier hopen we dat je na verloop van tijd weer prachtige wittere tanden hebt en een stralende glimlach.

1. Tanden bleken met aardbeien

In aardbeien zitten zuren die je tanden op een natuurlijke manier witte maken. Je kunt op verschillende manieren je tanden bleken met aardbeien. Je kunt een aardbei pureren vervolgens uitsmeren over je tanden, maar je kunt ook een aardbei in je mond stoppen en door midden bijten en dan met het binnenste gedeelte van de aardbei je tanden insmeren.

Dit zorgt niet alleen ervoor dat je tanden snel wit worden maar het smaakt ook nog eens lekker en het is gezond. Er is dus absoluut geen reden om het niet uit te proberen! Je kan de aardbei daarna gewoon opeten, vergeet niet om je mond te spoelen met water om de vrijkomende bacteriën te verwijderen.

2. Tanden witter maken met appelazijn

Veel mensen weten dat appelazijn de spijsvertering bevorderd, maar niet iedereen weet ook dat het helpt je tanden witter te maken. Appelazijn is vooral prima tegen hardnekkige vlekken zoals koffie, en nicotine aanslag op je tanden.

Er is onderzoek geweest hiernaar en het is bewezen dat het werkt, echter je moet wel consequent zijn en het duurt minstens 4 weken voordat je resultaat ziet. Na 4 weken zul je merken dat je tanden sneller wit worden. In een paar maanden zul je er bij lopen met een paar stralende witte tanden. Simpelweg appelazijn gebruiken en na afloop je tanden poetsen met normale tandpasta.

3. Je tanden bleken puur natuur met kokosolie

Kokosolie is een olie soort die nu veel gebruikt wordt. Je kunt ermee bakken in de keuken, als moisturizer voor je gezicht gebruiken, make-up mee verwijderen, als lippenbalsem gebruiken maar ook om je tanden te bleken. Ik doe dit zelf al jaren en het werkt uitstekend.

Het is heel simpel. Begin met een halve eetlepel kokosolie en bouw het op tot maximaal 1 eetlepel per dag. Spoel de kokosolie gedurende 15 minuten door je mond. Spuug dan de kokosolie uit en spoel je mond goed met water, het is niet de bedoeling dat je de kokosolie niet in slikt. Poets dan je tanden. Oil pulling heeft als bijeffect dat je tanden witter worden, echter dat is niet het hoofddoel. Het hoofddoel hiervan is een gezonder lichaam verkrijgen.

4. Eet kaas

Door kaas te eten maak je niet gelijk je tanden witter, maar het is wel erg goed voor je tanden. Door een stukje kaas te eten bescherm je het tandglazuur en het hoge vetgehalte van kaas vermindert het aantal bacteriën op het oppervlak van onze tanden. Dit op zijn beurt is gelijk een reden voor verlaging van tanderosie.

Fosfor en calcium in kaas zorgen er ook voor dat je tanden sterk blijven en het helpt bij het herstel van tandglazuur. Stel je hebt na een lange avond stappen echt geen zin om je tanden te poetsen voor het slapen gaan? Eet dan een stukje kaas.

5. Baking soda

Wittere tanden zonder een hoop geld uit te geven aan dure behandelingen of producten? Dat kan want gelukkig is er een huishoudelijk middel dat wonderen doet voor bleken van je tanden, namelijk bakins soda!

Baking soda schijnt één van de allerbeste manieren te zijn om je tanden op een natuurlijke wijze witter te maken. Baking soda verwijderd vlekken op je tanden die door thee, koffie en sigaretten `zijn veroorzaakt. Door je tanden te poetsen met bakins soda (ook wel zuiveringszout genoemd) kun je de aanslag er gemakkelijk van af poetsen. Leg boven op je tandpasta een beetje bakins soda en poets je tanden. Let er wel op dat bakins soda een schuurmiddel is, dus je tandglazuur kan hierdoor aangetast worden.

6. Zelfgemaakte tandpasta

Sommige doe-het-zelf beauty professionals beweren dat er een simpel huishoudelijk product bestaat waarvan je prachtige witte tanden krijgt. Dat huishoudelijk middeltje is: kurkuma. Veel mensen maken nog steeds gebruik van tanden bleek producten. Maar krijg je echt waar je voor betaalt? Is het het waard om je tanden te beschadigen met al die bleek producten die vol zitten met chemicaliën?

Er zijn al van natuurlijke oplossingen tegen alledaagse kwaaltjes en net zo voor het bleken van je tanden. Ik gebruik kurkuma al een tijdje voor het bleken van mijn tanden en het werkt perfect! Je kan simpelweg een mengsel maken van kokosolie, pepermuntolie en kurkuma. Smeer dit op je tanden en je hebt simpel, goedkoop en makkelijk een ideale oplossing voor het verkrijgen van witte tanden.

7. Sinaasappelschil

Een sinaasappelschil bevat zuren die je tanden witter maken. In Thailand wrijven mensen hun tanden al eeuwen lang in met de witte kant van de schil.

Heb je last van gele tanden? Dan is het inwrijven met een sinaasappelschil dé oplossing zijn! Wrijf je tanden in en wacht een paar minuutjes, spoel dan je mond en poets je tanden na. Doe dit niet te vaak – na een week kun je de frequentie terugschroeven naar 2 a 3 keer per week. Het zuur van de schil wat je tanden witter maakt kan namelijk ook je tandglazuur aantasten. Desalniettemin is dit een eenvoudige en goede manier om je tanden sneller wit te maken.

8. Kruidnagel

De stof eugenol die in kruidnagel zit heeft een antibacteriële werking en remt ontstekingen. Tevens bevat kruidnagel een stofje dat ervoor zorgt dat je wittere tanden krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld op een kruidnagelbloempje kauwen.

Is dit te sterk voor je, dan is het ook mogelijk om 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en daar je tanden mee te poetsen. Bijkomend voordeel van kruidnagel is dat het je een frisse adem geeft. Ook verwijderd kruidnagel schadelijke mondbacteriën.

9. Citroensap met baksoda

Citroen met natriumcarbonaat is een zeer effectieve methode die vaak gebruikt wordt. Normaal gesproken wordt baksoda gebruikt als rijsmiddel, maar baksoda is ook een erg geschikt middel om je tanden er witter mee te maken.

Vermeng een beetje soda met wat druppeltjes vers citroensap. Je zult zien dat dit mengsel direct zal gaan bruisen, dit is ook de bedoeling. Doe het mengsel op je tandenborstel en wrijf daarmee je tanden in. Laat het enkele minuten zitten en poets het er vervolgens af met gewone tandpasta. Deze methode is zo effectief dat je na enkele dagen al resultaat zult zien.

Vergeet deze 9 tips om je tanden witter te maken niet te delen met je vrienden, ik weet zeker dat je veel van hen zult helpen aan mooie witte tanden!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous HEFTIGE VIDEO … Zo reageert je maag op een McCheeseburger!
Next Ze smeert honing op haar gezicht. De reden? Waarom wist ik dit niet eerder?!

You might also like

Natuurlijk genezen

Allemaal aan de mierikswortel! Dit belangrijke keukenkruid bestrijdt kanker

Luister naar dit artikel Mierikswortel bevat kankerbestrijdende stofjes die glucosinolaten worden genoemd. De werking daarvan is nu voor het eerst gedocumenteerd, en wel door wetenschappers van de Universiteit van Illinois.

Natuurlijk genezen

Dit is wat het nieuwste onderzoek zegt over migraine en hoe het je vandaag kan verhelpen

Luister naar dit artikel “En dan slaat een dreun je zo hard op de linkerkant van het hoofd dat je hoofd naar rechts buigt … Er is geen manier dat

Natuurlijk genezen

Zo krijg je hagelwitte tanden zonder je tanden te bleken!

Luister naar dit artikel Ben jij ook weleens jaloers op die mooie stralende witte tanden van filmsterren en wil je het liefst ook een mooie Hollywoord-smile? Je kan dan natuurlijk