Adequate vitamine D-spiegels verminderen complicaties en overlijden door COVID-19

Adequate vitamine D-spiegels verminderen complicaties en overlijden door COVID-19

Luister naar dit artikel

In het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten die voldoende vitamine D hadden, met een bloedspiegel van 25-hydroxyvitamine D van ten minste 30 ng / ml (een maat voor de vitamine D-status), hadden een significant verminderd risico op ongunstige klinische resultaten, waaronder bewusteloos worden, hypoxie (lichaam uitgehongerd naar zuurstof) en de dood. Bovendien hadden ze lagere bloedspiegels van een ontstekingsmarker (C-reactief proteïne) en hogere bloedspiegels van lymfocyten (een soort immuuncel om infecties te bestrijden).


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Deze studie levert direct bewijs dat vitamine D-toereikendheid de complicaties kan verminderen, waaronder de cytokinestorm (te snel vrijkomen van te veel eiwitten in het bloed) en uiteindelijk de dood door COVID-19,” verklaarde corresponderende auteur Michael F. Holick, PhD, MD, hoogleraar geneeskunde, fysiologie en biofysica en moleculaire geneeskunde aan de Boston University School of Medicine.

Bij 235 patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis waren opgenomen, werd bloed afgenomen om de vitamine D-status te meten (gemeten serumspiegel van 25-hydroxyvitamine D). Deze patiënten werden gevolgd op klinische resultaten, waaronder de klinische ernst van de infectie, bewusteloos raken, ademhalingsmoeilijkheden hebben, resulterend in hypoxie en overlijden. Het bloed werd ook geanalyseerd op een inflammatoire marker (C-reactief proteïne) en op aantallen lymfocyten. De onderzoekers vergeleken vervolgens al deze parameters bij patiënten die vitamine D-deficiënt waren met degenen die voldoende vitamine D hadden.

Bij patiënten ouder dan 40 jaar merkten ze op dat die patiënten die voldoende vitamine D hadden, 51,5 procent minder kans hadden om te overlijden aan de infectie in vergelijking met patiënten die vitamine D-deficiënt of onvoldoende waren met een bloedspiegel van 25-hydroxyvitamine D van minder dan 30 ng / ml.

Holick, die voor het laatst een studie publiceerde waaruit bleek dat een voldoende hoeveelheid vitamine D het risico op coronavirus met 54 procent kan verminderen, is van mening dat voldoende vitamine D helpt om de gevolgen van besmetting met niet alleen het coronavirus, te bestrijden maar ook virussen die ziekten van de bovenste luchtwegen veroorzaken, waaronder influenza. “Er bestaat grote bezorgdheid dat de combinatie van een influenza-infectie en een coronale virale infectie aanzienlijk zou kunnen leiden tot meer ziekenhuisopnames en overlijden als gevolg van complicaties door deze virale infecties.”

Volgens Holick biedt deze studie een eenvoudige en kosteneffectieve strategie om iemands vermogen om het coronavirus te bestrijden te verbeteren en de nadelige klinische resultaten van COVID-19 te verminderen, waaronder het vereisen van beademingsondersteuning, een overactieve immuunrespons die leidt tot een cytokinestorm en overlijden. “Omdat vitamine D-tekort en -insufficiëntie zo wijdverspreid is bij kinderen en volwassenen in de Verenigde Staten en wereldwijd, vooral in de wintermaanden, is het voor iedereen verstandig om een ​​vitamine D-supplement te nemen om het risico op infectie en complicaties door COVID te verminderen. 19. ”

Bronnen: Boston University, Journal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoekers suggereren dat van cannabis afgeleide CBD de dodelijke longontsteking veroorzaakt door COVID-19 kan helpen verminderen
Next 'Vitamine C' kan elk virus doden dat bij de mensheid bekend is

You might also like

Natuurlijk genezen

8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

Luister naar dit artikel Wanneer de mineralen en het zout in uw nieren beginnen te kristalliseren in stenen, worden deze nierstenen genoemd. Dit is meestal te wijten aan een onbalans.

Natuurlijk genezen

Als je over deze 2 punten achter je knieën wrijft, is dit wat er met je lichaam gebeurt.

Luister naar dit artikel Naarmate mensen ouder worden, slaat de stijfheid ongenadig toe en ook rugpijn wordt een dagelijkse beslommering. Er bestaan heel wat producten om de pijn te verzachten,

Natuurlijk genezen

Hier is een eenvoudige remedie voor het rusteloze benen syndroom waar iedereen bij zweert

Luister naar dit artikel Rusteloze benen syndroom is een ziekte die veel mensen maar al te goed kennen. Ook bekend als de ziekte van Willis-Ekbom, wordt de aandoening, volgens Dr.