Botte WAARHEID: Krijg GEEN tekort aan DEZE essentiële voedingsstof
april 19, 2021 1609 Views

Botte WAARHEID: Krijg GEEN tekort aan DEZE essentiële voedingsstof


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Magnesium is een belangrijk mineraal dat een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen biedt en betrokken is bij honderden functies in het lichaam. Zonder dit mineraal lopen mensen het risico op een reeks fysieke en zelfs mentale problemen.

Het uitdagende is dat er verschillende magnesiumsupplementen bestaan. Wat is het beste supplement voor uw gezondheidsbehoeften? Laten we eens kijken naar onderzoek om ons in de goede richting te helpen.

Citraat, glycinaat en oxide – oh my! Hier leest u hoe u de beste magnesiumsupplementen kiest!

Volgens het National Institutes of Health Office of Dietary Supplements lijken magnesiumcitraat, aspartaat, lactaat en chloride meer biologisch beschikbaar te zijn dan magnesiumoxide en magnesiumsulfaat. Hierdoor worden ze gemakkelijker door het lichaam opgenomen en kunnen ze dus ook daadwerkelijk ten goede worden gebruikt. (Naast een slechte absorptiesnelheid kan er nog een reden zijn om magnesiumoxide als voedingssupplement te vermijden. Volgens de NIH wordt deze vorm – samen met magnesiumchloride en magnesiumcarbonaat – hoogstwaarschijnlijk geassocieerd met diarree en buikkrampen.)

Vooral magnesiumcitraat lijkt te schitteren in termen van biologische beschikbaarheid. Een oudere gerandomiseerde en dubbelblinde studie, gepubliceerd in het toepasselijk genaamde wetenschappelijke tijdschrift Magnesium Research, toonde aan dat deze vorm “superieur” was aan magnesiumoxide en een ander preparaat dat bekend staat als aminozuurchelaat.

Andere publiekslievelingen onder natuurlijke gezondheids- en welzijnskringen zijn:

Magnesium L-threonaat
Magnesium orotaat
Magnesiumglycinaat
Magnesiummalaat

Overigens kan magnesiumsulfaat (ook bekend als Epsom-zouten) de kalmerende effecten van uw bad versterken. Toch is het onduidelijk of magnesium effectief door uw huid kan worden opgenomen, dus u wilt misschien niet op dit product vertrouwen om uw inname te verhogen.

Omdat het beste supplement voor u kan variëren afhankelijk van uw specifieke gezondheidsbehoeften en -doelen – en omdat het mogelijk is om magnesiumtoxiciteit te ontwikkelen door te veel van dit mineraal aan te vullen – is het een goed idee om eerst met uw medische zorgverlener te praten.

Voorkom dat u een tekort aan magnesium krijgt – hier leest u hoe u genoeg van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgt

Magnesiumtekort of zelfs subklinische deficiëntie (onvoldoende maar niet zo laag om de formele definitie van deficiëntie te bereiken) is geen grap. Als u niet genoeg van dit mineraal in uw lichaam heeft, kan dit bijdragen aan problemen als hoofdpijn, spierkrampen en een verminderde gezondheid van botten en zenuwstelsel. Een recente studie gepubliceerd in de Journal of the American Osteopathic Association suggereert dat 50 procent van de Amerikanen niet genoeg magnesium binnenkrijgt, wat zelfs een andere belangrijke voedingsstof, vitamine D, ineffectief zou kunnen maken in het lichaam.

Het lijdt dus geen twijfel dat u ervoor moet zorgen dat u voldoende van deze voedingsstof in uw lichaam krijgt. Ter herinnering: de aanbevolen dagelijkse inname van magnesium voor volwassenen is respectievelijk ongeveer 320 milligram en 420 milligram voor vrouwen en mannen (en ongeveer 310 mg tot 360 mg voor zwangere of zogende vrouwen). En of u er nu voor kiest om een ​​hoogwaardig magnesiumsupplement aan uw routine toe te voegen, het NIH Office of Dietary Supplements raadt ook aan om magnesiumrijk voedsel te eten.

De volgende voedingsmiddelen bevatten ten minste 42 mg magnesium per portie, of ongeveer 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid:

Pompoenpitten
Chia zaden
Amandelen
Spinazie
Zwarte bonen
Aardappelen
Gewone yoghurt

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Vijf redenen om meer uien te eten
Next Het COVID-experiment: bent u gedekt?

You might also like

Natuurlijk genezen

Natuurlijke manier om suiker in het bloed te beheersen: alles wat nodig is, is één gekookt ei

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Deze 4 oude elixers zijn voor gezondheid en de jeugd van je huid.

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Nieuwe studie vindt dat wandelen in de natuur de hersenactiviteit vermindert die gepaard gaat met stress

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar