*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De basisprincipes van droog inblikken

De basisprincipes van droog inblikken

Droog inblikken is de opslag van droog voedsel zoals rijst of bonen in inmaakpotten. Dit proces is populair voor het langdurig bewaren van voedsel in uw voorraadkast.

Als je nog geen ervaring hebt met inblikken, is droog inblikken een geweldige manier om niet alleen met een prepper-voorraadkast te beginnen, maar ook met een inblikkende gewoonte.

Een goede manier om te beginnen is door zuurstofabsorbeerders te gebruiken in droge conserven (potten). Zuurstofabsorbeerders zijn gemaakt van een chemische verbinding, waarvan het actieve ingrediënt een ijzeroxide in poedervorm is. Hoewel ze niet eetbaar zijn, zijn ze niet giftig. Er ontstaan ​​geen schadelijke gassen en de zuurstof verwijdert de frisse geur en smaak van uw eten niet.

Droge goederen gecombineerd in een pot met zuurstofabsorbeerders zorgen voor een gemakkelijke manier om te beginnen met inblikken. De zuurstofabsorbeerder heeft twee doelen. Het verwijdert zuurstof zodat kleine beestjes niet in uw voedselreserve leven, en het helpt uw ​​voedsel vers te blijven.

Droog inblikken in potten heeft geen warmte nodig om het deksel af te sluiten. Het afdichten van het deksel gebeurt met behulp van de juiste zuurstofabsorbeerders. Om te beginnen heb je zuurstofabsorbeerders, inmaakpotten met ringen en deksels en voedsel om te drogen nodig. We zijn begonnen met droog inblikken met bonen omdat we ze lekker vinden, ze zijn redelijk goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen in elke winkel. Begin met schone inmaakpotten door ze te koken en goed te laten drogen. Voeg je droogvoer toe en doe de juiste zuurstofabsorbeerder in het blik en sluit af. De absorber doet zijn werk door het blik goed af te sluiten. U zult een plop horen wanneer de absorber het deksel heeft verzegeld.

Sommige prepper-websites adviseren u misschien om handwarmers te gebruiken in plaats van zuurstofabsorbeerders, maar we raden dit NIET aan. Gebruik geen handwarmers met voedsel, aangezien dit geen voedselveilig materiaal is. Gebruik zuurstofabsorbeerders voor uw eten en handwarmers voor uw handen.

U kunt deze methode van zuurstofabsorbeerders ook gebruiken met voedselveilige emmers en Mylar. Kies voor grotere hoeveelheden gedroogde goederen emmers van voedingskwaliteit en Mylar-zakken. In grote emmers en zakken kun je simpelweg meer bewaren dan in de grootste inmaakpotten. Food-grade emmers zijn gemaakt van een speciaal plastic dat vrij is van gifstoffen die anders in uw voedsel zouden worden opgenomen. Bij deze methode plaatst u uw voedsel in de Mylar-zakken samen met een geschikte zuurstofabsorbeerder en sluit u de Mylar-zakken af. Doe de zakken na het ontsmetten in de food-grade emmers. Sluit de emmers af en bewaar ze voor de lange termijn.

We weten allemaal dat het moeilijk was om inblikkende potten te krijgen, en emmers van voedselkwaliteit zijn niet altijd direct verkrijgbaar bij lokale kleine supermarkten.

In dat geval kunt u dehydrateren, of u kunt overwegen om voedsel vacuüm te verpakken. Koop een Food Saver en probeer droog inblikken met een vacuumsealer. Voor deze methode heb je geen zuurstofabsorbeerders nodig. Dit is ook een handig hulpmiddel om vlees in te bewaren. We doen vaak elandvlees met al kruiden erop en verzegelen het met een Food Saver. Het is klaar voor gebruik met de sous vide-methode of gewoon om te braden in een oven of op een grill te plaatsen.

Een willekeurig aantal voedingsmiddelen kan droog ingeblikt worden, zoals bonen, zaden, haver en granen. Je kunt ook couscous, bakpoeder, witte rijst (bruine rijst heeft te veel olie om te drogen) en tarwe op deze manier bewaren. Houd rekening met het voedsel dat uw gezin graag eet voordat u begint met droog inblikken. Bewaar geen dingen waar mensen in uw gezin allergisch voor zijn of niet willen eten.

Droog inblikken is een gemakkelijke manier om voedsel op te slaan en voor te bereiden. Als je het droog inblikken eenmaal onder de knie hebt, probeer dan het dehydrateren van voedsel en waterbad of inblikken onder druk. Dit is een geweldige oefening voor een noodsituatie.

Bronnen: Ready Nutrition

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Wetenschappers zeggen dat de ‘ziel’ niet sterft, maar ‘terugkeert naar het universum’.
Next 14 verrassende toepassingen van pindakaas

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Geniet van een overheerlijke aromatherapie met deze zelfgemaakte bruisballen. Alsof je in de spa bent!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Ik ben al mijn hele leven ontzettende fan van bruisballen. Nu spendeert natuurlijk niemand graag veel geld om

Bouwen en Verbouwen

Producenten en consumenten bouwen samen nieuwe voedselmethodes

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Initiatieven op basis van ‘korte ketens’ tussen boeren en consumenten winnen langzaam maar zeker terrein in Nederland, een

Bouwen en Verbouwen

8+ krachtige manieren om je kleding natuurlijk wit en vlekvrij te maken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Een geweldig wit overhemd is een “moetje” in de meeste kledingkasten, of het nu onder een pak wordt