De beste remedies van de natuur voor een ouder wordende huid

De beste remedies van de natuur voor een ouder wordende huid

Luister naar dit artikel

Zelfs degenen die de genetische loterij hebben gewonnen of onbeperkte hoeveelheden geld te besteden hebben aan huidverzorging zijn niet vrijgesteld van de natuurlijke effecten van veroudering.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar terwijl de schoonheidsindustrie erop uit is een fortuin uit te geven om mensen te overtuigen van de ultieme wonderen van chemische peelings, Botox-injecties en serums, is er een hele wereld aan natuurlijke oplossingen om de effecten van veroudering te vertragen.

Laat de dure crèmes en peels voorlopig achterwege en verken deze natuurlijke remedies die u kunnen helpen de tekenen van een ouder wordende huid te vertragen of onder controle te houden.

1. Aloë Vera

Aloë vera is een gevestigde plaatselijke huidremedie, maar wordt ook vaak in gelvorm aan vruchtensap of smoothies toegevoegd. Een onderzoek uit 2009 wees uit dat het oraal innemen van aloë rimpels in het gezicht verminderde. [i] Dertig gezonde vrouwen ouder dan 45 namen aloë vera-gel als supplement, waarbij de ene groep een lage dosis van 1200 milligram (mg) per dag nam en een andere een hoge dosis nam van 3.600 mg per dag.

De onderzoekers concludeerden dat aloë-gel de rimpels in beide groepen na slechts 90 dagen significant verbeterde. Bovendien had de groep met een lagere dosis een verbeterde huidelasticiteit. Hoe? Aloë verhoogde de collageenproductie, wat leidde tot een verbeterde structurele ondersteuning van de huid en minder rimpels.

Een afzonderlijke studie suggereerde dat voortdurende inname van aloë-sterol bijdroeg aan het behoud van een gezonde huid, zoals blijkt uit “statistische verschillen” op gebieden als huidvocht, huidelasticiteit en collageenscore.[ii]

2. Rode Ginseng

Rode ginseng bevat bioactieve stoffen die antioxidanten en anti-verouderingsmiddelen bevatten. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals tincturen, poeders, vloeibare extracten en capsules.

In Korea namen 82 gezonde vrouwen van boven de 40 deel aan een dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek.[iii] Elke dag kregen ze ofwel een placebo ofwel 3 gram (g) van een kruidenmengsel met rode ginsengextract.

Na het meten van gezichtsrimpels, elasticiteit, watergehalte, rode vlekken en pigmentatie, ontdekten de onderzoekers dat gezichtsrimpels significant verbeterden in de rode ginseng-extractgroep. Een aantal biochemische markers van rimpelschade verbeterden ook. “Deze resultaten onderbouwen de vermeende gunstige effecten van rode ginseng op veroudering en ondersteunen het gebruik ervan als een effectief ‘schoonheidsvoedsel'”, schreven de auteurs.

Koreaanse rode ginseng bleek in een afzonderlijk onderzoek ook een uitstekend anti-aging product te zijn. [iv] Op de menselijke huid verhoogde ginsengcrème de veerkracht van de huid en het vochtgehalte van de huid, evenals een verbeterde teint.

3. Soja

Soja-extract lijkt de structuur van de rijpe huid te verjongen. [v] In een placebo-gecontroleerd in vivo onderzoek, maakte het plaatselijk aanbrengen van een isoflavon-bevattende emulsie de dermale-epidermale overgang significant vlakker, wat beschouwd wordt als de meest reproduceerbare structurele verandering in een verouderde huid.

Gegevens van afzonderlijk onderzoek leken de bovenstaande bevindingen te bevestigen, wat aangeeft dat orale inname van 40 mg soja-isoflavonaglyconen per dag de verouderde huid van vrouwen van middelbare leeftijd verbeterde.[vi]

In een dubbelblind, 12 weken durend onderzoek uit 2007 bleek een vochtinbrengende crème die verbindingen bevat die in soja worden aangetroffen, veilig en effectief te zijn bij het voorkomen van veroudering. [vii] De vochtinbrengende crème met gestabiliseerde soja-extracten kan worden gebruikt om de algehele huidskleur en textuur te verbeteren, merkten de auteurs op.

4. Pijnboomschors

Een onderzoek uit 2012 met 112 vrouwen vond dat extract van pijnboomschors veilig en effectief is in het aanzienlijk verbeteren van de huidskleur en het verminderen van pigmentatie van ouderdomsvlekken veroorzaakt door milde tot matige veroudering.[viii]

Japanse onderzoekers verdeelden de proefpersonen in twee groepen, de eerste kreeg elke dag 100 mg pijnboomschorsextract en de tweede slechts 40 mg. De proefpersonen ontvingen de gestandaardiseerde extracten bekend als Pycnogenol®, waarvan werd vastgesteld dat ze de hydratatie en elasticiteit van de huid van de deelnemers aanzienlijk verbeteren.

Pycnogenol verhoogde ook aanzienlijk de activiteit van een enzym dat belangrijk is bij de synthese van hyaluronzuur, dat vervolgens het vochtgehalte van de huid verhoogt en het verschijnen van rimpels minimaliseert. Het beïnvloedde ook genen die betrokken zijn bij het maken van nieuw collageen.

5. Astaxanthine:

Astaxanthine is een carotenoïde afgeleid van microalgen. In onderzoeken bleek het huidveroudering en leeftijdsgerelateerde huidziekten te verminderen door zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Een meta-analyse wees uit dat inname of plaatselijk gebruik van astaxanthine effectief kan zijn bij het verminderen van huidveroudering en het verbeteren van vocht en elasticiteit, en biedt daarom veelbelovende cosmetische toepassingen.[ix]

In een review uit 2018 bleek de carotenoïde ook UV-geïnduceerde ontsteking, rimpels en huidpigmentatie te voorkomen na blootstelling aan ultraviolette straling, die aanzienlijke schade aan huidweefsel kan veroorzaken.[x]

Bronnen:

[i] Cho S et al “Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo” Ann Dermatol. 2009 Feb;21(1):6-11. Epub 2009 Feb 28.

[ii] Tanaka M et al “Effects of Aloe Sterol Supplementation on Skin Elasticity, Hydration, and Collagen Score: A 12-Week Double-Blind, Randomized, Controlled Trial” Skin Pharmacol Physiol. 2016 ;29(6):309-317. Epub 2017 Jan 14

[iii] Cho S et al “Red ginseng root extract mixed with Torilus fructus and Corni fructus improves facial wrinkles and increases type I procollagen synthesis in human skin: a randomized, double-blind, placebo-controlled study” J Med Food. 2009 Dec;12(6):1252-9.

[iv] Saba E et al “Korean Red Ginseng extract ameliorates melanogenesis in humans and induces antiphotoaging effects in ultraviolet B-irradiated hairless mice” J Ginseng Res. 2020 May ;44(3):496-505. Epub 2019 May 15.

[v] Sudel K et al “Novel aspects of intrinsic and extrinsic aging of human skin: beneficial effects of soy extract” J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2004 Nov;39(5):487-92.

[vi] Izumi T et al “Oral intake of soy isoflavone aglycone improves the aged skin of adult women” J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2007 Feb;53(1):57-62.

[vii] Wallo W et al “Efficacy of a soy moisturizer in photoaging: a double-blind, vehicle-controlled, 12-week study” J Drugs Dermatol. 2007 Sep;6(9):917-22.

[viii] Furumura M et al “Oral administration of French maritime pine bark extract (Flavangenol(®)) improves clinical symptoms in photoaged facial skin” Clin Interv Aging. 2012 ;7:275-86. Epub 2012 Jul 27.

[ix] Zhou X et al “Systematic Review and Meta-Analysis on the Effects of Astaxanthin on Human Skin Ageing” Nutrients. 2021 Aug 24 ;13(9). Epub 2021 Aug 24.

[x] Imokawa G et al “The Xanthophyll Carotenoid Astaxanthin has Distinct Biological Effects to Prevent the Photo-aging of the Skin Even by its Post-irradiation Treatment” Photochem Photobiol. 2018 Oct 19. Epub 2018 Oct 19.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kan een molecuul in broccoli de hersenen helpen bij het REPAREREN van schade door eiwitpieken?
Next Ondersteun gezondheid, vruchtbaarheid en het hart met frambozenblad

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb jij last van zweetvoeten? Dan weet je dat dit niet zo lekker ruikt. Zo maak je een eigen anti-zweetvoet poeder

Luister naar dit artikel Met zweetvoeten worden niet zozeer natte, plakkerige voeten bedoeld, maar veeleer voeten die een penetrante, onaangenaam geur verspreiden. Zweetvoeten worden daarom ook wel stinkvoeten genoemd. De

Natuurlijk genezen

Moeite met in slaap komen? Met dit zelfgemaakte ‘slaappoeder’ ben je binnen een mum van tijd onder zeil!

Luister naar dit artikel Dit zelfgemaakte slaappoeder helpt je zo van je slapeloosheid af! Slaapproblemen zijn ontzettend vervelend, er is weinig irritanter dan midden in de nacht wakker worden en

Natuurlijk genezen

Dit geneest zware hoest en verwijdert slijm uit de longen In slechts een nacht!

Luister naar dit artikel Dit prachtige en natuurlijke geneesmiddel wordt gebruikt bij de behandeling van verkoudheid en het wordt ook gebruikt bij de behandeling van ziekten aan de luchtwegen. Steun