De gezondheidsvoordelen tegen kanker van boerenkool

De gezondheidsvoordelen tegen kanker van boerenkool

Luister naar dit artikel

Sceptici vragen: “is boerenkool echt zo goed voor je?” Met een volmondig “ja”, zouden de gezondheidsvoordelen van boerenkool de meeste mensen verbazen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Sterker nog, als je een onderzoek hebt gedaan bij de American Cancer Society, Susan G. Komen of een andere conventionele bron (online), zul je niet veel vinden over de echte waarde van boerenkool. Waarom vraag je je dat niet af?

Zie je, kruisbloemige groenten zoals broccoli en spruitjes zijn al lang bestudeerd op hun antikankerverbindingen. En boerenkool – een kruisbloemige groente – biedt veel gezondheidsvoordelen, waardoor het bovenaan de lijst staat als een krachtig middel tegen kanker.

Klinisch bewezen dat het wijdverbreide immunoregulerende effecten biedt, bevat boerenkool een groot aantal stoffen waarvan is aangetoond dat ze helpen de conversie van bepaalde laesies in kankercellen te stoppen. Als gevolg van deze gecombineerde verbindingen is aangetoond dat boerenkool kanker zoals borst, prostaat, oraal, colorectaal, nier en slokdarm kan voorkomen en bestrijden.

Studies tonen aan dat boerenkool de immuunfunctie verbetert en de groei van kankercellen voorkomt

De immuunbevorderende en kankerbestrijdende gezondheidsvoordelen van boerenkool zijn het resultaat van verschillende verbindingen zoals indolen, waaronder di-indolemethaan (DIM) en indol-3-carbinol (I3C) plus isothiocyanaten, afgeleid van glucosinolaten.

Isothiocyanaten, in boerenkool, werden voor het eerst waargenomen om activering van carcinogenen te verminderen en hun ontgifting te verhogen volgens Chinese onderzoekers die hun bevindingen publiceerden in een tijdschrift in 2009, Nature. Sindsdien zijn tientallen onderzoeken gericht op het begrijpen op welke doelweefsels deze verbindingen werken om te helpen bij het ontwikkelen van proeven op mensen en om therapeutische antikankerdosisbereiken te bepalen.

Hoe ondersteunt het eten van boerenkool de “frontlinie” van het immuunsysteem?

Immunoglobuline A of IgA is een antilichaam dat verantwoordelijk is voor het handhaven en verbeteren van de integriteit van de slijmvliezen van het maagdarmkanaal, de ademhalingswegen en de urinewegen. Wanneer IgA tekort is, wordt deze eerste verdedigingslinie doordringbaar waardoor microbiële indringers en andere eiwitten gemakkelijk in de bloedbaan terechtkomen. Eenmaal in de bloedbaan kunnen andere weefsels in het lichaam aangetast worden, wat leidt tot atypische celdeling.

Door IgA en dus de slijmvliesvoering te beschermen, wordt het probiotische en prebiotische evenwicht behouden als een eerstelijnsafweer tegen ziekten. Dus eet je boerenkool om de spijsvertering en opname van voedingsstoffen te verbeteren.

Wat is de beste manier om boerenkool te eten?

Boerenkool stomen en uitdrogen zijn twee populaire, voedselrijke methoden om meer van dit groene superfood in je dieet te krijgen. Het is aangetoond dat het stomen en koken van boerenkool zijn therapeutische eigenschappen sterker verhoogt dan wanneer je het rauw consumeert.

Als je ervoor kiest om een ​​verse salade te maken van elk type boerenkool, laat deze dan op kamertemperatuur komen voordat je gaat eten en overweeg zelfs om er knoflook in te gooien om de enzymatische activiteit te verbeteren. Wrijf een hoogwaardige olie, zoals biologische kokosolie, op de bladeren om deze nuttige enzymen te activeren – deze activiteit zal helpen zijn immuunversterkende eigenschappen vrij te geven voor optimale absorptie. (Plus, het is heerlijk!)

Huidig ​​onderzoek blijft zich richten op het isoleren van therapeutische verbindingen uit boerenkool (hierboven beschreven) om te bepalen hoeveel er moet worden gegeten voor de beste resultaten – evenals het observeren van de effecten van verschillende soorten boerenkool op immuniteit en kanker specifiek als een normaal voedingsbestanddeel. Maar in plaats van te wachten op meer onderzoek, moedig ik iedereen aan om meer donkere, groene bladgroenten te eten zoals boerenkool en snijbiet. De beloning is de moeite waard.

Over de auteur: Christine M. Dionese L.Ac, MSTOM is een integrerende gezondheidsexpert, medisch journalist en voedselschrijver. Ze heeft haar carrière gewijd aan het helpen van anderen om de wetenschap van geluk en de krachtige effecten ervan op de menselijke gezondheid te begrijpen. Christine oefent, schrijft en spreekt over functionele omgevingsgeneeskunde, gepersonaliseerde geneeskunde en epigenetica, voedselwetenschap en duurzaam leven.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Longkanker: stoppen met roken regenereer Beschermende longcellen - Nieuw onderzoek
Next Dit gebouw is gemaakt van paddestoelen en zuivert de lucht

You might also like

Natuurlijk genezen

Citroensap met zout kan een migraine hoofdpijn aanval in enkele minuten stoppen!

Luister naar dit artikel Migraine of hoofdpijn vinden wij erg lastig. Je weet niet wanneer het begint en wanneer het stopt. Als je vaak last hebt van migraine is het

Natuurlijk genezen

Voortaan gooi ik nooit meer de schil van een watermeloen weg, bizar welke voordelen dit heeft!

Luister naar dit artikel Watermeloen is zoo heerlijk verfrissend en mega goed voor je. Het is namelijk erg goed tegen hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en een te

Natuurlijk genezen

Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit

Luister naar dit artikel Metabool syndroom is een levensstijlgerelateerde ziekte die een enorme negatieve impact heeft op ons gezondheidszorgsysteem en individuen. Maar er wordt zelden over gesproken. In feite draagt