*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De gezondheidsvoordelen tegen kanker van boerenkool

De gezondheidsvoordelen tegen kanker van boerenkool

Sceptici vragen: “is boerenkool echt zo goed voor je?” Met een volmondig “ja”, zouden de gezondheidsvoordelen van boerenkool de meeste mensen verbazen.

Sterker nog, als je een onderzoek hebt gedaan bij de American Cancer Society, Susan G. Komen of een andere conventionele bron (online), zul je niet veel vinden over de echte waarde van boerenkool. Waarom vraag je je dat niet af?

Zie je, kruisbloemige groenten zoals broccoli en spruitjes zijn al lang bestudeerd op hun antikankerverbindingen. En boerenkool – een kruisbloemige groente – biedt veel gezondheidsvoordelen, waardoor het bovenaan de lijst staat als een krachtig middel tegen kanker.

Klinisch bewezen dat het wijdverbreide immunoregulerende effecten biedt, bevat boerenkool een groot aantal stoffen waarvan is aangetoond dat ze helpen de conversie van bepaalde laesies in kankercellen te stoppen. Als gevolg van deze gecombineerde verbindingen is aangetoond dat boerenkool kanker zoals borst, prostaat, oraal, colorectaal, nier en slokdarm kan voorkomen en bestrijden.

Studies tonen aan dat boerenkool de immuunfunctie verbetert en de groei van kankercellen voorkomt

De immuunbevorderende en kankerbestrijdende gezondheidsvoordelen van boerenkool zijn het resultaat van verschillende verbindingen zoals indolen, waaronder di-indolemethaan (DIM) en indol-3-carbinol (I3C) plus isothiocyanaten, afgeleid van glucosinolaten.

Isothiocyanaten, in boerenkool, werden voor het eerst waargenomen om activering van carcinogenen te verminderen en hun ontgifting te verhogen volgens Chinese onderzoekers die hun bevindingen publiceerden in een tijdschrift in 2009, Nature. Sindsdien zijn tientallen onderzoeken gericht op het begrijpen op welke doelweefsels deze verbindingen werken om te helpen bij het ontwikkelen van proeven op mensen en om therapeutische antikankerdosisbereiken te bepalen.

Hoe ondersteunt het eten van boerenkool de “frontlinie” van het immuunsysteem?

Immunoglobuline A of IgA is een antilichaam dat verantwoordelijk is voor het handhaven en verbeteren van de integriteit van de slijmvliezen van het maagdarmkanaal, de ademhalingswegen en de urinewegen. Wanneer IgA tekort is, wordt deze eerste verdedigingslinie doordringbaar waardoor microbiële indringers en andere eiwitten gemakkelijk in de bloedbaan terechtkomen. Eenmaal in de bloedbaan kunnen andere weefsels in het lichaam aangetast worden, wat leidt tot atypische celdeling.

Door IgA en dus de slijmvliesvoering te beschermen, wordt het probiotische en prebiotische evenwicht behouden als een eerstelijnsafweer tegen ziekten. Dus eet je boerenkool om de spijsvertering en opname van voedingsstoffen te verbeteren.

Wat is de beste manier om boerenkool te eten?

Boerenkool stomen en uitdrogen zijn twee populaire, voedselrijke methoden om meer van dit groene superfood in je dieet te krijgen. Het is aangetoond dat het stomen en koken van boerenkool zijn therapeutische eigenschappen sterker verhoogt dan wanneer je het rauw consumeert.

Als je ervoor kiest om een ​​verse salade te maken van elk type boerenkool, laat deze dan op kamertemperatuur komen voordat je gaat eten en overweeg zelfs om er knoflook in te gooien om de enzymatische activiteit te verbeteren. Wrijf een hoogwaardige olie, zoals biologische kokosolie, op de bladeren om deze nuttige enzymen te activeren – deze activiteit zal helpen zijn immuunversterkende eigenschappen vrij te geven voor optimale absorptie. (Plus, het is heerlijk!)

Huidig ​​onderzoek blijft zich richten op het isoleren van therapeutische verbindingen uit boerenkool (hierboven beschreven) om te bepalen hoeveel er moet worden gegeten voor de beste resultaten – evenals het observeren van de effecten van verschillende soorten boerenkool op immuniteit en kanker specifiek als een normaal voedingsbestanddeel. Maar in plaats van te wachten op meer onderzoek, moedig ik iedereen aan om meer donkere, groene bladgroenten te eten zoals boerenkool en snijbiet. De beloning is de moeite waard.

Over de auteur: Christine M. Dionese L.Ac, MSTOM is een integrerende gezondheidsexpert, medisch journalist en voedselschrijver. Ze heeft haar carrière gewijd aan het helpen van anderen om de wetenschap van geluk en de krachtige effecten ervan op de menselijke gezondheid te begrijpen. Christine oefent, schrijft en spreekt over functionele omgevingsgeneeskunde, gepersonaliseerde geneeskunde en epigenetica, voedselwetenschap en duurzaam leven.

Bronnen:

Previous Longkanker: stoppen met roken regenereer Beschermende longcellen - Nieuw onderzoek
Next Dit gebouw is gemaakt van paddestoelen en zuivert de lucht

You might also like

Natuurlijk genezen

Alzheimereiwitten hopen op door verstoring diepe slaap

Gebrekkige slaap leidt tot een toename aan amyloïd-beta in de hersenen, een eiwit dat gekoppeld is aan de ziekte van Alzheimer. Na meerdere slapeloze nachten stijgt ook de hoeveelheid van

Natuurlijk genezen

Wikkel je been met kool gedurende 1 uur en dit zal gebeuren met je gewrichtspijn

Kool is een zeer voedzame groente met zeer weinig calorieën. Het is rijk aan vitamine C, K en kalium. Kool is een van de voedingsmiddelen die helpt in de strijd

Natuurlijk genezen

10 gevaarlijke bijwerkingen van onvoldoende slaap krijgen

Veel mensen krijgen niet genoeg slaap. We werken hard, we spelen hard, en als we elke nacht zes of zeven uur kunnen slapen, gaan we ervan uit dat dat genoeg