DEZE eenvoudige dieetverandering kan de levensverwachting tot 10 jaar verlengen, suggereert onderzoek

DEZE eenvoudige dieetverandering kan de levensverwachting tot 10 jaar verlengen, suggereert onderzoek


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

We weten allemaal dat we zijn wat we eten; het is weten wat je moet eten dat moeilijk kan zijn. Uw dieet is een cruciale factor in uw gezondheid op de lange termijn, en het overweldigende aantal opties waarmee we worden omringd, maakt het moeilijk om te weten hoe u moet kiezen.

Om elke hoek is er weer een dieetgekte, een ander voedsel om te vermijden, een ander om toe te voegen. Het is allemaal behoorlijk duizelingwekkend. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor een betere gezondheid en een langere levensduur. In feite kan deze ene simpele verandering van dieet je levensduur met wel 10 jaar verlengen, zegt een recente studie. Dus wat heb je te verliezen?

Het westerse dieet schrappen kan 10 jaar aan je levensduur toevoegen

Definities voor het westerse dieet variëren. Auteurs die microbiota en immuunrespons bestuderen, definieerden het westerse dieet als “een hoge inname van verzadigde vetten en sucrose via de voeding en een lage inname van vezels.”

De afgelopen honderd jaar is de hoeveelheid verwerkte tarwe, suiker, zuivel en vlees wereldwijd drastisch toegenomen. Tegelijkertijd zijn verse groenten en fruit – vooral van biologische aard – moeilijker te vinden. Het resultaat is dat op sommige plaatsen voedselwoestijnen de overhand hebben, waardoor het voor gezinnen moeilijk wordt om een ​​gezond dieet na te streven.

Dat betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is. De eerste stap is een eenvoudige vervanging die iedereen kan doen, zoals:

Thee en kruidendranken voor frisdrank en vruchtensap
Appels en bananen (bijna overal het hele jaar verkrijgbaar) voor snacks of lekkers
Volle granen voor verwerkte granen
Rood en bewerkt vlees voor vis of plantaardig voedsel
Specerijen en kruiden voor verwerkt tafelzout

Weet je niet waar u moet beginnen? Dit is wat u onmiddellijk aan uw dieet kunt toevoegen

Volgens de auteurs van het dieet- en levensduuronderzoek is er meer nodig dan alleen het wegwerken van slecht voedsel. De volgende stap is om betere toe te voegen.

Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen hoog gehalte aan noten en zaden in hun voeding. Door je noteninname te verhogen, worden antioxidanten toegevoegd om kankerverwekkende vrije radicalen te bestrijden, ontstekingsremmende stoffen in je lichaam te verhogen en veel eiwitten en goede vetten toe te voegen.

Peulvruchten zijn even heilzaam, ze zitten vol met eiwitten en collageen, maar ook met antioxidanten en vezels. Dit houdt je spijsverteringskanaal in beweging, vertraagt ​​​​de spijsvertering (wat leidt tot minder hunkeren) en verhoogt de opname van voedingsstoffen.

Verminder ontstekingen door voedsel te eten dat deze unieke plantaardige stoffen bevat

Polyfenolen zijn vooral belangrijk voor een lange levensduur. Ze bestrijden kanker, verhogen het gehalte aan antioxidanten en verminderen ontstekingen.

Het goede nieuws is dat ze zich in het volle zicht verstoppen. Onderzoekers hebben meer dan 8.000 fenolische verbindingen geïdentificeerd in een grote verscheidenheid aan planten. Gevonden in noten, peulvruchten, ontbijtgranen, koffie en thee, kun je eenvoudiger opbouwen door plantaardige hele ingrediënten in plaats van traditionele westerse ingrediënten te gebruiken.

Gezonde voedingskeuzes maken hoeft niet moeilijk te zijn

Je hoeft niet per se alles weg te doen waar je van houdt. We genieten tenslotte allemaal wel eens van een stukje verjaardagstaart.

Het is echter belangrijk om die “kies je gif”-mentaliteit te minimaliseren. Als je alles behandelt als voor je gezondheid versus voor je plezier, zul je blijven worstelen met voedselkeuzes.

In plaats van het westerse dieet als geheel af te schaffen, overweeg dan om regels in te stellen over wanneer je dat traditioneel westerse voedsel gaat eten en je eraan te houden. Door betere keuzes te maken, kom je letterlijk jarenlang ver in het leven.

Bronnen: ScienceDaily.com, NIH.gov, ScienceDaily.com

Previous Nieuwe studie koppelt veelvoorkomend pesticide aan chronische nierziekte
Next Bescherm je zicht met goji-bessen

You might also like

Algemeen

Wilt u uw sushi met of zonder bacteriën?

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Deze noedels kunnen chronische ontstekingen, gewichtstoename, Alzheimer en Parkinson veroorzaken

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Dit gebeurt er met je lichaam als je water met baking soda drinkt!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar