Nieuwe studie koppelt veelvoorkomend pesticide aan chronische nierziekte

Nieuwe studie koppelt veelvoorkomend pesticide aan chronische nierziekte

Luister naar dit artikel

Volgens nieuwe statistieken die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie, wordt geschat dat 37 miljoen Amerikanen – een verbazingwekkende 15 procent van de volwassenen in het hele land – nu een chronische nierziekte (CKD) hebben. Niet alleen dat, maar een verbazingwekkende 90 procent van de mensen met CKD vermoedt niet eens dat ze het hebben! En zelfs als er sprake is van een ernstige nierziekte, zijn slechts 3 van de 5 personen met de aandoening zich hiervan bewust.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tegen de achtergrond van deze verontrustende cijfers onthult een zojuist gepubliceerde studie dat malathion – de meest populaire organofosfaatinsecticide in de Verenigde Staten – het risico op CKD bij de Amerikaanse bevolking aanzienlijk verhoogt. Dit vraagt ​​duidelijk om nader onderzoek van het verband tussen dit giftige bestrijdingsmiddel en CKD. Laten we eens kijken naar het onderzoek.

Chronische nierziekte heeft potentieel dodelijke gevolgen

Chronische nierziekte, ook bekend als chronisch nierfalen, gaat gepaard met schade aan de nieren en verlies van nierfunctie. Deze ernstige aandoening brengt het vermogen van de nieren om afvalproducten uit het bloed te filteren en uit te scheiden via de urine in gevaar, waardoor vocht, elektrolyten en gifstoffen zich in het lichaam ophopen.

De vroege stadia van nierziekte zijn vaak symptoomloos, waardoor de aandoening onopgemerkt blijft. Een meer gevorderde nierziekte kan worden aangegeven door vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, vaker of minder vaak plassen, verwardheid, kortademigheid en pijn op de borst.

Houd er rekening mee dat CKD kan leiden tot ernstige – en zelfs levensbedreigende – complicaties, waaronder longoedeem, hartaandoeningen, hoge kaliumspiegels in het bloed, toevallen en onomkeerbare nierbeschadiging. De aandoening kan evolueren naar nierfalen in het eindstadium, dat – tenzij het wordt verholpen door dialyse of een niertransplantatie – dodelijk is.

Blootstelling aan Malathion is gekoppeld aan een toename van 25 procent van chronische nieraandoeningen, suggereert onderzoek
In de studie, die op 14 oktober werd gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, onderzochten onderzoekers de effecten van pesticiden op de gezondheid van de nieren bij de Amerikaanse bevolking. Het onderzoek omvatte meer dan 41.000 deelnemers en werd uitgevoerd met behulp van gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) van de VS.

Dierstudies hebben eerder aangetoond dat blootstelling aan malathion de markers van nierbeschadiging verhoogt, zoals serumcreatinine- en ureumspiegels. En ook menselijke studies hebben malathion in verband gebracht met nierbeschadiging.

De drijvende kracht achter het onderzoek was ook de toenemende incidentie van onverklaarbare chronische nierziekte in tropische landen. Hoewel hypertensie, diabetes en veroudering primaire factoren zijn voor chronische nierziekte, hadden internationale onderzoekers de toename van gevallen van CKD zonder bekende oorzaak opgemerkt, met name bij landarbeiders in armere delen van India en Sri Lanka. De wetenschappers vermoedden dat milieutoxines zoals pesticiden een rol zouden kunnen spelen – en wilden de mogelijke effecten van pesticiden op de gezondheid van de nieren in de Verenigde Staten onderzoeken.

En ze ontdekten dat blootstelling aan malathion geassocieerd was met een significante toename van 25 procent van chronische nierziekte in de Verenigde Staten! Studie co-auteur Nicholas Osborne, PhD, een universitair hoofddocent aan de Queensland University School of Public Health, meldde dat de studie bewijs leverde van een veranderde nierfunctie bij mensen die werden blootgesteld aan malathion. “Malathion,” verklaarde Dr. Osborne, “verhoogt het risico op een lage nierfunctie bij de algemene Amerikaanse bevolking.”

Malathion put ook de voorraad van het krachtigste ziektebestrijdende enzym van het lichaam uit

Door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als “waarschijnlijk kankerverwekkend”, is malathion in dierstudies in verband gebracht met geboorteafwijkingen en verschillende vormen van kanker. Het is ook aangetoond dat het een hormoonontregelaar is. Wetenschappers geloven dat malathion en andere organofosfaatpesticiden hun schade veroorzaken door het metabolisme van glutathion, de belangrijkste natuurlijke antioxidant van het lichaam, te verminderen. Dit leidt op zijn beurt tot verhoogde oxidatieve stress en ziekte.

Malathion heeft een vergunning voor gebruik in de landbouw en huishoudelijk gebruik – evenals voor de bestrijding van muggen in recreatiegebieden – en komt voor in een breed scala aan toepassingen. Het kan worden gebruikt op fruit, groenten, struiken en gazons, maar ook in huishoudelijke pesticiden voor mierenbestrijding.

Het is ook te vinden in producten die worden gebruikt om vlooien en teken bij huisdieren te behandelen – en komt zelfs voor in sommige behandelingen voor hoofdluis bij mensen. Kortetermijneffecten van hoge blootstelling aan malathion zijn hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, krampen, diarree, overmatig zweten, wazig zien en versnelde hartslag.

Minimaliseer blootstelling aan malathion en andere milieutoxines

Terwijl de Environmental Protection Agency volhoudt dat de kleine hoeveelheden malathion die worden gebruikt voor de bestrijding van muggen, effecten op mensen hebben “onwaarschijnlijk” is, waarschuwde Dr. Osborne dat chronische blootstelling aan pesticiden – zelfs in zeer kleine doses – kan leiden tot negatieve gezondheidsresultaten. Natuurgezondheidsexperts merken op dat mensen kunnen worden blootgesteld aan kleine – maar schadelijke – hoeveelheden door het eten van conventioneel chemisch afhankelijk voedsel, het inademen van de spray via muggensprayprogramma’s en worden blootgesteld aan “uitwassen” van lokale landschapstoepassingen.

Om blootstelling tot een minimum te beperken, adviseren experts om binnen te blijven of het gebied te vermijden gedurende ten minste 30 minuten na het spuiten. Sluit ramen en deuren, zet raamairconditioners uit en sluit ventilatieopeningen tijdens het spuiten – en gedurende ten minste 10 minuten daarna.

Minimaliseer contact met oppervlakken in recent besproeide gebieden en – als deze gebieden in contact komen – was de huid goed. Spoel zowel zelfgekweekte als in de winkel gekochte groenten en fruit goed af voordat u gaat koken of eten.

Natuurlijk bevatten biologische producten veel lagere hoeveelheden synthetische pesticiden. Dus, waar mogelijk, besteed je voedselgeld verstandig.

En vergeet niet om je fijne harige vrienden te beschermen. Voedsel voor huisdieren en waterbakken moeten naar binnen worden gebracht en siervisvijvers moeten worden afgedekt als u merkt dat er giftige chemicaliën worden gesproeid.

Andere natuurlijke stappen die u kunt nemen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen, zijn onder meer het vermijden van overmatig gebruik van NSAID-medicatie, het behouden van een gezond gewicht, stoppen met roken, het omzeilen van met natrium beladen bewerkte voedingsmiddelen en het behandelen van medische aandoeningen die de nieren kunnen schaden.

Het feit dat chronische nierziekte veel voorkomt bij Amerikaanse volwassenen is verontrustend, vooral als je kijkt naar het gebrek aan bewustzijn. Maar: het feit dat malathion lijkt bij te dragen aan de groeiende wereldwijde incidentie van de ziekte is nog erger. Wees proactief en bescherm uw gezondheid. Het is het waard!

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en kanker kunt bestrijden met spirulina
Next DEZE eenvoudige dieetverandering kan de levensverwachting tot 10 jaar verlengen, suggereert onderzoek

You might also like

Algemeen

Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel

Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed

Algemeen

Draar je handschoenen tegen Covid-19 besmetting? De dokter zegt dat het meer kwaad dan goed kan doen

Luister naar dit artikel David Tiller, assistent van een arts bij Upper Valley Urgent Care, zegt dat handschoenen misschien niet zo effectief zijn als de meeste mensen denken. Steun Naturotheek:

Algemeen

Wetenschappers waarschuwen dat we absoluut geen octopussen mogen kweken

Luister naar dit artikel Onze onethische keuzes komen met een prijs, zodat we onze planeet in een versneld tempo vernietigen. De wereldwijde vraag naar octopus neemt toe vanwege het beperkte