*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Wetenschappers waarschuwen dat we absoluut geen octopussen mogen kweken

Wetenschappers waarschuwen dat we absoluut geen octopussen mogen kweken

Onze onethische keuzes komen met een prijs, zodat we onze planeet in een versneld tempo vernietigen. De wereldwijde vraag naar octopus neemt toe vanwege het beperkte aanbod.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties gelooft dat de prijs hoog zal blijven voor de rest van 2019.
De opbrengsten zijn onvoorspelbaar omdat een octopus meestal in het wild wordt gevangen, dus in veel landen over de hele wereld verschijnen octopus-boerderijen in een poging de vraag bij te houden.

Toch werd er in Science and Technology een artikel gepubliceerd door een groep van milieuwetenschappers, filosofen en psychiaters, die waarschuwen voor de gevaren van het kweken van octopus en de effecten ervan op ons milieu.

Ze beweren dat een dergelijke stap ethisch onvergeeflijk en ecologisch gevaarlijk is en hebben particuliere bedrijven, academische instellingen en overheden opgeroepen om de financiering voor deze ondernemingen te blokkeren.

Octopus is een carnivoor die gedijt op viseiwitten en vetzuren, dus onderzoekers beweren dat dit extra druk zal uitoefenen op wilde vis en ongewervelde dieren voor vismeel, en momenteel wordt ongeveer een derde van onze wereldwijde visvangst omgezet in voer voor dieren, en ongeveer de helft daarvan gaat naar aquacultuur.

De groep, onder leiding van professor Jennifer Jacquet van de Universiteit van New York, stelt dat ze geen reden kunnen vinden waarom een ​​verfijnd, complex dier in de 21e eeuw de bron zou moeten worden van massaproducten.

Door voldoende vis en schelpdieren te leveren om grote aantallen te voeden, wordt de voedselketen verder onder druk gezet, zodat deze onhoudbaar is en de gehele kweek van octopusfabrieken ethisch en ecologisch onterecht is.

We moeten rekening houden met de milieueffecten van vervuiling. Dieren in het wild lijden namelijk enorm als gevolg van een combinatie van hoge stikstof- en fosforgehaltes in uitwerpselen en voedselafbraak, het overmatig gebruik van antibiotica, de besmetting met meststoffen, algicide, herbiciden en ontsmettingsmiddelen, evenals inteelt en ziektetransmissie tussen ontsnapte vis en wilde variëteiten.

Octopussen zijn zeer intelligent en hebben verbazingwekkende probleemoplossende vaardigheden, maar leven liever alleen.

Dit betekent dat ze zich vervelen en gefrustreerd raken in gevangen omgevingen zonder stimulatie, en verontrustend gedrag kunnen vertonen, waaronder kannibalisme en het eten van de uiteinden van hun eigen tentakels.

Onderzoekers concluderen dat het kweken van octopus nu wordt beperkt door de technologie, maar met verdere investeringen, onderzoek en testen, kan de technologie beschikbaar worden voor octopus kweek op industriële schaal.
Peter Godfrey-Smith van Sydney University, een bijdrage aan de krant, zegt dat deze boerderijen gelukkig nog in de ontwikkelingsfase zijn.

Maar wanneer deze projecten worden ondersteund door universiteiten en onderzoeksinstellingen, is het logisch om bezwaar te maken, omdat het geen zin heeft onderzoeksgeld te gebruiken om een ​​project te ondersteunen dat onvermijdelijk tal van welzijns- en milieuproblemen zal veroorzaken zodra het wordt opgeschaald.

Ze beweren dat onze samenleving de ernstige welzijns- en milieuproblemen in verband met dergelijke projecten zal erkennen en dat het kweken van octopus wordt ontmoedigd of voorkomen.

Ze bevelen regeringen, particuliere bedrijven en academische instellingen aan om nu te stoppen met investeren in octopusteelt en zich in plaats daarvan te concentreren op het realiseren van een echt duurzame en meedogende toekomst voor voedselproductie.

Aan de andere kant hebben experimenten met de octopusteelt in Mexico het afgelopen decennium een ​​doorbraak gemeld en in 2017 heeft een Japans zeevruchtenbedrijf gemeld dat het succesvol in het broeden van eieren is, dus gekweekte octopus kan tegen 2020 beschikbaar zijn.

Maar is het de moeite waard als we de rampzalige gevolgen ervan bekijken?

Bronnen:

www.theguardian.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Eet meer bieten om herstel te stimuleren, ontsteking te bestrijden, leverontgifting te ondersteunen en de bloeddruk te verlagen
Next Word je plotseling elke nacht op hetzelfde tijdstip wakker? Dit is wat het kan betekenen

About author

You might also like

Algemeen

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen. Toen ik erachter kwam waarom, MOEST ik het proberen!

Iedereen heeft thuis wel een flesje olijfolie in de kast staan, omdat het ontzettend gezond is, lekker en handig in de keuken. Maar wist je dat het niet alleen gezond

Algemeen

Dit zijn de redenen waarom je een appel ALTIJD met schil zou moeten eten!

Een groot deel van de vitamines en mineralen van een appel zit een in de schil van de appel. Het is dan ook aan te raden te appel met schil

Algemeen

7 tips om je kind zelfvertrouwen te geven

Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben zullen niet snel iets nieuws uitproberen. Ze zijn bang om te falen of om anderen teleur te stellen. Later kan dit slecht voor ze uitpakken.