Deze effectieve natuurlijke remedies kunnen koortslippen helpen genezen

Deze effectieve natuurlijke remedies kunnen koortslippen helpen genezen

Luister naar dit artikel

Koortslippen kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Als je verlichting wilt van deze kleine, vervelende blaren, probeer dan natuurlijke remedies zoals etherische oliën, L-lysine of crèmes op zinkbasis.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat veroorzaakt koortslippen?

Koortsblaasjes (ook bekend als koortsblaren) kunnen verschijnen als u ziek, gestrest bent of menstrueert.

Dr. William Cole, een expert in functionele geneeskunde, zegt dat koortslippen worden veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV-1). Jaarlijks worden maar liefst drie miljoen gevallen van HSV-1-infectie gemeld, en ongeveer 85 procent van de personen krijgt er last van wanneer ze 60 jaar oud worden. HSV-2 veroorzaakt uitbraken van de geslachtsherpes genitale herpes.

Personen die besmet zijn met HSV-1 ondervinden meestal geen symptomen. De enige bevestiging van infectie is het verschijnen van koortslippen. Als een koortslip voor het eerst verschijnt als onderdeel van een primaire infectie, kunt u ernstige HSV-1 hebben.

Koortslippen worden als een symptoom van HSV-1 en 2 beschouwd en zijn meestal het enige terugkerende teken dat u door het virus bent geïnfecteerd.

Symptomen van herpesinfectie kunnen zijn:

Blaren, laesies of zweren op de tong of mond
uitdroging
Moeite met slikken
Koorts
hoofdpijn
Gezwollen lip
Mond- of tongpijn
Misselijkheid
Keelpijn
Opgezwollen klieren

Koortslippen zijn zeer besmettelijk, dus de beste manier om te voorkomen dat ze zich verspreiden, is om uw handen regelmatig met zeepwater te wassen, vooral voor en na het aanbrengen van lippenbalsem of zalf op open zweren. Het grondig wassen van uw handen voorkomt ook dat koortslippen zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, zoals uw ogen en geslachtsdelen.

Deze drie natuurlijke remedies kunnen helpen de genezingstijd van een aanhoudende koortslip te versnellen.

Haast je genezing met etherische oliën.
Sommige etherische oliën in de mintfamilie, met name citroenmelisse (Melissa officinalis) en pepermunt, helpen het genezingsproces van koortslippen te versnellen.

In een gerandomiseerde, dubbelblinde studie, observeerden onderzoekers 116 patiënten met herpes simplex koortslippen. Ongeveer 96 procent van de deelnemers meldde dat hun laesies verdwenen na acht dagen na vijf keer per dag één procent citroenmelisse-extractcrème te gebruiken. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Herbal Medicine.

Uit een afzonderlijke studie bleek dat etherische olie van pepermunt helpt bij de behandeling van koortslippen. Wetenschappers merkten op dat 99 procent van het virus werd gedood binnen uren na blootstelling aan pepermuntolie.

Voordat u etherische oliën gebruikt, verdun ze in drageroliën. Je kunt vier tot vijf druppels etherische oliën van citroenmelisse of pepermunt combineren met een eetlepel kokosolie, die ook antivirale eigenschappen bezit. Breng het mengsel meerdere keren per dag aan.

L-lysine kan koortslippen in een vroeg stadium stoppen.
L-lysine is een aminozuur dat arginine kan blokkeren, een aminozuur dat HSV-1 moet repliceren om te groeien.

Raadpleeg een arts om te bepalen of u veilig tweemaal daags of driemaal daags een 1.000-milligram oraal lysinesupplement kunt nemen. Als alternatief kun je lysinerijk voedsel zoals biologisch gevogelte en in het wild gevangen vis aan je dieet toevoegen.

Actuele lysineproducten kunnen het normale verloop van een uitbraak van HSV-1 helpen verkorten.

Op zink gebaseerde crèmes kunnen koortslippen behandelen.
Zinkoxide is effectief tegen brandwonden, huiduitslag, huidirritaties en koortslippen.

In een gerandomiseerd klinisch onderzoek ontdekten wetenschappers dat vrijwilligers die ten minste 24 uur na een koortslip begonnen met behandeling met zink een dag eerder herstelden dan degenen die niet dezelfde behandeling kregen. De met zink behandelde deelnemers rapporteerden ook een significante vermindering van de ernst van hun symptomen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Alternative Therapies in Health and Medicine.

Na het aanbrengen van een natuurlijke crème op basis van zink, voeg je meer voedingsmiddelen met zink toe aan je dieet, zoals:

Met gras gevoerd rundvlees
champignons
Orgaanvlees (bijv. Lever)
Met eieren
Kip
In het wild gevangen vis

De beste manier om koortslippen te voorkomen, is om uw stressniveau te beheersen, vooral omdat stress invloed heeft op hoe uw immuunsysteem infecties bestrijdt.

Je moet ook ‘s nachts voldoende slapen. Niet genoeg slapen kan uw ontstekingsniveau verhogen en uw immuunsysteem verzwakken.

Beheer stress, slaap elke nacht voldoende en probeer natuurlijke remedies zoals etherische oliën, L-lysine en crèmes op zinkbasis om vervelende koortslippen te behandelen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

MedicalNewsToday.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 5 voedingsmiddelen om je geïrriteerde maag te verzachten
Next Eet meer bieten om herstel te stimuleren, ontsteking te bestrijden, leverontgifting te ondersteunen en de bloeddruk te verlagen

You might also like

Natuurlijk genezen

Slaap is de beste immuunbooster: Rust verbetert je vermogen om infecties te bestrijden

Luister naar dit artikel “Krijg voldoende rust” klinkt misschien als een schouderklopje als je ziek bent, maar een recente studie laat zien dat slaap heel wonderbaarlijk kan zijn als het

Natuurlijk genezen

Dit mondwater verwijdert tandplak van je tanden in 2 minuten!

Luister naar dit artikel Wist je dat de gezondheid van je mond van groot belang is voor je algemene gezondheid? Het goed verzorgen van je mond, tanden, tandvlees en je

Natuurlijk genezen

Genees binnen een dag van je keelontsteking zonder antibiotica te slikken!

Luister naar dit artikel Een keelontsteking wordt veroorzaakt door de Streptococcus bacterie en komt vaak voor bij kinderen. De meest voorkomende symptomen zijn keelpijn en ontsteking. Steun Naturotheek: Alleen via