Deze effectieve natuurlijke remedies kunnen koortslippen helpen genezen

Deze effectieve natuurlijke remedies kunnen koortslippen helpen genezen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Koortslippen kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Als je verlichting wilt van deze kleine, vervelende blaren, probeer dan natuurlijke remedies zoals etherische oliën, L-lysine of crèmes op zinkbasis.

Wat veroorzaakt koortslippen?

Koortsblaasjes (ook bekend als koortsblaren) kunnen verschijnen als u ziek, gestrest bent of menstrueert.

Dr. William Cole, een expert in functionele geneeskunde, zegt dat koortslippen worden veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV-1). Jaarlijks worden maar liefst drie miljoen gevallen van HSV-1-infectie gemeld, en ongeveer 85 procent van de personen krijgt er last van wanneer ze 60 jaar oud worden. HSV-2 veroorzaakt uitbraken van de geslachtsherpes genitale herpes.

Personen die besmet zijn met HSV-1 ondervinden meestal geen symptomen. De enige bevestiging van infectie is het verschijnen van koortslippen. Als een koortslip voor het eerst verschijnt als onderdeel van een primaire infectie, kunt u ernstige HSV-1 hebben.

Koortslippen worden als een symptoom van HSV-1 en 2 beschouwd en zijn meestal het enige terugkerende teken dat u door het virus bent geïnfecteerd.

Symptomen van herpesinfectie kunnen zijn:

Blaren, laesies of zweren op de tong of mond
uitdroging
Moeite met slikken
Koorts
hoofdpijn
Gezwollen lip
Mond- of tongpijn
Misselijkheid
Keelpijn
Opgezwollen klieren

Koortslippen zijn zeer besmettelijk, dus de beste manier om te voorkomen dat ze zich verspreiden, is om uw handen regelmatig met zeepwater te wassen, vooral voor en na het aanbrengen van lippenbalsem of zalf op open zweren. Het grondig wassen van uw handen voorkomt ook dat koortslippen zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, zoals uw ogen en geslachtsdelen.

Deze drie natuurlijke remedies kunnen helpen de genezingstijd van een aanhoudende koortslip te versnellen.

Haast je genezing met etherische oliën.
Sommige etherische oliën in de mintfamilie, met name citroenmelisse (Melissa officinalis) en pepermunt, helpen het genezingsproces van koortslippen te versnellen.

In een gerandomiseerde, dubbelblinde studie, observeerden onderzoekers 116 patiënten met herpes simplex koortslippen. Ongeveer 96 procent van de deelnemers meldde dat hun laesies verdwenen na acht dagen na vijf keer per dag één procent citroenmelisse-extractcrème te gebruiken. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Herbal Medicine.

Uit een afzonderlijke studie bleek dat etherische olie van pepermunt helpt bij de behandeling van koortslippen. Wetenschappers merkten op dat 99 procent van het virus werd gedood binnen uren na blootstelling aan pepermuntolie.

Voordat u etherische oliën gebruikt, verdun ze in drageroliën. Je kunt vier tot vijf druppels etherische oliën van citroenmelisse of pepermunt combineren met een eetlepel kokosolie, die ook antivirale eigenschappen bezit. Breng het mengsel meerdere keren per dag aan.

L-lysine kan koortslippen in een vroeg stadium stoppen.
L-lysine is een aminozuur dat arginine kan blokkeren, een aminozuur dat HSV-1 moet repliceren om te groeien.

Raadpleeg een arts om te bepalen of u veilig tweemaal daags of driemaal daags een 1.000-milligram oraal lysinesupplement kunt nemen. Als alternatief kun je lysinerijk voedsel zoals biologisch gevogelte en in het wild gevangen vis aan je dieet toevoegen.

Actuele lysineproducten kunnen het normale verloop van een uitbraak van HSV-1 helpen verkorten.

Op zink gebaseerde crèmes kunnen koortslippen behandelen.
Zinkoxide is effectief tegen brandwonden, huiduitslag, huidirritaties en koortslippen.

In een gerandomiseerd klinisch onderzoek ontdekten wetenschappers dat vrijwilligers die ten minste 24 uur na een koortslip begonnen met behandeling met zink een dag eerder herstelden dan degenen die niet dezelfde behandeling kregen. De met zink behandelde deelnemers rapporteerden ook een significante vermindering van de ernst van hun symptomen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Alternative Therapies in Health and Medicine.

Na het aanbrengen van een natuurlijke crème op basis van zink, voeg je meer voedingsmiddelen met zink toe aan je dieet, zoals:

Met gras gevoerd rundvlees
champignons
Orgaanvlees (bijv. Lever)
Met eieren
Kip
In het wild gevangen vis

De beste manier om koortslippen te voorkomen, is om uw stressniveau te beheersen, vooral omdat stress invloed heeft op hoe uw immuunsysteem infecties bestrijdt.

Je moet ook ‘s nachts voldoende slapen. Niet genoeg slapen kan uw ontstekingsniveau verhogen en uw immuunsysteem verzwakken.

Beheer stress, slaap elke nacht voldoende en probeer natuurlijke remedies zoals etherische oliën, L-lysine en crèmes op zinkbasis om vervelende koortslippen te behandelen.

Bronnen:

MindBodyGreen.com

MedicalNewsToday.com

Previous 5 voedingsmiddelen om je geïrriteerde maag te verzachten
Next Eet meer bieten om herstel te stimuleren, ontsteking te bestrijden, leverontgifting te ondersteunen en de bloeddruk te verlagen

You might also like

Natuurlijk genezen

Het recept dat de farmaceutische industrie woest maakt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en kanker kunt bestrijden met spirulina

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

6 Redenen waarom u omega-3 visolie supplementen MOET nemen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar